Ωρολόγιο πρόγραμμα

Πατήστε εδώ για να δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων του σχολείου μας που θα ισχύει από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ωράριο διεξαγωγής μαθημάτων και διαλειμμάτων του ωρολόγιου προγράμματος.

Πρόσκληση συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανταλλαγής Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2023-2024

Σας γνωρίζουμε ότι το Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και το Τμήμα Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα ανακοινώνουν την επέκταση του προγράμματος ανταλλαγής
μαθητών/τριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Future Leaders Exchange Program (FLEX) για το έτος 2023-2024. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε μαθητές/τριες από την Ελλάδα που φοιτούν στη Γ’ τάξη Γυμνασίου ή στην Α’ τάξη Λυκείου να λάβουν πλήρεις υποτροφίες για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.
Εκεί, θα φοιτήσουν σε αμερικανικά σχολεία, για ένα (1) έτος, φιλοξενούμενοι /ες από αμερικανικές οικογένειες υποδοχής.

Το FLEX χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών (US Department of State) των ΗΠΑ και οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση / American Councils for International Education» (https://greece.americancouncils.org/). Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση για το πρόγραμμα στον ιστότοπο ais.americancouncils.org/flex έως τις 13 Οκτωβρίου 2022, ενώ περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται και στoν σύνδεσμο https://www.discoverflex.org/. Επίσης, μπορούν να απευθύνονται απευθείας στην κ. Αναστασία Φράγκου, Εκπρόσωπο των Αμερικανικών Συμβουλίων για τη διεθνή εκπαίδευση (+30 694 660 4002, flex.gr@americancouncils.org).

Πατήστε εδώ για να δείτε την Πρόσκληση.

Συγχαρητήρια🥈🎯👏

Η μαθήτρια της Γ` τάξης του σχολείου μας, Ψυλλάκη Σοφία κατέκτησε την 2η θέση στο 17ο βαλκανικό Πρωτάθλημα Ζίου (κατηγορία -18-57 κιλά) που πραγματοποιήθηκε 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 στην πόλη Βanja Luca της Βοσνίας με τη συμμετοχή 800 αθλητών από 20 χώρες.

Θερμά συγχαρητήρια Σοφία! Σου ευχόμαστε υγεία, δύναμη ψυχής, ευόδωση όλων σου των στόχων!

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του σχολείου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ Δ.Δ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι  υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού   παρέχονται καθημερινά  και φέτος από την Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου (Μονοφατσίου 8, 2ος όροφος, γραφείο 10, τηλ.επικοινωνίας: 2810 341744, ηλεκτρονική δ/νση sepdideira@sch.gr ) κα Κωνσταντίνα Μπατάλα ως εξής:

 Δευτέρα  και Τετάρτη : 13.00-19.00 και

Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 8.00-15.00.

Μεταξύ άλλων υπάρχει η δυνατότητα κατά τις πρωινές ώρες να πραγματοποιούνται διαδικτυακά ή δια ζώσης ενημερώσεις σχολείων ενώ κατά τις απογευματινές ώρες και μόνο διαδικτυακά ενημερώσεις  για γονείς και κηδεμόνες μαθητών//τριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πατήστε εδώ να δείτε την επιστολή της κας Μπατάλα.

Ενημέρωση για τη λειτουργία της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) του σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς,

Επικοινωνούμε με ιδιαίτερη χαρά μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την έναρξη λειτουργίας της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) στο σχολείο μας, κατά το σχολικό έτος 2022-23.

Ο ιδιαίτερα σημαντικός θεσμός της Ε.Δ.Υ. (Ν.4823/2021), έχει ως σκοπό τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των μαθητών/τριών στη μάθηση, την εφαρμογή υποστηρικτικών μέτρων για το σύνολο των μαθητών/τριών καθώς και την υλοποίηση ατομικών ή/και ομαδικών ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων που αφορούν μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς. Πρώτιστο μέλημα είναι η εφαρμογή των θεμελιωδών αρχών της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Τα μέλη της ΕΔΥ, σύμφωνα με την πρόταση που θα στείλει το σχολείο μας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη συγκρότησή της, είναι: ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Παπαδάκης Ιωάννης, η Ψυχολόγος κ. Μαρία Παναγιωτάκη, η Κοινωνική Λειτουργός κ. Μαριάννα  Τραβαγιάκη και η εκπαιδευτικός του σχολείου μας με σχετική επιμόρφωση, κ. Θώμου-Τσουκαλά Ευαγγελία. 

Η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός θα βρίσκονται στο χώρο του σχολείου κάθε Τετάρτη 09.00-13.00. Μέσα σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα θα πραγματοποιούν τις ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις που έχουν σχεδιάσει και θα συνεργάζονται μαζί σας, μετά από σχετική τηλεφωνική ή δια ζώσης επικοινωνία με το σχολείο.

Η Ε.Δ.Υ. τηρεί τις  βασικές αρχές δεοντολογίας, όπως ο σεβασμός του παιδιού,  το απόρρητο και η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Υπογραμμίζεται ότι προκειμένου να παράσχει τις υπηρεσίες της στους/στις μαθητές/τριες, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους, οι οποίοι για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση ο καθένας χωριστά.

Προσβλέπουμε και ευελπιστούμε στην καλύτερη δυνατή συνεργασία προκειμένου να συμβάλλουμε σημαντικά στη δημιουργία ενός θετικού σχολικού κλίματος που ενδυναμώνει τους/τις μαθητές/τριές του και μαζί το σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Με εκτίμηση

Τα μέλη της ΕΔΥ του  8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την Υπεύθυνη Δήλωση.

Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

 Σας γνωρίζουμε ότι το   υπουργείου Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση, στην οποία  ορίζονται οι προϋποθέσεις εισαγωγής αθλητών/τριών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, τα απαιτούμενα προς υποβολή δικαιολογητικά, ο τρόπος και χρόνος υποβολής τους, καθώς και οι σχετικές λεπτομέρειες της διαδικασίας.ατήστε εδώΓια την Εγκύκλιο 

Πατήστε εδώ για να δείτε την Εγκύκλιο.

Πατήστε εδώ για την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση 

Καλή σχολική χρονιά!

Με πολλή χαρά καλωσορίζουμε τις μαθήτριες και τους μαθητές που θα φοιτήσουν στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2022-2023  και τους ευχόμαστε υγεία, δύναμη και καλή πρόοδο.

Παρακαλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες να προσέλθουν τη Δευτέρα 12/9/2022 και ώρα 09:50 που θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός με τα σχολικά τους σακίδια για την παραλαβή των σχολικών τους βιβλίων.

Καλή, εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά!

Η εξεταστέα ύλη των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων 2023 της Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η  εξεταστέα  ύλη  για τα μαθήματα της Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου που εξετάζονται γραπτά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του σχολικού έτους 2022-2023.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Υπουργική απόφαση.

Η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2023

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η εξεταστέα  ύλη  των πανελλαδικών εξετάσεων του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2022- 2023 στα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ΦΕΚ με την εξεταστέα ύλη.

Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο.

Πατήστε εδώ για να δείτε το συνοπτικό Συλλογικό Προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2021-2022.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2021-2022.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2021- 2022 από το ΙΕΠ.

ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνάς σας προσκαλεί  στη Βραδιά Ερευνητή 
2022 που διοργανώνεται τις εγκαταστάσεις του, Ν. Πλαστήρα 100 στα 
Βασιλικά Βουτών, την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου (17:00-23:00).

Η φετινή εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

    –  Ξενάγηση του κοινού στα ερευνητικά εκθέματα των Ινστιτούτων του ΙΤΕ

    –  Εκπαιδευτικές δράσεις

    –  CHAT LAB: Γνωριμία με τους ερευνητές σε προγραμματισμένες 
διαδικτυακές συναντήσεις, μέγιστης διάρκειας 30 λεπτών. Μέσω φιλικής 
συζήτησης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματά του 
κατευθείαν στην πηγή!

    – Ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα με απευθείας σύνδεση 
στις 19:00 από το Αμφιθέατρο «Γ. Λιάνης»

    –  Έκθεση και διάθεση βιβλίων των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, 
με επιλεγμένους τίτλους σε ειδικές τιμές

    –  FACE PAINTING για τους μικρούς μας φίλους 

    –  Μουσική

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα 
της Βραδιάς Ερευνητή https://researchersnight.gr και τα κοινωνικά 
δίκτυα του ΙΤΕ και του ΕΤΕΠ Κρήτης.  

9ος Διεθνής μαθητικός Διαγωνισμός: Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες

Σας γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος συνδιοργανώνουν τον 9ο Διεθνή
μαθητικό Διαγωνισμό:

Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.
Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού. Στον διαγωνισμό μπορούν φέτος να συμμετάσχουν μεμονωμένες σχολικές μονάδες ή συμπράξεις
σχολείων (δηλαδή ομάδες τουλάχιστον 2 σχολείων).

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.