Συγχαρητήρια🥈🎯👏💐

Η μαθήτρια της Γ` τάξης του σχολείου μας, Ψυλλάκη Σοφία κατάκτησε τη 2η θέση στο στο Α` Μέρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ζίου Ζίτσου στο αγωνιστικό σύστημα Fighting της ηλικιακής κατηγορίας -21, που πραγματοποιήθηκε στο Ο.Α.Κ.Α. , στις 20-22/01/2023, γεγονός που την κατατάσσει στην εθνική μας ομάδα!

Θερμά συγχαρητήρια Σοφία! Σου ευχόμαστε υγεία, δύναμη ψυχής, ευόδωση όλων σου των στόχων!

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του σχολείου.

Προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για τις Στρατιωτικές Σχολές ακαδημαϊκού έτους 2023- 24

Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

1.Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή και κατάταξη σπουδαστών- τριών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2023 – 2024. 2.Οι οδηγίες για την διενέργεια Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ), των υποψηφίων για τις Παραγωγικές Σχολές των ΕΔ.

H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και
των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής εφαρμογής
στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr. Ο/Η υποψήφιος/α
εγγράφεται στην υπόψη εφαρμογή χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του
ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail) και διαχειρίζεται προσωπικά την αίτησή
του/της (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, οριστικοποίηση, μεταφόρτωση
εγγράφων, αποστολή) πλήρως ηλεκτρονικά.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

3ο Σχολείο Αστροφυσικής Κρήτης

Το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας, σε συνεργασία
με τον Σύλλογο Φυσικών Κρήτης και το Τμήμα Φυσικής του Παν. Κρήτης, διοργανώνει
το 3ο Σχολείο Αστροφυσικής Κρήτης. το οποίο θα λάβει χώρα διαδικτυακά από τις 4
Μαρτίου έως τις 13 Μαΐου 2023.
Το σχολείο απευθύνεται σε επιλεγμένους μαθητές οι οποίοι φοιτούν στην Α’ ή στη Β’
Λυκείου σε όλη την Κρήτη και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δωρεάν περισσότερες
γνώσεις σε βασικά θέματα αστροφυσικής. Στόχος του είναι να προσφέρει ένα
κίνητρο στους μαθητές να ανακαλύψουν τη χαρά της κατανόησης του κόσμου που
μας περιβάλλει, να εκτιμήσουν τον καθοριστικό ρόλο που έχει η τεχνολογία στη
συλλογή και ανάλυση δεδομένων, αλλά και να εφαρμόσουν τη μεθοδολογία
επίλυσης των αστρονομικών ερωτημάτων σε άλλους κλάδους της φυσικής και της
ίδιας της ζωής.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολογία και πρόγραμμα των οκτώ
διαδικτυακών διαλέξεων, τη διαδικασία αιτήσεων και επιλογής των μαθητών και την
αναγνώριση όσων συμμετάσχουν είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του σχολείου:

http://www.ia.forth.gr/el/astroschool

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής είναι η Δευτέρα 20η Φεβρουαρίου 2023.

Πατήστε εδώ για να δείτε την αφίσα και το δελτίο τύπου.

Γύρω-γύρω όλη… η οικονομία

Σας γνωστοποιούμε την προκήρυξη του μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο: «Γύρω-γύρω όλη… η οικονομία», σε μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχολικών μονάδων όλων των τύπων, γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, της Ελλάδας, για το σχολικό έτος 2022-2023.

Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη.

19th International Particle Physics Masterclasses 2023

Σας γνωστοποιούμε ότι η Διεθνής Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων (International Particle Physics Outreach Group, IPPOG) διοργανώνει και φέτος τα Masterclasses, από 13 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου 2023, δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές/τριες Λυκείου από 60 χώρες να επισκεφθούν για μία ημέρα ένα από τα 225 Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα της περιοχής τους με σκοπό να λύσουν τα αινίγματα της φυσικής των σωματιδίων στο πλαίσιο της δράσης International Masterclasses (https://www.physicsmasterclasses.org/). Ομιλίες από ενεργούς ερευνητές-επιστήμονες επεξηγούν και αναλύουν τομείς και μεθόδους της βασικής έρευνας στην περιοχή των στοιχειωδών σωματιδίων και των δυνάμεών τους, δίνοντας τη δυνατότητα στους ίδιους τους μαθητές να επεξεργαστούν πραγματικά πειραματικά δεδομένα από πειράματα φυσικής σωματιδίων. Κάθε ημέρα θα συμμετέχουν έως και πέντε Πανεπιστήμια/Ερευνητικά Ιδρύματα.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

2ος Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Καινοτομίας

Σας γνωστοποιούμε ότι το Εργαστήριο Προσβασιμότητας και Υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Καινοτομίας με θέμα «Σχεδιάζω και προτείνω καινοτόμες ιδέες και προϊόντα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμμαθητών/συμμαθητριών μου με αναπηρία».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Λυκείου-Γυμνασίου της Ελλάδας και της Κύπρου, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

 Η δήλωση συμμετοχής  γίνεται στο παρακάτω σύνδεσμο, μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 :https://inventivestudents.uom.gr/δήλωση-συμμετοχής/

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμούhttps://inventivestudents.uom.g

19ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας 2023 – Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

Σας γνωστοποιούμε την προκήρυξη του 19ου Πανελλήνιού Διαγωνισμού Βιολογίας 2023 – Διεθνούς Ολυμπιάδας Βιολογίας.O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ) στοχεύει στην αναβάθμιση της επιστήμης της Βιολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ανάδειξη του ρόλου της στον επιστημονικό εγγραμματισμό των αυριανών πολιτών.
Ο ΠΔΒ θα διεξαχθεί φέτος στην εκπαιδευτική βαθμίδα του Γενικού Λυκείου (Α ́, Β ́, και Γ ́ τάξη) και στην εκπαιδευτική βαθμίδα του Γυμνασίου (Γ ́ τάξη). Την ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (ΠΕΒ).

Οι τέσσερις (4) μαθητές/τριες με τις υψηλότερες επιδόσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) θα συμμετάσχουν στην 34η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO), όπου θα αποκτήσουν μια εξαιρετική εμπειρία με την επαφή τους με ομοίως διακριθέντες/είσες μαθητές/τριες από 60 (περίπου) χώρες και σε περίπτωση που διακριθούν με πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα) αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε Πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά, η Βιολογία περιλαμβάνεται στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει ή θα επιλέξουν οι[I1] υποψήφιοι/ες στην τελευταία τάξη Λυκείου.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Οικονομικών 2023

Σας γνωστοποιούμε ότι το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Παν/μίου Θεσσαλίας προκηρύσσει τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Οικονομικών για το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

39ος Παγκρήτιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Σας γνωστοποιούμε την προκήρυξη του 39ου Παγκρήτιου
Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για το σχολικό έτος 2022-2023. Ο διαγωνισμός
απευθύνεται σε μαθητές/τριες σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης Κρήτης και Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ και περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες
διαγωνιζομένων: μαθητές Γυμνασίου, μαθητές Λυκείου και ενήλικες μαθητές.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

10ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός: Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα

Σας γνωστοποιούμε τη διεξαγωγή του 10ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο : «Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα» που συνδιοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (Ε.ΚΕ.ΔΙ.Σ.Υ.) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες
Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, όλων των τύπων σχολικών μονάδων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών, για το σχολικό έτος 2022-2023.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας

Σας γνωστοποιούμε τη διεξαγωγή του μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας», που διοργανώνεται από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Άφιξις» και απευθύνεται σε μαθητές/-τριες όλων των τάξεων των Γυμνασίων και των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων όλης της χώρας, για το σχολικό έτος 2022-2023.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

Εγκύκλιος για τις Πανελλαδικές υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

Σας γνωστοποιούμε ότι υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την εγκύκλιο για την υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2023, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης.

α) Οι υποψήφιοι οι οποίοι εξετάζονται προφορικά υποβάλλουν τις αιτήσεις με τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειο που έχει υποβληθεί η Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2023 μπορούν να υποβληθούν έως τέλος Ιανουαρίου2023.

β) Οι υποψήφιοι οι οποίοι εξετάζονται γραπτά σε ξεχωριστή αίθουσα με δυνατότητα παράτασης χρόνου εξέτασης υποβάλλουν τις αιτήσεις με τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειο που έχει υποβληθεί η Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2023 μπορούν να υποβληθούν έως τέλος Ιανουαρίου 2023.

γ) Υπενθυμίζεται ότι τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά ισχύουν και για τα τυχόν ειδικά μαθήματα, καθώς και για το μάθημα Μουσική Αντίληψη και Γνώση, στα οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, δηλαδή η υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών αφορά υποχρεωτικά και τις πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο.

4ος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά “ΕΡΜΗΣ”

Σας γνωρίζουμε την Προκήρυξη του 4ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ “ΕΡΜΗΣ” για το σχολικό έτος 2022-23 που απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Γ’ Λυκείου όλων των Σχολείων της χώρας. Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό εξετάζονται γραπτά στο
γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών, όπως προσδιορίζεται από την σχετική διδακτέα ύλη του Λυκείου αλλά και τις ευρύτερες γνώσεις και ζητήματα τα οποία περιέχονται σε άλλα παρεμφερή βιβλία. Ο διαγωνισμός είναι ετήσιος και ξεκίνησε το 2020 με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του ΟΠΑ.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

Σύσταση Ομάδας Γονέων

Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ομαλής συνεργασίας σχολείου και οικογένειας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πρόθεση δημιουργίας μιας διά ζώσης ομάδας γονέων του 8ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου που θα ασχοληθεί με θεματολογία σχετική με την εφηβεία, προβληματισμούς γύρω από θέματα συμπεριφοράς των εφήβων και διαχείρισής τους από την οικογένεια.

Προτείνουμε να  λαμβάνει χώρα σε μηνιαία βάση με έναρξη τον Ιανουάριο του 2023 και προτεινόμενη ημέρα διεξαγωγής την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα. Η διάρκεια υπολογίζεται σε 2 πρωινές ώρες στο σχολικό χώρο. Μας ενδιαφέρουν οι δικές σας προτάσεις, γι’ αυτό παρακαλείσθε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής που ακολουθεί και να την αποστείλετε στο mail του σχολείου ως τις 9 Ιανουαρίου 2023 για να μας βοηθήσετε στην ομαλή διεξαγωγή των συναντήσεων. Εφόσον εκδηλώσει ενδιαφέρον ικανός αριθμός γονέων στη συνέχεια θα ενημερωθείτε με νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον ακριβή χρόνο και χώρο διεξαγωγής.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη θεματολογία και να κατεβάσετε τη φόρμα συμμετοχής

Ωρολόγιο πρόγραμμα

Πατήστε εδώ για να δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων του σχολείου μας που θα ισχύει από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ωράριο διεξαγωγής μαθημάτων και διαλειμμάτων του ωρολόγιου προγράμματος.

Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών πανελλαδικών εξετάσεων 2023

Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύτηκε Υπουργική Απόφαση με τους συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και τους Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την συμμετοχή των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων και στις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού, από το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 και εφεξής, δηλαδή από τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023 και εφεξής.

Πατήστε εδώ για να δείτε την υπουργική απόφαση και τις συμπληρωματικές υπουργικές αποφάσεις.

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2005

Σας γνωρίζουμε ότι οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2026 (γεννημένοι το έτος 2005), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2023 (02 Ιαν 23 έως και 31 Μαρ 23) είτε ηλεκτρονικά, είτε σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή αρμόδια Προξενική Αρχή.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο

Τρόπος εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων στις πανελλαδικές 2023- Πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2023

Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση με την οποία
καθορίζεται ο τρόπος εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων στις πανελλαδικές 2023, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων Γενικού Λυκείου από το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 και εφεξής καθώς και η Υπουργική Απόφαση με την οποία, καθορίζεται το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2023.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση:

1. Τα θέματα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων λαμβάνονται από την ύλη που ορίζεται ως εξεταστέα για κάθε μάθημα κατά το έτος που γίνονται οι εξετάσεις και περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων (π.χ. σύντομης απάντησης,ελεύθερης ανάπτυξης).Οι ερωτήσεις είναι ανάλογες με εκείνες που υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια και στις οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), διατρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης, ελέγχουν ευρύ φάσμα διδακτικών στόχων και είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας. Οι υποψήφιοι απαντούν υποχρεωτικά σε όλα τα θέματα.

2. Ο τρόπος εξέτασης των παρακάτω μαθημάτων εφαρμόζεται για τους/τις υποψηφίους/ες πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων.

3. Σε περίπτωση κατά την οποία ένα θέμα αναλύεται σε υποερωτήματα, η βαθμολογία που προβλέπεται για αυτό κατανέμεται ισότιμα στα επιμέρους ερωτήματα, εκτός αν κατά την ανακοίνωση των θεμάτων καθορίζεται διαφορετικός βαθμός για κάθε ένα από αυτά.

4. Η διάρκεια της γραπτής εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων είναι τρίωρη (3), εκτός αν, σε ειδικές περιπτώσεις, ορίζεται διαφορετικά από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Πατήστε εδώ για να δείτε την υπουργική απόφαση.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2023

Ενημέρωση για τη λειτουργία της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) του σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς,

Επικοινωνούμε με ιδιαίτερη χαρά μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την έναρξη λειτουργίας της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) στο σχολείο μας, κατά το σχολικό έτος 2022-23.

Ο ιδιαίτερα σημαντικός θεσμός της Ε.Δ.Υ. (Ν.4823/2021), έχει ως σκοπό τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των μαθητών/τριών στη μάθηση, την εφαρμογή υποστηρικτικών μέτρων για το σύνολο των μαθητών/τριών καθώς και την υλοποίηση ατομικών ή/και ομαδικών ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων που αφορούν μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς. Πρώτιστο μέλημα είναι η εφαρμογή των θεμελιωδών αρχών της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Τα μέλη της ΕΔΥ, σύμφωνα με την πρόταση που θα στείλει το σχολείο μας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη συγκρότησή της, είναι: ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Παπαδάκης Ιωάννης, η Ψυχολόγος κ. Μαρία Παναγιωτάκη, η Κοινωνική Λειτουργός κ. Μαριάννα  Τραβαγιάκη και η εκπαιδευτικός του σχολείου μας με σχετική επιμόρφωση, κ. Θώμου-Τσουκαλά Ευαγγελία. 

Η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός θα βρίσκονται στο χώρο του σχολείου κάθε Τετάρτη 09.00-13.00. Μέσα σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα θα πραγματοποιούν τις ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις που έχουν σχεδιάσει και θα συνεργάζονται μαζί σας, μετά από σχετική τηλεφωνική ή δια ζώσης επικοινωνία με το σχολείο.

Η Ε.Δ.Υ. τηρεί τις  βασικές αρχές δεοντολογίας, όπως ο σεβασμός του παιδιού,  το απόρρητο και η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Υπογραμμίζεται ότι προκειμένου να παράσχει τις υπηρεσίες της στους/στις μαθητές/τριες, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους, οι οποίοι για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση ο καθένας χωριστά.

Προσβλέπουμε και ευελπιστούμε στην καλύτερη δυνατή συνεργασία προκειμένου να συμβάλλουμε σημαντικά στη δημιουργία ενός θετικού σχολικού κλίματος που ενδυναμώνει τους/τις μαθητές/τριές του και μαζί το σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Με εκτίμηση

Τα μέλη της ΕΔΥ του  8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την Υπεύθυνη Δήλωση.

Η εξεταστέα ύλη των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων 2023 της Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η  εξεταστέα  ύλη  για τα μαθήματα της Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου που εξετάζονται γραπτά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του σχολικού έτους 2022-2023.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Υπουργική απόφαση.

Η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2023

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η εξεταστέα  ύλη  των πανελλαδικών εξετάσεων του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2022- 2023 στα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ΦΕΚ με την εξεταστέα ύλη.

ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ, 2023: 2η Πανελλαδική Νεανική Συνάντηση Δημιουργικής Έκφρασης, βασισμένης στα Ομηρικά Έπη

Σας γνωρίζουμε την προκήρυξη της 2ης Πανελλαδικής νεανικής συνάντησης – Φεστιβάλ δημιουργικής έκφρασης, βασισμένης στα Ομηρικά έπη και τις επιδράσεις τους στη διεθνή γραμματεία και καλλιτεχνική έκφραση, με τίτλο: «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ». Το πρόγραμμα- φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητικές ομάδες Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων και Ειδικών σχολείων από όλη την Ελλάδα, αλλά και από ελληνικά σχολεία του εξωτερικού για το σχολικό έτος 2022-23.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

προκηρύσσει για το σχολικό έτος 2022-23
τη 2η Πανελλαδική νεανική συνάντηση – Φεστιβάλ δημιουργικής έκφρασης, βασισμένης
στα Ομηρικά έπη και τις επιδράσεις τους στη διεθνή γραμματεία και καλλιτεχνική
έκφραση, με τίτλο: «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ». Το πρόγραμμα- φεστιβάλ απευθύνεται σε
μαθητικές ομάδες Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Εσπερινών
Γυμνασίων-Λυκείων και Ειδικών σχολείων από όλη την Ελλάδα, αλλά και από ελληνικά
σχολεία του εξωτερικού.

Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο:F1 IN SCHOOLS για το σχ. έτος 2022-2023

Σας γνωρίζουμε την έναρξη του διεθνούς διαθεματικού εκπαιδευτικού προγράμματος 
– μαθητικού διαγωνισμού “F1 in Schools” που υλοποιείται εδώ και 20 χρόνια σε 
περισσότερες από 30 χώρες και διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 
Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να συνεργάζονται ώστε να σχεδιάσουν και να 
δημιουργήσουν μια μηχανική κατασκευή (μικρά μοντέλα Formula 1) και στη 
συνέχεια διαγωνίζονται σε Εθνικό, αλλά και σε Παγκόσμιο επίπεδο.Το F1 in Schools οδηγεί στην  εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, τις 
Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά, καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών), για επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με το STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

 Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Ανάθεση της μετακίνησης μαθητών/τριών του 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Σύμφωνα με την ΥΑ 20883/ΓΔ4/12-02-2020 (ΦΕΚ 456/τΒ/13-02-2020) του Υ.ΠΑΙ.Θ, ανακοινώνεται ότι το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, μετά την αξιολόγηση των προσφορών από το Διευθυντή και τον σύλλογο Διδασκόντων, ανέθεσε τη διοργάνωση της μετακίνησης με λεωφορείο (99) ενενήντα εννέα  μαθητών/τριών  και (5) πέντε συνοδών καθηγητών/τριών  από το χώρο του σχολείου στις 08:30 στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και επιστροφή στο σχολείο στις 14:00,  στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης την Πέμπτη 02/02/2023  στο ταξιδιωτικό γραφείο Travelink.

Συνολικά κατατέθηκαν στη διεύθυνση του Σχολείου προσφορές από τρία  (3)  ταξιδιωτικά γραφεία.

Με  τη σειρά πρωτοκόλλησης είναι τα εξής:

  1. TerraSantatravel  (220 ΕΥΡΩ)
  2. 365Tours (249 ΕΥΡΩ)
  3. Travelink (200 ΕΥΡΩ)

Όλες οι προσφορές κρίθηκαν ως σύμφωνες με τις προϋποθέσεις της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης   ενδιαφέροντος και επιλέχθηκε η πλέον συμφέρουσα.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προσφορές και την ανάθεση.