Αποτελέσματα διαγωνισμού EUROSCOLA

Ανακοινώθηκαν από τη ΔΔΕ Ν. Ηρακλείου τα αποτελέσματα του διαγωνισμού EUROSCOLA 2018. Η διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό   συγχαίρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που διακρίθηκαν και τους εύχονται καλή πρόοδο.

Διοργάνωση δράσης με θέμα «Παιδί και Κάπνισμα»

Η Αντιδημαρχία Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δ. Ηρακλείου σε συνεργασία με την «Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία» διοργανώνουν τη δράση «Παιδί και Κάπνισμα»,  στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου ICE 2017, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη του Ηρακλείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη  14 Δεκεμβρίου 2017  και ώρα 18:30 στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου και απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Βράβευση των διακριθέντων μαθητών/τριών στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2017

Το  Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών θα τιμήσει τους διακριθέντες μαθητές από την Κρήτη στον 31ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας που έγινε στις 18 Μαρτίου 2017.
Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ουΛυκείου Ηρακλείου (Ι. Κονδυλάκη 32).
Εδώ μπορείτε να δείτε τον κατάλογο των  διακριθέντων μαθητών/τριών του σχολείου μας και το είδος διάκρισης.

32ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας – Ολυμπιάδα Χημείας 2018

Σας ενημερώνουμε ότι ο 32ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας που προκηρύσσει η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 8.30 π.μ. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των ΕΠΑ.Λ, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή μαθητών από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διαδικτυακή έρευνα του Συνηγόρου του Παιδιού για το Δημοκρατικό Σχολείο

Αγαπητές – Αγαπητοί μας,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη, ενεργώντας στο πλαίσιο της αποστολής του ως Συνήγορος του Παιδιού, δημοσιοποίησεδιαδικτυακή έρευνα με θέμα το Δημοκρατικό Σχολείο. Ειδικότερα, ζητείται η γνώμη των μελών των σχολικών κοινοτήτων σχετικά με 12 προτάσεις μαθητών και μαθητριών που είχαν προκύψει από Ημέρες Διαλόγου του Συνηγόρου που διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Ηράκλειο, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 114 παιδιά από 57 γυμνάσια και λύκεια. Η έρευνα όπως και σχετικά κείμενα βρίσκονται αναρτημένα στον ιστοχώρο μας, εδώ: 0-18.gr/gia-paidia/nea/pes-mas-ti-gnomi-soy-gia-ena-dimokratiko-scholeio.Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιοποιηθούν στα τέλη Δεκεμβρίου 2017.

Γνωρίζοντας ότι το σχολείο σας πήρε μέρος την περασμένη χρονιά στην έρευνα μας για τις μαθητικές κοινότητες, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να ενημερώσετε μαθητές και μαθήτριες σας, ώστε να συμπληρώσουν τις απαντήσεις στη διαδικτυακή έρευνα, εφόσον το επιθυμούν.

Στόχος μας είναι, με τη δική σας βοήθεια, να συμβάλουμε στις προσπάθειες για μια υπεύθυνη στάση όλων των μελών των σχολικών κοινοτήτων και την εμπέδωση των δημοκρατικών αρχών στα σχολεία μας!

Ευχαριστούμε και πάλι θερμά για τη συνεργασία.

Γιώργος Μόσχος

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού