Ωρολόγιο πρόγραμμα – Ημέρες Ενημέρωσης – Υπεύθυνοι τμημάτων & Διδάσκοντες – Φοίτηση

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ισχύει από τη Δευτέρα 25  Νοεμβρίου 2019. 

Πατήστε εδώ για να δείτε την ημέρα που έχει ορίσει κάθε εκπαιδευτικός για ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων. 

Πατήστε εδώ για να δείτε τον υπεύθυνο κάθε τμήματος γενικής παιδείας και τους διδάσκοντες σε κάθε τμήμα γενικής παιδείας και προσανατολισμού.

Πατήστε εδώ για να δείτε την υπουργική απόφαση για τη φοίτηση των μαθητών/τριών.

Πλαίσιο Οργάνωσης της Σχολικής Ζωής

Ένα συμφωνημένο πλαίσιο κανόνων από την ίδια τη σχολική κοινότητα , που τηρείται από όλους, αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί το δημόσιο σχολείο, σε ατμόσφαιρα αλληλοσεβασμού, να εκπληρώνει τον βασικό του προορισμό, τη δημοκρατική αγωγή  και τους εκπαιδευτικούς στόχους.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Πλαίσιο Οργάνωσης της Σχολικής Ζωής όπως συνδιαμορφώθηκε από όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας.

Ανάθεση της Πολυήμερης Εκπαιδευτικής Εκδρομής των μαθητών της Γ΄ τάξης του 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου σε Βόλο – Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΥΑ 33120/ΓΔ4/28-2-2017 (ΦΕΚ 681/τΒ/6-3-2017) του Υ.ΠΑΙ.Θ, ανακοινώνεται ότι το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, μετά τη σχετική προκήρυξη και την αξιολόγηση των προσφορών από την αρμόδια επιτροπή,  ανέθεσε τη διοργάνωση της Πολυήμερης Εκπαιδευτικής Εκδρομής των μαθητών της Γ΄ τάξης του 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου σε Βόλο – Θεσσαλονίκη, από το Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2020  μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2010, στο ταξιδιωτικό γραφείο LANDMARKS TRAVEL και ειδικότερα για την προσφορά μετάβασης ακτοπλοϊκώς από το Ηράκλειο στον Πειραιά με  πλοίο της γραμμής  (ΑΝΕΚ/SUPERFAST) και από τον Πειραιά με λεωφορεία στο Βόλο και τη Θεσσαλονίκη και επιστροφή από τη Θεσσαλονίκη  με αεροπλάνο της  Ellinair στο Ηράκλειο. Διαμονή στο AEGLI  HOTEL 3*  στο Βόλο και στο CAPSIS HOTEL 4*, κρίνοντας την προσφορά αυτή ως :

  • απόλυτα σύμφωνη με τις προϋποθέσεις της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος
  • την πλέον συμφέρουσα οικονομικά.

Συνολικά κατατέθηκαν στη διεύθυνση του Σχολείου προσφορές από τρία (3) ταξιδιωτικά γραφεία.

Με  τη σειρά πρωτοκόλλησης είναι τα εξής:

1. VAI TRAVEL,  2. LANDMARKS TRAVEL και  3. LE GRAND TRAVEL οι οποίες δημοσιοποιούνται και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της παραγράφου 2 του άρθρου 13 της προαναφερθείσας υπουργικής απόφασης, η προθεσμία για πιθανές ενστάσεις λήγει την Τρίτη 10/12/2019 και ώρα 13:00, οπότε και θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στο γραφείο της διεύθυνσης του σχολείου.

Πατήστε εδώ για να δείτε την ανάθεση και τις προσφορές.

Τρόπος εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων

Τα θέματα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων λαμβάνονται από την ύλη που ορίζεται ως εξεταστέα για κάθε μάθημα κατά το έτος που γίνονται οι εξετάσεις και περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων (π.χ. σύντομης απάντησης, ελεύθερης ανάπτυξης). Οι ερωτήσεις είναι ανάλογες με εκείνες που υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια και στις οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), διατρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης, ελέγχουν ευρύ φάσμα διδακτικών στόχων και είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας. Οι υποψήφιοι απαντούν υποχρεωτικά σε όλα τα θέματα.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλο την Υπουργική απόφαση.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την διοργάνωση της πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών της Γ΄Λυκείου σε Βόλο – Θεσσαλονίκη.

Ο Διευθυντής του 8ου Γ. Λυκείου Ηρακλείου, σύμφωνα με την Υ.Α 33120/ΓΔ4/28-02-2017(ΦΕΚ 681/Β/06-03-2017) του ΥΠ.Π.Ε.Θ., προκηρύσσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα τουριστικά γραφεία για τη διοργάνωση της πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών της Γ΄ Λυκείου του 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου σε Βόλο – Θεσσαλονίκη.

Γενικά χαρακτηριστικά της εκδρομής

1. Η εκδρομή, πρόκειται να πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2020 (αναχώρηση) μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 (επιστροφή).

2. Προβλέπεται να συμμετάσχουν περίπου 145  μαθητές/τριες  και επτά (7) συνοδοί καθηγητές/τριες.

3. Μετάβαση Ηράκλειο – Βόλος – Θεσσαλονίκη και επιστροφή στο Ηράκλειο:

α) μετάβαση ακτοπλοϊκώς από το Ηράκλειο στον Πειραιά με Minoan Lines ή ANEK/SUPERFAST και μετάβαση οδικώς στο Βόλο.

β) επιστροφή αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη στο Ηράκλειο με απευθείας απογευματινή πτήση της Αegean ή της Ellinair με δυνατότητα μεταφοράς όλων των συμμετεχόντων μαθητών/τριών και των συνοδών καθηγητών/τριών στην ίδια πτήση.

4. Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βόλο σε κεντρικό ξενοδοχείο 3 ή παραπάνω αστέρων  σε δωμάτια δίκλινα ή τρίκλινα και τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης  4 αστέρων, σε δωμάτια δίκλινα ή τρίκλινα (ΟΧΙ τετράκλινα και χωρίς προσθήκη μεταλλικών κλινών ή ράντσων) για τους μαθητές και μονόκλινα για τους συνοδούς καθηγητές σε άριστη κατάσταση, κλιματιζόμενα, με πρωινό.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την προκήρυξη.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τη Βιοηθική

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής (EEB) και το Εργαστήρι Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διοργανώνουν πανελλήνιο διαγωνισμό για μαθητές Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών, με αντικείμενο τη Βιοηθική. Ήδη από το 2011, η ΕΕΒ πραγματοποιεί σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μαθητές, με στόχο την ενθάρρυνση του προβληματισμού για θέματα Βιοηθικής μέσα στην τάξη. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το 2016, εκπονήθηκε ένα βοήθημα (ηλεκτρονικό βιβλίο) για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, με στόχο τη συνοπτική παρουσίαση της βασικής θεματολογίας της Βιοηθικής. Το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Τέλος, από το 2017, η ΕΕΒ και το Εργαστήρι Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ συνδιοργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη Βιοηθική.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο και να ανακτήσετε το ηλεκτρονικό βιβλίο.

Ανάθεση διδακτικής επίσκεψης

Σύμφωνα με την ΥΑ 33120/ΓΔ4/28-2-2017 (ΦΕΚ 681/τΒ/6-3-2017) του Υ.ΠΑΙ.Θ, ανακοινώνεται ότι το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, μετά τη σχετική προκήρυξη και την αξιολόγηση των προσφορών από το Διευθυντή και το σύλλογο Διδασκόντων, ανέθεσε τη διοργάνωση της μετακίνησης με λεωφορείο (23) είκοσι τριών μαθητών/τριών και (2) δύο  συνοδών καθηγητών/τριών από το χώρο του σχολείου στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και επιστροφή στο σχολείο στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης, την Πέμπτη 28/11/2019 στο ταξιδιωτικό γραφείο Travelink, κρίνοντας την προσφορά αυτή ως :

  • απόλυτα σύμφωνη με τις προϋποθέσεις της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος
  • την πλέον συμφέρουσα οικονομικά (μετά από κλήρωση).

Συνολικά κατατέθηκαν στη διεύθυνση του Σχολείου προσφορές από τέσσερα (4)  ταξιδιωτικά γραφεία. Οι τρεις από αυτές πληρούσαν τις προϋποθέσεις (επιστροφή 14:00).

Με  τη σειρά πρωτοκόλλησης είναι τα εξής:

  1. Orange Travel (70 ΕΥΡΩ)
  2. 365 Tours (74 ΕΥΡΩ)
  3. Travelink (70 ΕΥΡΩ)
  4. C.TR.S. (65ΕΥΡΩ)

Όλες οι προσφορές δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.