Ωρολόγιο Πρόγραμμα-Ωράριο διεξαγωγής μαθημάτων και διαλειμμάτων ωρολόγιου προγράμματος σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπ/σης

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ωράριο διεξαγωγής μαθημάτων και διαλειμμάτων του ωρολόγιου προγράμματος της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπ/σης του σχολείου.

Ημερίδα «International Particle Physics Μasterclasses 2022» Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τμήμα Φυσικής

Ο Τομέας Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει και φέτος σε συνεργασία με το European Particle Physics Outreach Group και το Ελληνικό του τμήμα “Ελληνική Ομάδα Εκλαίκευσης” την ημερίδα «International Particle Physics Μasterclasses 2022». Πρόθεση των οργανωτών είναι η ημερίδα να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις 19 Μαρτίου 2022.
Στα πλαίσια των Masterclasses εκατοντάδες μαθητές λυκείου από την Ευρώπη θα έρθουν σε επαφή με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα για να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων. Θα δουλέψουν πλάι σε επιστήμονες και θα αναλύσουν συγκρούσεις στοιχειωδών σωματιδίων στον πιο ισχυρό επιταχυντή του κόσμου στο CERN – το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Φυσικής – στη Γενεύη. Η μοναδική αυτή ευκαιρία που θα έχουν οι μαθητές να εκτεθούν στη συναρπαστική φυσική υψηλών ενεργειών παρέχεται από την δράση “Hands-on Particle Physics Masterclasses” που διοργανώνεται από την ομάδα EPPOG (European Particle Physics Outreach Group).

Η ημερίδα διοργανώνεται κάθε χρόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει μεγάλη επιτυχία.Φέτος θα συμμετάσχουν περισσότερα από 200 πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα σε 55 χώρες.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου.

Μαθητικός Διαγωνισμός του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council) με τίτλο «Δεξιότητες Ζωής-Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες»

Σας ενημερ’ωνουμε για τη διεξαγωγή των Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο:
«Δεξιότητες Ζωής-Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Λυκείου όλης της χώρας για για το σχολικό έτος 2021-22.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

Ευχαριστήρια επιστολή της Ηλιαχτίδας

ΠΡΟΣ: 8o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Αγαπητοί φίλοι,
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη διεύθυνση, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου για τη δράση στήριξης υπέρ του έργου του Συλλόγου μας.
Το ποσό που συγκεντρώσατε θα βοηθήσει σημαντικά το έργο της Ηλιαχτίδας κυρίως όμως η σκέψη και η πρωτοβουλία σας να προσφέρετε στον συνάνθρωπο καθιστά τη δωρεά σας ανεκτίμητη.
Το 2022 ο Παγκρήτιος Σύλλογος “Η Ηλιαχτίδα” συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας. 30 χρόνια αγάπης & προσφοράς. Όλα αυτά τα χρόνια, χάρη στη συνδρομή και την αγάπη όλων σας δημιουργήσαμε δομές, προσφέραμε υπηρεσίες και παροχές, τις οποίες διαρκώς βελτιώνουμε και διευρύνουμε με μοναδικό στόχο τη φροντίδα των μικρών μαχητών και των οικογενειών τους.
Με τη συμμετοχή σας η ομάδα και η αγκαλιά της Ηλιαχτίδας μεγαλώνει .
Μαζί φωτίζουμε τις ζωές των παιδιών.
Σας ευχαριστούμε.

Πατήστε εδώ για να δείτε την επιστολή

Ευχαριστήριο στο σύλλογο γονέων/κηδεμόνων του σχολείου μας

Ο σύλλογος γονέων/κηδεμόνων του 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου προσέφερε σήμερα Τρίτη
18/01/2022 στο σχολείο μας 1500 μάσκες μιας χρήσης ενισχυμένης προστασίας.
Διανεμήθηκαν άμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας από δύο μάσκες και οι
υπόλοιπες θα διατίθενται σε έκτακτες περιπτώσεις.
Τα μέλη της σχολικής κοινότητας του 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου ευχαριστούν το σύλλογο
γονέων/κηδεμόνων του σχολείου μας για την ευγενική προσφορά και εύχεται σε
όλους καλή δύναμη και υγεία.

8ος Μαθητικός Διαγωνισμός Σκιτσοφρένια

Σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή του 8ου Μαθητικού Διαγωνισμού Σκίτσου, Κόμικς και Γελοιογραφίας Σκιτσοφρένεια@Pierce 2022 με θέμα: «Εγώ» που διοργανώνεται από το Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος κατά το σχολικό έτος 2021-2022, για μαθητές/τριες Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας και των Ελληνικών Γυμνασίων και Λυκείων του εξωτερικού.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικά έγγραφο.

Μαθητικός Διαγωνισμός: «Προσφυγικά Μονοπάτια- χαρτογραφώντας τις ιστορίες των προσφύγων 100 χρόνια μετά το 1922»

Σας ενημερώνουμε για τη δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών /τριών της Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου στο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Προσφυγικά Μονοπάτια-χαρτογραφώντας τις ιστορίες των προσφύγων 100 χρόνια μετά το 1922».

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

1ος Πανελλήνιος διαγωνισμός τοπικής ιστορίας με τίτλο: Μαθητές-πρεσβευτές πολιτισμού: οι μαθητές μάς ξεναγούν στα μνημεία του τόπου τους

Σας ενημερώνουμε για την προκήρυξη τον 1ου Πανελλήνιου διαγωνισμού τοπικής ιστορίας με τίτλο: Μαθητές-πρεσβευτές πολιτισμού: οι μαθητές μάς ξεναγούν στα μνημεία του τόπου τους από το ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή».

Κύριος σκοπός του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι να καλλιεργηθεί το ενδιαφέρον των μαθητών για την τοπική Ιστορία.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

1ος Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Καινοτομίας με τίτλο: «Εμείς Καινοτομούμε – για τους συμμαθητές μας με αναπηρία»

Σας ενημερώνουμε ότι το Εργαστήριο Προσβασιμότητας και Υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Καινοτομίας με θέμα «Σχεδιάζω και προτείνω καινοτόμες ιδέες και προϊόντα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμμαθητών/συμμαθητριών μου με αναπηρία»

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Λυκείου της Ελλάδας (και της Κύπρου), δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Τα σχολεία ή οι μαθητές/μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οφείλουν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, μέσα από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού:https://inventivestudents.uom.gr/

Πατήστε εδώ για να δείτε τις οδηγίες συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Πρόσκληση-Επιλογής-Κατανομής Στρατιωτικού Προσωπικού (Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2004)

Σας ενημερώνουμε ότι οι άρρενες μαθητές που γεννήθηκαν το 2004 είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) στις αρμόδιες
Στρατολογικές Υπηρεσίες Δελτίο Απογραφής κατά το χρονικό διάστημα από 02 Ιανουαρίου2022 έως τις 31 Μαρτίου 2022. Η συμπλήρωση και κατάθεση του Δελτίου Απογραφής είναι δυνατόν να πραγματοποιείται είτε στις Στρατολογικές Υπηρεσίες, είτε στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ή στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές (για τους διαμένοντες στο Εξωτερικό) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και σύμφωνα με τα
εκάστοτε ισχύοντα μέτρα πρόληψης της διασποράς του νέου κορονοϊου COVID-19 , είτε ηλεκτρονικά (μέσω της Ιστοσελίδας του Νομικού Σώματος www.stratologia.gr από το Μενού «Υποβολή Αιτημάτων/ Κατάθεση Δελτίου Απογραφής με χρήση κωδικών taxisnet).

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

Διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

* το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

* ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

* βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

* η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.

* η δήλωση και το αποτέλεσμα του self test για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/μαθήτριες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19

* οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid test και ένα self test – όλα με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα  το rapid test θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1). Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο rapid-test την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Υπουργική Απόφαση.

Προσόντα των υποψηφίων για εισαγωγή στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας

Σας γνωρίζουμε ότι με το άρθρο 73 του ν.4873/2021 (ΦΕΚ 248 Α΄/16-12-21) τροποποιήθηκε το ελάχιστο απαιτούμενο ανάστημα των υποψηφίων για εισαγωγή στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και ορίζεται ότι: «Το τρίτο
εδάφιο της περ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 2226/1994 (A΄ 122) τροποποιείται με την εισαγωγή διαφοροποίησης ως προς το προσόν του ύψους μεταξύ υποψηφίων ανδρών και γυναικών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας,
και διαμορφώνεται ως ακολούθως: «Τα προσόντα των υποψηφίων και οι προκαταρκτικές εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται, είναι κοινές και για τα δύο φύλα με εξαίρεση το ελάχιστο απαιτούμενο ανάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) για τις γυναίκες.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Πρέσβης για μια Ημέρα»

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα, προκηρύσσει τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Πρέσβης για μια Ημέρα» για το έτος 2021-2022 

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο να προσφέρει στους μαθητές και μαθήτριες, τους «ηγέτες του αύριο» τη δυνατότητα να: 

▪ εκφραστούν δημιουργικά, 

▪ σκεφτούν κριτικά, 

▪ σκεφτούν και να ενεργήσουν ως υπεύθυνοι, ενεργοί πολίτες μιας παγκόσμιας κοινότητας. 

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

5ος πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός με τίτλο Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο»

Σας ενημερώνουμε ό,τι τo QualityNet Foundation στο πλαίσιο προώθησης των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης  Ανάπτυξης του ΟΗΕ στη χώρα μας, προχωράει στην υλοποίηση του 5ου πανελλήνιου  σχολικού διαγωνισμού με τίτλο Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο», για  τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.  

O συγκεκριμένος διαγωνισμός Bravo Schools (www.bravoschools.gr) εντάσσεται στην  πρωτοβουλία “in action for a better world-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο” υλοποιείται  σε συνεργασία με το Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου (World’s Largest Lesson – αναγνωρισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από τον ΟΗΕ), την UNICEF και την UNESCO σε  διεθνές επίπεδο και στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών  προσεγγίσεων που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. 

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη. 

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής – Συντελεστές Βαρύτητας

Από το Υ. ΠΑΙ.Θ. έχουν ανακοινωθεί οι συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων κάθε επιστημονικού πεδίου και των ειδικών μαθημάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2021-2022.

Επίσης, έχουν ανακοινωθεί από το Υ. ΠΑΙ.Θ. οι συντελεστές για την ελάχιστη βάση εισαγωγής ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση καθώς και οι συντελεστές για την ελάχιστη βάση εισαγωγής των ειδικών μαθημάτων.

Πατήστε εδώ για να δείτε την παρουσίαση που έγινε στα τμήματα της Γ’ Λυκείου και το υποστηρικτικό υλικό που τη συνοδεύει.

Πανελλήνιος Ποιητικός Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο: «Άθλον Ποιήσεως Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα»

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη του Πανελλήνιου Ποιητικού Μαθητικού Διαγωνισμού λυρικών ποιημάτων εμπνευσμένων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, με τίτλο: «Άθλον Ποιήσεως Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα», ο δήμος Καλαβρύτωνο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας για το σχολικό έτος 2021-2022.
Σκοπός του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι η δημιουργία ενός «πνευματικού βιότοπου», όπου θα ανιχνεύεται η ποιητική έφεση των νέων, θα καλλιεργείται η πολιτεία της ευαισθησίας και του κοινωνικού λυρισμού, θα αναπτύσσεται ο στοχασμός και η μάθηση, θα διαπλάθεται ο πνευματικός άνθρωπος, αξίες που οραματίστηκε ο ποιητής Γιάννης Κουτσοχέρας.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

4οι Παγκρήτιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη των 4ων Παγκρήτιων Μαθητικών
Αγώνων Ρητορικής Τέχνης, για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου 2022. Οι αγώνες θα γίνουν είτε διά ζώσης στα διδακτήρια της Φιλοσοφικής Σχολής στο Ρέθυμνο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, είτε διαδικτυακά, όπως τον Απρίλιο του 2021.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

17ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας 2022 – Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη της Διεθνούς Ολυμπιάδας Βιολογίας» 2022 για μαθητές και μαθήτριες των Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξεων των Γενικών Λυκείων.O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ), που διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad – IBO), έχει ως σκοπό την επιλογή και την ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών/τριών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ) θα διεξαχθεί σε τρεις (3) φάσεις.

1η ΦΑΣΗ: Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 9.30 π.μ. για τους μαθητές/τριες της Α’, Β’ και Γ Λυκείου,

2η ΦΑΣΗ: Σάββατο, 9 Απριλίου 2022, Αθήνα,

3η ΦΑΣΗ: θα οριστεί μετά το τέλος της 2ης φάσης (και μέχρι τις αρχές Μαΐου του 2022).
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 .

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

1ος Παγκρήτιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Σας ενημερώνουμε ότι η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος που εδρεύει στη Σητεία Κρήτης, πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου, στοχεύοντας μεταξύ άλλων στη μελέτη και προβολή του έργου του ποιητή, προκηρύσσει τον 1ο Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό για το σχολικό έτος 2021-2022 στις κατηγορίες: ΠΟΙΗΣΗ και ΔΙΗΓΗΜΑ.
Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου, εμβληματικό έργο της κρητικής Αναγέννησης και αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής ποιητικής παράδοσης, εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι σήμερα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Η φιλία, η φρόνηση, η εμπιστοσύνη, η αδελφική αφοσίωση, η αγάπη, η προσήλωση στην ιδέα του αυτεξούσιου, η έννοια της τιμής και της προσωπικής αξιοπρέπειας και ο έρωτας είναι μερικά από τα θέματα που διαπλέκονται αρμονικά στον Ερωτόκριτο και συνθέτουν το πνεύμα και το ύφος της εποχής της Αναγέννησης.
Το φετινό θέμα του διαγωνισμού εστιάζει στη δύναμη του έρωτα.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας με τίτλο «FLL-FIRST® FORWARD»

Σας ενημερώνουμε ότι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Eduact) προκηρύσσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας με τίτλο «FLL-FIRST® FORWARD (Ανοιχτή Κατηγορία Σχολείων)», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και των Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού για το σχολικό έτος 2021-2022.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

38ος Παγκρήτιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων

Σας ενημερώνουμε για την προκήρυξη 38 ου Παγκρήτιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων για το σχολικό έτος 2021-2022. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ και περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες διαγωνιζομένων: μαθητές Γυμνασίου, μαθητές Λυκείου και ενήλικες μαθητές.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι η 25η Φεβρουαρίου 2022.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

11ος ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε για την αλλαγή ημερομηνίας του προκριματικού και του τρόπου διεξαγωγής του Διαγωνισμού λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας covid-19.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

4ος Διαγωνισμός Γρίφων Μαθηματικών και Λογικής

Σας ενημερώνουμε ότι η Εκπαιδευτική Αναγέννηση προσκαλεί και φέτος τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να συμμετάσχουν στον 4ο Διαγωνισμό Γρίφων Μαθηματικών και Λογικής που διοργανώνεται στο χώρο της στις 2 Απριλίου 2022 με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που  θέλουν να εξασκήσουν τη μαθηματική και λογική τους σκέψη και να δοκιμαστούν στην επίλυση απλών και σύνθετων γρίφων.

Οι μαθητές διαγωνίζονται ανά βαθμίδα (Γυμνάσιο & Λύκειο) σε ομάδες των τριών. Σε περίπτωση που ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον προβλεπόμενο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν, θα δοθούν δε σε όλους βεβαιώσεις συμμετοχής. 

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό καθώς και ενδεικτικά θέματα προηγούμενων διαγωνισμών μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα:

Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά εγγραφή στον διαγωνισμό.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEtYdD-ggicEuY01m6ytuvf4uUwbKinWDsPf52A5b5AIxaMw/viewform 

Καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι η Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ενδεικτικό πρόγραμμα, την αίτηση συμμετοχής και τους κανόνες του διαγωνισμού.

Μαθητικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τίτλο «6th Aegean Robotics Competition 2022»

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη του Μαθητικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τίτλο «6th Aegean Robotics Competition 2022» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας για το σχολικό έτος 2021-2022.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί αποκλειστικά με χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων, μέσω της πλατφόρμας zoom, στις 9 και 10 Απριλίου 2022, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στη χρήση υλικού καθώς και στην πλατφόρμα κατασκευής της ρομποτικής συσκευής.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

Πανελλαδικές 2022: Οι Συντελεστές Βαρύτητας των Πανελλαδικώς Εξεταζομένων Μαθημάτων ΓΕΛ

Σας ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκε η Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων Γενικού Λυκείου, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής, όπως αυτοί ορίστηκαν από κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή/Εισαγωγική Κατεύθυνσή του.

Πατήστε εδώ για να δείτε την ΥΑ.

3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 2022

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και ο Ελληνικός Πολιτιστικός και Εκπαιδευτικός Όµιλος για την UNESCO υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυµπιακής Ακαδηµίας διοργανώνουν το 3ο Παγκόσµιο Συµπόσιο Πολιτιστικής Κληρονοµιάς για Νέους 2022. Το Συµπόσιο υποστηρίζεται επισήµως από το Περιφερειακό Κέντρο Ενηµέρωσης του Οργανισµού Ηνωµένων Εθνών. 

Το Συµπόσιο βρίσκεται σε πλήρη εναρµόνιση µε τους Στόχους για τη Βιώσιµη Ανάπτυξη (Sustainable Development Goals) όπως αυτοί περιγράφονται από τον Οργανισµό Ηνωµένων Εθνών στην Agenda 2030 και ειδικότερα µε τους στόχους SDG 4.7 και SDG 17. 

Στο Συµπόσιο συµµετέχουν καθηγητές και µαθητές από Γυµνάσια και Λύκεια από όλον τον κόσµο. Η επίσηµη γλώσσα του Συµποσίου είναι τα Αγγλικά.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διαστημικής με τίτλο: «CanSat in Greece»

Σας ενημερώνουμε για την έγκριση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Διαστημικής με τίτλο: «CanSat in Greece» για μαθητές/τριες Δ.Ε ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες σχολικών μονάδων Δ.Ε. (Β’ και Γ ́ τάξεων Γυμνασίου και όλων των τάξεων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου) της χώρας, για το σχολικό έτος 2021-22.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στα email: info@cansat.gr και info@space-innovation.gr ή ενημερωθείτε από τις ιστοσελίδες του φορέα: www.cansat.gr και www.space-innovation.gr .

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας»

Σας ενημερώνουμε ότι για την Προκήρυξη του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού για το σχολικό έτος 2021-22.

Ο ανωτέρω διαγωνισμός αποτελείται από τρεις προκριματικούς γύρους κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Απρίλιο 2022, καθώς και έναν τελικό γύρο τον Απρίλιο 2022, οι οποίοι θα διεξαχθούν εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο

2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ρητορικής Τέχνης – Pierce

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ρητορικής Τέχνης – Pierce που διοργανώνονται από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 έως και Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων όλης της χώρας.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2021-2022

Σας ενημερώνουμε για την προκήρυξη του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas που απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τάξεων και όλων των τύπων σχολείων της χώρας.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν
μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών
«Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» προκηρύσσει το για το σχολικό έτος 2021-22 τον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με θέμα: «Η επέμβαση της Ελλάδας στη Μικρά Ασία».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ ́ τάξης των Λυκείων όλης της χώρας και των ελληνικών σχολείων της ομογένειας, οι οποίοι καλούνται να αναφερθούν και να αποτιμήσουν τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν στην επέμβαση στη Μικρά Ασία το 1919, την πολιτική και τις αποφάσεις του Ελευθέριου Βενιζέλου και τις συνέπειες που είχε εκλογική του ήττα στην έκβαση της εκστρατείας.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

Μαθητικός Διαγωνισμός: STEM STARS GREECE

Σας ενημερώνουμε ότι η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo, διοργανώνουν τον Μαθητικό Διαγωνισμό STEM STARS GREECE, ο οποίος έχει σκοπό να υποστηρίξει, να αναδείξει και να επιβραβεύσει μαθητές/τριες 14 έως 18 ετών (Γ’ Γυμνασίου-Γ’ Λυκείου) με ενδιαφέρον στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM).

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου.

Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο.

Πατήστε εδώ για να δείτε το συνοπτικό Συλλογικό Προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2021-2022.

Η ́ Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων – Λυκείων 2022

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη των Η` Διασχολικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων – Λυκείων 2022» που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου με την συμμετοχή του Διαπανεπιστημιακού – Διατμηματικού Π.Μ.Σ. «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση», για το σχολικό έτος 2021-2022.
Οι Αγώνες απευθύνονται σε μαθητές/-τριες Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων όλης της χώρας και θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2022

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα: Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα για το σχολ. έτος 2021-22

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) σε συνεργασία με το τσεχικό Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Institut ekonomického vzdělávání – INEV) διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας, προκηρύσσει τον 2ο πανελλήνιο
μαθητικό διαγωνισμό «Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα» για το σχολικό έτος 2021-2022.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο «Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες Τέχνης»

Σας ενημερώνουμε για την προκήρυξη του Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες Τέχνης», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και της ομογένειας για το σχολικό έτος 2021-2022.

Στόχος του εν λόγω διαγωνισμού, ο οποίος αφορά τη μουσική (χορωδία, μουσικά σύνολα), το θέατρο, τη ζωγραφική, την ποίηση, τη φωτογραφία και τη δημιουργία video, είναι οι μαθητές/τριες να εκφραστούν καλλιτεχνικά αναζητώντας δημιουργικές και εποικοδομητικές διόδους επικοινωνίας, ενδυναμώνοντας την ψυχολογία τους και βελτιώνοντας την κοινωνικότητά τους.  

Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 έως τις 26  Φεβρουαρίου 2022.  

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον ανωτέρω διαγωνισμό καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση secondary@mandoulides.edu.gr . 

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

32ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2022

Σας ενημερώνουμε για τον 32ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γενικού Λυκείου 2022. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) για το σχολικό έτος 2021-2022 και αφορά τους/τις μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας.

Οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί Φυσικής Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν εκτός ωρολογίου προγράμματος, σε δύο φάσεις, ως εξής:

  • Η α΄ φάση θα διενεργηθεί εξ αποστάσεως το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 και ώρα 9:30 π.μ. .

 • Η β΄ φάση θα διενεργηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 και ώρα 9:30 π.μ. 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην Ε.Ε.Φ. μέχρι την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 συμπληρώνοντας την κατάλληλη φόρμα που θα αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο http://www.eef.gr

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη του «5ου Πανελλήνιου
Διαγωνισμού στη Στατιστική» δράση που εντάσσεται στη στρατηγική της για την «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα» και που φέτος διενεργείται ταυτόχρονα με την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, τη μεγαλύτερη στατιστική εργασία της Χώρας μας.
Ο «5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική» απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και αποσκοπεί στη γνωριμία τους με τις αρχές της στατιστικής επιστήμης, τον τρόπο παραγωγής των επίσημων στατιστικών, καθώς και την αξιοποίησή τους σε κάθε τομέα της καθημερινότητας. Επιπλέον, οι καθηγητές που μετέχουν στον διαγωνισμό
ως επιβλέποντες έχουν την ευκαιρία εξοικείωσης με νέα εργαλεία και πρακτικές για την διδασκαλία της στατιστικής.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

8ος Πανελλήνιος και Παγκύπριος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης-Διηγήματος για Παιδιά και Εφήβους της ‘Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Σχολικού Έτους 2021-2022

Σας ενημερώνουμε για την προκήρυξη του «8ου Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης-Διηγήματος για Παιδιά και Εφήβους της ‘Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Σχολικού Έτους 2021-2022» για μαθητές/τριες δημοσίων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε. της Ελλάδας, της Κύπρου και του Απόδημου Ελληνισμού.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-23

Σας ενημερώνουμε ότι οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται να εισαχθούν με την ειδική κατηγορία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, καλούνται να αποστείλουν Αίτηση με τα απαραίτητα  δικαιολογητικά από την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας.

Επισημαίνουμε ότι η υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών στις ανωτέρω ημερομηνίες, λόγω των ειδικών συνθηκών (COVID-19) θα πρέπει να γίνει ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής ή ταχυμεταφορά (courier) σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων και με καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021. Για το σκοπό αυτό οι υποψήφιοι πρέπει να συμβουλεύονται τα στοιχεία ταχυδρομικής αποστολής από τον συνημμένο στην εγκύκλιο πίνακα και εκτός από την ακριβή διεύθυνση του Νοσοκομείου που θα επιλέξουν, θα πρέπει αναφέρουν  την ένδειξη «Για την Επταμελή Επιτροπή Εξέτασης δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις».

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποστείλουν οι ίδιοι ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) Αίτηση
β) ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο οι οποίες φέρουν σφραγίδα από: i) Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή ii) νόμιμα εκτελούντα χρέη Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή iii) Καθηγητή Πανεπιστημίου ή Αναπληρωτή Καθηγητή
γ) φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και
δ) εξουσιοδότηση σε εκπρόσωπο (μόνο σε περίπτωση που η διαδικασία διεκπεραιώνεται από τρίτο πρόσωπο).

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την Αίτηση.

Ολυμπιάδα Γνώσης επί Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα
9.00
(GMT) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή Ολυμπιάδα Γνώσης επί Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων με θέμα «Καλύτερη γνώση έναντι των καταστροφών» υπό την αιγίδα της Ανοιχτής Μερικής Συμφωνίας
για την Αντιμετώπιση Μεγάλων Καταστροφών του Συμβουλίου της Ευρώπης (EUR-OPA).

Στόχος της Ολυμπιάδας είναι η προώθηση της γνώσης στον τομέα των κινδύνων, καθώς και των σχετικών προληπτικών μέτρων. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες ηλικίας 11 έως 16 ετών στο σύνολο των 24 κρατών-μελών της Συμφωνίας, ενώ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος BeSafeNet της ως άνω Συμφωνίας, με ηλεκτρονική συμμετοχή μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 8.30 π.μ. (GMT) μέσω της ιστοσελίδας http://www.besafenet.net/ .

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα – Ημέρες Ενημέρωσης Γονέων-Κηδεμόνων – Ωράριο διεξαγωγής μαθημάτων και διαλειμμάτων ωρολόγιου προγράμματος του σχολείου

Σας ενημερώνουμε ότι στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου χαρακτηρίζονται ως ΕΓ-Κ: Ενημέρωση Γονέων- Κηδεμόνων οι ώρες ανά ημέρα κατά τις οποίες οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα μπορούν να επικοινωνούν με τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας με στόχο την ενημέρωση και συνεργασία σε θέματα φοίτησης, επίδοσης και συμπεριφοράς.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα με τις ημέρες Ενημέρωσης Γονέων- Κηδεμόνων.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ωράριο διεξαγωγής μαθημάτων και διαλειμμάτων ωρολόγιου προγράμματος διά ζώσης λειτουργίας του σχολείου.

Πανελλαδικές 2022: Συντελεστές Βαρύτητας των Πανελλαδικά Εξεταζομένων Μαθημάτων Γενικού Λυκείου

Σας ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκαν οι Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες καθορίζονται οι συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων Γενικού Λυκείου, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής, όπως αυτοί ορίστηκαν από κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή/Εισαγωγική Κατεύθυνσή του.

Στις περιπτώσεις των Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες, ο συντελεστής βαρύτητας που αποδίδεται στο ειδικό μάθημα ή τις πρακτικές δοκιμασίες είναι είτε 10% είτε 20%.

Οι Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ένα (1) ή δύο (2) ειδικά μαθήματα με επιλογή των υποψηφίων μεταξύ περισσοτέρων, αποδίδουν τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας σε όλα τα ειδικά μαθήματα επιλογής, ο οποίος είναι είτε 10% είτε 20%.

Στις περιπτώσεις των Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, στις οποίες εξετάζονται δύο (2) ειδικά μαθήματα το άθροισμα των συντελεστών βαρύτητας που τους αποδίδονται είναι το 20% και το ποσοστό που αποδίδεται σε κάθε ένα από τα ειδικά μαθήματα δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 8%. Τα ποσοστά που αποδίδουν τα ειδικά μαθήματα προστίθενται στο 100% που αποδίδουν τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα

Πατήστε εδώ για να δείτε τους συντελεστές βαρύτητας ΓΕΛ.

8ος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους (βίντεο) με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι»

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη του Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους (βίντεο) με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» από το το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.

Οι διακριθέντες/θείσες μαθητές/τριες θα συμμετάσχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας, το οποίο, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, περιλαμβάνει κατά σειρά:
α) προπαρασκευαστική συνάντηση (σεμινάριο),
β) εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου» στην Πολωνία και
γ) απολογιστική συνάντηση, στην οποία δύνανται να απονέμονται και οι τίτλοι διάκρισης στον διαγωνισμό.
Η πραγματοποίηση της υπό β’ εκπαιδευτικής επίσκεψης προγραμματίζεται ενδεικτικώς εντός των χρονικών διαστημάτων είτε μεταξύ 4/4 και 15/4/2022, είτε μεταξύ 8/7 και 22/7/2022.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

1ος Πανελλήνιος Mαθητικός και Νεανικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής και αφίσας για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου με τίτλο: «FairLife L.C.C. , Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα »

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη του 1ου Μαθητικού και Νεανικού Διαγωνισμού Γραφής και Αφίσας με τίτλο: «FairLife L.C.C. , Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα – Πρώτος Πανελλήνιος Mαθητικός και Νεανικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής και αφίσας για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου» από τον μη κερδοσκοπικό κοινωνικό φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα «FairLife L.C.C.- Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα».

Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για τις συνέπειες του καπνίσματος και του ατμίσματος. Οι μαθητές συμμετέχοντας στο διαγωνισμό και προβάλλοντας τις πρωτότυπες ιδέες τους γίνονται ενεργοί πολίτες και πλαισιώνουν δυναμικά τη μικρή ομάδα εφήβων-πρεσβευτών, που υλοποίησαν την πρώτη εκστρατεία. Όλοι μαζί μπορούν να γίνουν μια τεράστια δύναμη που δεν θα παραπλανηθεί από τον καπνό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν θα παγιδευτεί στον εθισμό. Ο διαγωνισμός είναι ένα κάλεσμα να γίνει η πρώτη γενιά που θα εξαφανίσει το κάπνισμα, η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς προϊόντα καπνού, χωρίς τσιγάρο, χωρίς ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική» και «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στην ΕΛΣΤΑΤ

Σας ενημερώνουμε για την υλοποίηση των κάτωθι εκπαιδευτικών δράσεων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το σχολικό έτος 2021- 22:
– «5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική», ο οποίος απευθύνεται σε
μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.
– Πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων στην ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε ́-Στ ́ τάξεων Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.
Σκοπός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού στη Στατιστική είναι να προσελκύσει το ενδιαφέροντων μαθητών/τριών για τη Στατιστική, την παραγωγή των επίσημων στατιστικών και τηχρήση τους στην καθημερινότητα, αλλά και να αναδείξει στους/στις μαθητές/τριες καιτους/τις εκπαιδευτικούς τον ρόλο της Στατιστικής στους διάφορους τομείς της κοινωνίας.Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνονται στη χρήση νέων μεθόδων και εργαλείων για τηδιδασκαλία της στατιστικής επιστήμης.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ EDUPASS

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, ως επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι:

(α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη διαδικασία.

Επικαιροποίηση οδηγιών για δανεισμό φορητών συσκευών (tablets) από τις σχολικές μονάδες

Σας υπενθυμίζουμε ότι το σχολείο μας διαθέτει φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (tabletς) τις οποίες μπορούν να δανειστούν οι μαθητές/τριες που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα κριτήρια δανεισμού καθώς και όλη την διαδικασία σύμφωνα με την ισχύουσα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

4ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ»

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. διοργανώνουν τον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας και της Ομογένειας,  δημόσιων και ιδιωτικών. 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η αξιοποίηση και χρήση των οπτικοακουστικών τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών μικρού μήκους ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά με τη ματιά των νεότερων γενεών. 

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.