Αρχείο κατηγορίας Προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Ο πλανήτης Γη εκπέμπει … SOS

Ο πλανήτης υπό το βάρος της ανθρώπινης δραστηριότητας «εκπέμπει … SOS» για τη μόλυνση και ξεσπά μέσα από καταστροφικά καιρικά φαινόμενα όπως η άνοδος της θερμοκρασίας, οι φονικές πυρκαγιές, η άνοδος της στάθμης των ωκεανών.

Οι μικρές και μεγαλύτερες καθημερινές επιλογές όλων μας, όσο μικρές και αν φαίνονται μπροστά στη «μεγάλη εικόνα» της βαριάς βιομηχανίας, συνθέτουν το δικό μας περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που προστίθεται στις πιέσεις που ασκούμε στη φύση ως ανθρωπότητα.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Αυτό το ερώτημα απασχόλησε την περιβαλλοντική ομάδα των 23 μαθητών/τριών που λειτούργησε`κατά το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο μας.

Πατήστε εδώ για να δείτε κάποιες δράσεις μας.

Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων του σχολείου μας

Τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που εγκρίθηκαν και λειτουργούν τη φετική σχολική χρονιά 2016-2017 είναι:

 • Αγωγής Σταδιοδρομίας
  • ΒΙ.Δ.Ε.Σ. – Βιωματική Διερεύνηση Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας
 • Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
  • GVG II – Green Guardians of Volunteering – Πράσινοι Φύλακες του Εθελοντισμού.
 • Πολιτιστικών Θεμάτων
  • Εικαστικές Τέχνες: Μονοπάτια Πολιτισμού.
  • Μουσών Οίκοι: Έργα και Τέχνες ανθρώπων (Ανιχνεύοντας το παρελθόν-στοιχειοθετώντας το μέλλον).
  • Οι μνήμες ζωντανεύουν.
  • Θεατρικές δοκιμές, Πράξη Γ’.
  • “..κι οπού κατέχει να μιλεί με γνώση και με τρόπο….”. Σπουδή στον Κρητικό Λόγο.

Για περισσότερες πληροφορίες… επιλέξτε ΕΔΩ. Επίσης μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία των προγραμμάτων από το κεντρικό μενού του παρόντα ιστότοπου μας: “Προγράμματα“.

Συγκέντρωση βοήθειας για απόρους συμπολίτες μας

Συνεχίζουμε και φέτος στο χώρο του σχολείου μας τη συγκέντρωση βοήθειας σε τρόφιμα, ρουχισμό και ενδύματα, για απόρους συμπολίτες μας.

Τη δράση φέτος την ξεκίνησε το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου μας και συνδράμουν η περιβαλλοντική ομάδα “GVG – Green Guardians of Volunteering – Πράσινοι Φύλακες του Εθελοντισμού” και η θεατρική ομάδα “Θεατρικές δοκιμές Πράξη Γ“.

Ανάθεση εκπαιδευτικής επίσκεψης Περιβαλλοντικής ομάδας στα Χανιά

Ανακοινώνεται ότι το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, μετά τη σχετική προκήρυξη και την αξιολόγηση των προσφορών από την αρμόδια επιτροπή, ανέθεσε τη διοργάνωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης της Περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας στα Χανιά, στο πρακτορείο Vai Travel και οι προσφορές δημοσιοποιούνται στον ιστότοπο της ΔΔΕ Ηρακλείου του σχολείου μας και στο Google Drive.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για πιθανές ενστάσεις λήγει την Τρίτη 15/03/2016 και ώρα 11:00, οπότε και θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στο γραφείο της διεύθυνσης του σχολείου.

Εκπαιδευτική επίσκεψη ομάδας GVG στα Χανιά

Ο Διευθυντής του 8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου προκηρύσσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος για μετακίνηση και διαμονή είκοσι δύο (22) μαθητών και (2) δύο συνοδών καθηγητών από το χώρο του σχολείου, στα Χανιά στο πλαίσιο Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με την επωνυμία «GVG ? Green Guardians of Volunteering ? Πράσινοι Φύλακες του Εθελοντισμού».

Χρόνος πραγματοποίησης   14 και 15 Απριλίου 2016, ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα.

Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου και ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: