Συγχαρητήρια με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 😀😀🥇🎯

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για τις υψηλές βαθμολογίες που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και τους εύχεται καλή υγεία, καλές αποφάσεις και καλή σταδιοδρομία.

Εφαρμογή υπολογισμού μορίων ΓΕΛ 2022

Το Υ.ΠΑΙ.Θ. έχει αναπτύξει εφαρμογή για τον υπολογισμό των μορίων  των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022.

Ο υποψήφιος μπαίνοντας στην εφαρμογή επιλέγει την ομάδα προσανατολισμού του, εισάγει τους βαθμούς του και βλέπει αυτόματα τα μόριά του για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου του.

Η εφαρμογή υπολογισμού μορίων είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα  https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Συμπληρωματικές προκηρύξεις διαγωνισμών για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και στις Στρατιωτικές Σχολές

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος: www.fireservice.gr και στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr, οι συμπληρωματικές προκηρύξεις των αντίστοιχων διαγωνισμών για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και στις Στρατιωτικές Σχολές, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

Ενημέρωση για τις Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Εγγραφής, Ανανέωσης Εγγραφής και Μετεγγραφής

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο.

Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ έτους 2022

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ αρχίζουν από την Τρίτη 21 Ιουνίου και θα λήξουν περί τα μέσα Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά: Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ, θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τρίτη 21 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, να προχωρήσουν αρχικά στην επεξεργασία και τελικά στην οριστική υποβολή του Μ.Δ., κατόπιν νεότερης εγκυκλίου.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), από την Τρίτη 21 Ιουνίου ως και την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Δικαιολογητικά για τον κωδικό ασφαλείας: Οι υποψήφιοι ΓΕΛ που εξετάστηκαν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα/διαβατήριο. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή. Επίσης, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση είχαν δηλώσει υποψηφιότητα για νέα εξέταση με τα ΓΕΛ, και τελικά δεν προσήλθαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, θα αποκτήσουν κανονικά password στο ίδιο διάστημα (21-30 Ιουνίου) και με αυτό το password θα υποβάλουν αργότερα το μηχανογραφικό τους, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιοι με το 10%. Οι υποψήφιοι ΓΕΛ για το 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο και τη Βεβαίωση συμμετοχής έτους 2020 ή 2021. Σε κάθε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο.

Οδηγός για απόφοιτους Λυκείων «Τελειώνοντας τη Γ’ τάξη Λυκείου»

Σας γνωρίζουμε τον Οδηγό «Τελειώνοντας τη Γ’ τάξη Λυκείου» για απόφοιτους Λυκείων από την Υπεύθυνη ΣΕΠ, της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου Κων/να Μπατάλα.

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Οδηγό.

Κοινωνικό φροντιστήριο

Σας γνωρίζουμε ότι στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου  για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής στο κοινωνικό φροντιστήριο.

https://www.heraklion.gr/municipality/municipality-press-releases/koinoniko-frontistirio-therina-tmimata-110522.html

ΠΔΕ – Γραμμή Υποστήριξης για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων 2022

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης στην προσπάθειά της να στηρίξει τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων 2022 και τις οικογένειές τους,

διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί το κύρος, η αξιοπιστία και το αδιάβλητο των εξετάσεων σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της Περιφέρειας Κρήτης και

ενημερώνει ότι σε συνεργασία με το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου θα λειτουργήσουν τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποςτήριξη΄ς τόσο των υποψηφίων όσο και των οικογενειών τους για την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων 2022 και των οικογένειών τους του νομού Ηρακλείου το τηλέφωνο και οι ώρες και ημέρες που οι τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης θα λειτουργούν είναι: Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ. Ηρακλείου, τηλέφωνο: 2810 215034, Τρίτη 13:00 – 17:00 και Τετάρτη 10:00-΄14:00 .

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου της ΠΔΕ.

Πώς θα υπολογιστούν τα μόρια των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022

Σας ενημερώνουμε ότι στο ΦΕΚ Β΄1850 δημοσιεύτηκε η υπό στοιχεία Φ.251/43712/Α5/14-4-2022 απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία τροποποιεί την υπό στοιχεία Φ.251/25089/Α5/2020 απόφαση (Β΄ 643) με θέμα: «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαδικασίες και όργανα σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου από το 2020 και εφεξής. Με την ανωτέρω απόφαση, μεταξύ άλλων, καθορίζεται ο υπολογισμός μορίων των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής, καθώς και τα κριτήρια ισοβαθμίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ
Σύμφωνα με το άρθρο 2 της ως άνω Υ.Α., ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής: ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας. Τα τέσσερα (4) ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί χίλια (1000), για να προκύψει έτσι ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο.

Οδηγός ΣΕΠ για γονείς και κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών Α’ & Β’ Λυκείου

Σας γνωρίζουμε ότι η υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου απέστειλε για την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών της Α’ & Β’ τάξης του Λυκείου οδηγό με θέμα: «Σπουδές στο Λύκειο».

Ο οδηγός αυτός στοχεύει στην πληροφόρηση των γονέων & κηδεμόνων για τις διαθέσιμες επιλογές συνέχισης των σπουδών στο λύκειο και τις διαθέσιμες επιλογές σπουδών μετά το Λύκειο.

Παράλληλα, αποτελεί ένα μέσο γνωριμίας με τις υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού που παρέχονται δωρεάν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τον οδηγό.

Δομές ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών, εφήβων και οικογενειών

Σας ενημερώνουμε ότι η Ομάδα Συντονισμού και Υποστήριξης ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Ηρακλείου, συγκέντρωσε στοιχεία επικοινωνίας δομών και υπηρεσιών, στις οποίες μπορούν να απευθύνονται σχολικές μονάδες, γονείς και μαθητές προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη, χωρίς απαραίτητα τη διαμεσολάβηση της. Η παρούσα λίστα έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ  Ηρακλείου. 

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής – Συντελεστές Βαρύτητας

Από το Υ. ΠΑΙ.Θ. έχουν ανακοινωθεί οι συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων κάθε επιστημονικού πεδίου και των ειδικών μαθημάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2021-2022.

Επίσης, έχουν ανακοινωθεί από το Υ. ΠΑΙ.Θ. οι συντελεστές για την ελάχιστη βάση εισαγωγής ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση καθώς και οι συντελεστές για την ελάχιστη βάση εισαγωγής των ειδικών μαθημάτων.

Πατήστε εδώ για να δείτε την παρουσίαση που έγινε στα τμήματα της Γ’ Λυκείου και το υποστηρικτικό υλικό που τη συνοδεύει.

Πανελλαδικές 2022: Οι Συντελεστές Βαρύτητας των Πανελλαδικώς Εξεταζομένων Μαθημάτων ΓΕΛ

Σας ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκε η Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων Γενικού Λυκείου, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής, όπως αυτοί ορίστηκαν από κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή/Εισαγωγική Κατεύθυνσή του.

Πατήστε εδώ για να δείτε την ΥΑ.

Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο.

Πατήστε εδώ για να δείτε το συνοπτικό Συλλογικό Προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2021-2022.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2021-2022.

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων

Την ίδια μέρα θα γνωστοποιηθούν στους υποψήφιους με sms στο κινητό τους Σύμφωνα με το Φ251/75154/Α5/17-06-2022 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο στάλθηκε στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «Η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων προγραμματίζεται να γίνει την Τρίτη 28-6-2022».

Με το ίδιο έγγραφο επισημαίνεται προς τους εμπλεκόμενους να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Τρίτη 28-6-2022, μετά τις 13:00 μ.μ.
Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο.