Μαθητικός διαγωνισμός Odysseus II

Το Odysseus II είναι ένας πανευρωπαϊκός διαγωνισμός, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια διασκεδαστική εκπαιδευτική πρόκληση, η οποία συνδυάζει την επιστημονική μάθηση με την πρακτική εμπειρία. Σχεδιάστηκε με σκοπό να εμπλέξει νέους ανθρώπους με ταλέντο και ενδιαφέρον για τις επιστήμες.
Για περισσότερες πληροφορίες.. επιλέξτε ΕΔΩ ή  http://www.odysseus-contest.eu/el/

Νέο Λύκειο – Διαχείριση Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας Εφήβων

%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b11

Η ομιλία θα έχει δύο άξονες:

  1. Ενημέρωση για το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών της Γ’ Λυκείου, για το εξεταστικό σύστημα και τις επιλογές τους για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού.
  2. Ενημέρωση για τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑ.Λ.)

Συγκέντρωση βοήθειας για απόρους συμπολίτες μας

Συνεχίζουμε και φέτος στο χώρο του σχολείου μας τη συγκέντρωση βοήθειας σε τρόφιμα, ρουχισμό και ενδύματα, για απόρους συμπολίτες μας.

Τη δράση φέτος την ξεκίνησε το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου μας και συνδράμουν η περιβαλλοντική ομάδα «GVG – Green Guardians of Volunteering – Πράσινοι Φύλακες του Εθελοντισμού» και η θεατρική ομάδα «Θεατρικές δοκιμές Πράξη Γ«.

Θεατρική παράσταση: «Το χρονικό του ’22»

Η θεατρική παράσταση του Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου «Το Χρονικό του ΄22» αναφέρεται στη χρονική στιγμή που οι πρόσφυγες προσπαθούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες να εγκατασταθούν στο νέο τους περιβάλλον. Εικόνες και μνήμες τους ακολουθούν, δέσμιοι οι ίδιοι του παρελθόντος, προσπαθούν να αναβιώσουν έστω και για μια στιγμή, αφενός τις «καλές» εποχές που άφησαν πίσω τους, και αφετέρου τα πρόσωπα που χάθηκαν, μέσα στη νέα τους ζοφερή πραγματικότητα.
Μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες, οι οποίες αποτελούν για όλους τους Έλληνες μια πλούσια κληρονομιά αλλά και μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Στην παράσταση συμμετέχουν η Χορωδία και το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα: 21:00
Κινηματοθέατρο Αστόρια – Ηράκλειο