Η «Εφημερίδα των Συντακτών» για την Αρχαϊκή Λυρική Ποίηση

Την Τρίτη στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη παράσταση για την Αρχαϊκή Λυρική Ποίηση, από πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου μας που υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2015-2016.
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» ανάρτησε άρθρο για την παράσταση με τίτλο: «Η μαγεία της αρχαίας Λυρικής Ποίησης από μαθητές του Ηρακλείου«

Αγαπάμε το Ηράκλειο & καθαρίζουμε την πόλη!

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει μια πρωτότυπη δράση με τίτλο: «Αγαπάμε το Ηράκλειο – Σκούπα, φαράσι & καθαρίζουμε την πόλη!»
Μια δράση που αναμένεται να στείλει προς πάσα κατεύθυνση τα μηνύματα της συνεργασίας, του εθελοντισμού και της αγάπης για το Ηράκλειο, μαζί με το μήνυμα της καθολικής αντίδρασης προς όλους αυτούς που συστηματικά ρυπαίνουν την πόλη.

Λίγα λόγια για τη δράση: Η φιλοσοφία είναι απλή:
Σκουπίζουμε όλοι μαζί την πόλη, την ίδια ημέρα, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, για 60’(από τις 11:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι). Καθαρίζουμε τόσο τα κεντρικά σημεία (πάρκα – πλατείες) όσο και δρόμους στο κέντρο, τα προάστια, χώροι γύρω από σχολεία κλπ. ο καθένας με δικά του μέσα (σκούπες φαράσια). Οι οργανωμένοι φορείς, οι σύλλογοι, σχολεία κλπ, συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία και αναλαμβάνουν δράση, ενώ ο κάθε πολίτης, αναλαμβάνει να καθαρίσει έξω από τον χώρο του (σπίτι – κατάστημα). Στη δράση πρωτοστατεί η υπηρεσία Καθαριότητας με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα και το προσωπικό, ενώ συμμετέχουν όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που πιάνουν σκούπες και φαράσια μοιρασμένοι σε όλο τον Δήμο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή:

  • Μέσω της σελίδας της δράσης στο Facebook, με τίτλο «Δήμος Ηρακλείου – Δράση Καθαριότητας».
  • Μέσω του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Garancini (τηλ. 6979346584)
  • Μέσω του Δικτύου Εθελοντών Δήμου Ηρακλείου (υπ. κ. Ελένη Κυριακάκη, τηλ. 6974008680).

 Μία ημέρα, Μία ώρα για να καθαρίσουμε την πόλη μας. Αξίζει η προσπάθεια!!!

Έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού φροντιστηρίου

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει κατά τις απογευματινές ώρες στα εξής σχολεία του Δήμου Ηρακλείου: 1) Για την 1η και 2η Δημοτική Κοινότητα στο 3ο Γενικό Λύκειο  2) Για την 3η Δημοτική Κοινότητα στο 10ο Γενικό Λύκειο Δειλινών, 3) Για την 4η Δημοτική Κοινότητα στο 6ο ΕΠΑΛ και 4) για τις Βασιλειές στο Κοινοτικό Κατάστημα.

Πληροφορίες λαμβάνονται από το κεντρικό συντονιστικό γραφείο του κοινωνικού φροντιστηρίου (3ος όροφος, Ανδρόγεω 2, τηλ.: 2813409454, κος Τσερεβελάκης Γιώργος, Δευτέρα 9-11 και Τετάρτη 9-11 π.μ., email: tserevelakis1979@gmail.com  ), αλλά και από τις κατά τόπους Δημοτικές Κοινότητες, όπου θα γίνεται η κατάθεση της αίτησης και των δικαιολογητικών (αίτηση ενδιαφέροντος, πρόσφατο εκκαθαριστικό, έγγραφο κοινωνικών κριτηρίων, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητος μαθητή και γονέως ή κηδεμόνος αυτού).

ΚΕ.ΣΥ.Π Ηρακλείου: Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.), αποτελεί Υπηρεσία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στεγάζεται στα γραφεία της στην οδό Μονοφατσίου 8 στο 2ο όροφο. Παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής σε μαθητές, γονείς – κηδεμόνες και νέους από 12 έως 25 ετών. Το ωράριο λειτουργίας του ΚΕ.ΣΥ.Π. για το σχολικό έτος 2016-2017 θα έχει ως εξής: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή: 08:00-13:00, Τρίτη και Πέμπτη: 12:00-18:00.