Διαγωνισμός EUROSCOLA

Καλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β και Γ τάξης του σχολείου μας που ενδιαφέρονται για τον διαγωνισμό EUROSCOLA να δηλώσουν συμμετοχή στην Υποδιεύθυνση/γραμματεία προσκομίζοντας ταυτόχρονα το ανώτερο από τα πτυχία Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας που διαθέτουν.

Η καταληκτική προθεσμία για την κατάθεση των παραπάνω είναι Πέμπτη 24/10/2019 και ώρα 09:00 π.μ.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

Ωρολόγιο πρόγραμμα – Ημέρες Ενημέρωσης – Υπεύθυνοι τμημάτων & Διδάσκοντες – Φοίτηση

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ισχύει από τη Δευτέρα 04  Νοεμβρίου 2019. 

Πατήστε εδώ για να δείτε την ημέρα που έχει ορίσει κάθε εκπαιδευτικός για ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων. 

Πατήστε εδώ για να δείτε τον υπεύθυνο κάθε τμήματος γενικής παιδείας και τους διδάσκοντες σε κάθε τμήμα γενικής παιδείας και προσανατολισμού.

Πατήστε εδώ για να δείτε την υπουργική απόφαση για τη φοίτηση των μαθητών/τριών.

Πλαίσιο Οργάνωσης της Σχολικής Ζωής

Ένα συμφωνημένο πλαίσιο κανόνων από την ίδια τη σχολική κοινότητα , που τηρείται από όλους, αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί το δημόσιο σχολείο, σε ατμόσφαιρα αλληλοσεβασμού, να εκπληρώνει τον βασικό του προορισμό, τη δημοκρατική αγωγή  και τους εκπαιδευτικούς στόχους.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Πλαίσιο Οργάνωσης της Σχολικής Ζωής όπως συνδιαμορφώθηκε από όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας.

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020: Κατάργηση των Τμημάτων Ελεύθερης Πρόσβασης – Εισαγωγή αποφοίτων

Στο άρθρο 165 του νόμου 4635/2019 «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» περιγράφεται η κατάργηση των Τμημάτων Ελεύθερης Πρόσβασης.

  1. Το άρθρο 4 του ν. 4186/2013 (Α ́ 193), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 100 του ν. 4610/2019 (Α ́ 70) για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, αντικαθίσταται ως εξής: ………..

Στο άρθρο 166 του νόμου 4635/2019 «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» περιγράφονται οι δυνατότητες συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 αποφοίτων παλαιότερων ετών.

  1. Στο άρθρο 13Γ του ν. 4186/2013, το οποίο προστέθηκε με την παράγραφο 8 του άρθρου 100 του ν. 4610/2019, μετά την παράγραφο 1 προστίθεται παράγραφος 1A ως εξής:………..

Πατήστε εδώ για να δείτε το Νόμο.

Ενημέρωση μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου για συμμετοχή σε πλου με Υποβρύχιο και Πυραυλακάτους του Πολεμικού Ναυτικού»

Σας ενημερώνουμε ότι το Πολεμικό Ναυτικό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο και μετά τις επιτυχημένες δράσεις των προηγούμενων ετών όπου μαθητές/τριες βίωσαν τη εμπειρία να συμμετάσχουν ενεργά σε πλόες με Πολεμικά πλοία και πτήσεις με ελικόπτερο, προσκαλεί για το έτος 2020 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου σε μία νέα ξεχωριστή εμπειρία δίπλα σε στελέχη του ΠΝ, συμμετέχοντας σε πλου με υποβρύχιο και δύο πυραυλακάτους

Πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α.

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για την πιστοποίηση αναπηρίας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Η εγκύκλιος αυτή έχει σκοπό να ενημερώσει τους/τις υποψηφίους/ες για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σχετικά με την απόκτηση πιστοποιητικού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21. Με το πιστοποιητικό αυτό και τα επιπλέον δικαιολογητικά οι υποψήφιοι/ες θα μπορούν να υπαχθούν: α) σε κάποιες από τις υποκατηγορίες των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για προφορική ή γραπτή εξέταση στις πανελλαδικές εξετάσεις (βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄) και β) ως πάσχοντες από κάποιες από τις ασθένειες της κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% (βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄).

Διάκριση μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας στον 5ο διαγωνισμό δημιουργικών πειραμάτων

Στον 5ο διαγωνισμό δημιουργικών πειραμάτων που έγινε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 από τις 9:00 μέχρι τις 13:00, στις εγκαταστάσεις του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, πήραν μέρος 42 ομάδες μαθητών/μαθητριών. Δόθηκαν 9 θεματικά βραβεία (3 Φυσική, 3 Χημεία και 3 Βιολογία).

Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό με 6 τριμελείς ομάδες και διακρίθηκαν οι 3 ομάδες. Συγκεκριμένα κατέκτησαν:

1ο Βραβείο στη Φυσική

1ο Βραβείο στη Χημεία

3ο Βραβείο στη Χημεία

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμετείχαν στο διαγωνισμό και ιδαιτέρως αυτούς που διακρίθηκαν. Επίσης, ευχαριστεί την ομάδα των καθηγητών Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας που συνόδευσαν τα παιδιά του σχολείου μας στο Διαγωνισμό.  

Αποτελέσματα εισαγωγής και η διαδικασία εγγραφών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα ονόματα
των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές
παθήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
Τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από το
διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ., https://results.it.minedu.gov.gr).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα
αποτελέσματα, εφόσον πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό
και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο,
Μητρώνυμο). Επισημαίνεται ότι ο «κωδικός αριθμός υποψηφίου» είναι αυτός
που αναγράφεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2019 υποψηφίων-πασχόντων
από σοβαρές παθήσεις.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τη μαθήτρια και το μαθητή του Σχολείου μας για την επιτυχία τους και τους εύχεται καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.