Ένα μήλο την ημέρα…: μαθητικός διαγωνισμός

Κατά την σχολική χρονιά 2016-17 διοργανώνεται Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ, σύντομο βίντεο ή ψηφιακή εφαρμογή), για την υγιεινή διατροφή με τίτλο: «Ένα μήλο την ημέρα … : Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή !»
Οι μαθητές/τριες καλούνται να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό με ατομικά ή με ομαδικά έργα, που προβάλλουν ένα μήνυμα για την διατροφή με το μήλο και προάγουν την υγιεινή διατροφή.

Για περισσότερες πληροφορίες…επιλέξτε ΕΔΩ.

Αγώνας δρόμου, μόνο για γυναίκες

1ος Αγώνας γυναικών 2 χλμ.
& πεζοπορίας 4 χλμ.
στα πλαίσια πρόληψης του καρκίνου του μαστού
30 Οκτωβρίου 2016

Ώρα συνάντησης -εγγραφές: 09:00 έξω από το φρούριο Κούλες
Ώρα εκκίνησης αγώνα: 10:00

Ο μήνας Οκτώβριος, έχει θεσμοθετηθεί από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους».
Μόνο από γυναίκες (αγώνας γυναικών που γίνεται για πρώτη φορά στην Κρήτη). Ο αγώνας αυτός δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα και συμβολικά θα βραβευθούν οι τρεις πρώτες γυναίκες και τα τρία πρώτα κορίτσια της γενικής κατάταξης.

Για περισσότερες πληροφορίες… επιλέξτε ΕΔΩ.

Εικαστικός διαγωνισμός για την αφίσα μαθητικού φεστιβάλ

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές, ανεξάρτητα αν το Σχολείο τους συμμετέχει ή όχι στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα εικαστικό σχέδιο (που μπορεί να υλοποιηθεί ψηφιακά με υπολογιστή ή με το χέρι) και θα εμπεριέχει τη φιλοσοφία της συμμετοχικής ψηφιακής δημιουργίας στην εκπαίδευση, όπως αυτή εκφράζεται από το Φεστιβάλ.
Θέμα του διαγωνισμού: Η επιλογή της εικαστικής ιδέας είναι ελεύθερη για τους μαθητές, όμως θα πρέπει να νοηματοδοτεί το μήνυμα και τις αξίες που διαχέει ως δράση το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: 10η Νοεμβρίου 2016

Για περισσότερες πληροφορίες… επιλέξτε ΕΔΩ.

5ος Πανελλήνιος λογοτεχνικός διαγωνισμός

Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» προκηρύσσει τον «5ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη» για το σχολικό έτος 2016-2017. Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να υποστηρίξει το μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Για περισσότερες πληροφορίες… επιλέξτε ΕΔΩ.

Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη

Από 16 έως 18 Δεκεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση Ο.Η.Ε. «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη«, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν μαθητές σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η προσομοίωση θα επικεντρωθεί στη διαδικασία ενώπιον των διάφορων Επιτροπών  που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στο πλαίσιο των διεθνών πράξεων προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Για περισσότερες πληροφορίες…επιλέξτε ΕΔΩ ή http://roh.gr