Αρχείο κατηγορίας Εκδηλώσεις & δράσεις

Πρόγραμμα Εθελοντισμού ‘Ηράκλειο 2022’

Σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος θα διοργανώσει στο Ηράκλειο της Κρήτης τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων- Νεανίδων το διάστημα 14-26 Ιουνίου 2022.

Στο κορυφαίο event θα πάρουν μέρος 64 χώρες, 32 στο τουρνουά των Ανδρών- Γυναικών και 32 στο τουρνουά των Εφήβων- Νεανίδων, οι οποίες θα προέρχονται από όλες τις Ηπείρους, από όλο τον κόσμο. Συνολικά οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 2.000, συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών, διαιτητών, στελεχών και επισήμων, χωρίς να υπολογίζονται οι εκατοντάδες συγγενείς, συνοδοί φίλαθλοι που θα ακολουθήσουν τις ομάδες, αλλά και οι χιλιάδες παραθεριστές που θα περάσουν από την παραλία του Καρτερού εκείνο το διάστημα.

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού ‘Ηράκλειο 2022’ για το 2022 IHF Youth and Senior Beach Handball World Championships απευθύνεται σε άτομα άνω των 16 ετών. Οι αιτούντες εθελοντές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19 ή να διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ κατά τη διάρκεια της εθελοντικής τους υπηρεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την Αίτηση Εθελοντισμού ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://handball.org.gr/beach-handball/2739-programma-ethelontismou-irakleio-2022

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με το Πρόγραμμα Εθελοντισμού, επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  volunteer@hhf.org.gr

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2022»

Ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση, με θέμα “Πανελλαδικές εξετάσεις 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου 2022 και ώρες 18:00 έως 21:00. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς (επιτηρητές, βαθμολογητές, εξεταστές, μέλη Επιτροπών, επικουρικό προσωπικό), στελέχη της εκπαίδευσης και γονείς.

Η εν λόγω συνάντηση αποσκοπεί στην ασφαλή συμμετοχή των υποψηφίων και όλων των εμπλεκομένων στις Πανελλαδικές εξετάσεις, στην ψυχολογική υποστήριξη και αποφόρτιση των εφήβων και στην ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για τη σωστή οργάνωση, την αδιάβλητη διεξαγωγή και απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εξετάσεων αυτών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήσαμε ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και υποβολής ερωτημάτων, στην οποία μπορείτε: α) να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας μέχρι την Πέμπτη 26-5-2022 και ώρα 18:00 και β) να υποβάλετε σχετικά ερωτήματα προς τους εισηγητές και τις εισηγήτριες την Τρίτη 24-5-2022 και ώρα 21:00 επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/KSMWf78p65AqkbQv8

Τα ερωτήματα θα απαντηθούν από τους προσκεκλη΄μένους ομιλητές και τις προσκεκλημένες ομιλήτριες.

Η εκδήλωση θα προβάλλεται απευθείας, σε ζωντανή μετάδοση (live-streaming) από το YouTube. Για να την παρακολουθήσετε δεν έχετε παρά να επιλέξετε το κανάλι της ΠΔΕ Αττικής στο YouTube :

https://www.youtube.com/c/ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε την πρόσκληση, το πρόγραμμα και τις περιλήψεις των εισηγήσεων.

Διαθεματικό Θερινό Σχολείο ΒιοΤΕΧΝΗολογία- BiotechArt

To Πανεπιστήμιο Αιγαίου μέσα από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής διοργανώνει το διαθεματικό Θερινό Σχολείο ΒιοΤΕΧΝΗολογία- BiotechArt σε μια προσπάθεια να συνδυάσει την τέχνη και την επιστήμη.

Κεντρικός θεματικός άξονας:

Βιοτεχνολογία, απόβλητα τροφίμων, μικρόβια, μικροβίωμα, ζυμώσεις, βιώσιμη ανάπτυξη.

Όλα τα παραπάνω θα συνδυαστούν με έργα τέχνης, ποίηση, θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικές προσεγγίσεις.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η αντίληψη των εμπλεκομένων ότι η λύση σε προβλήματα της κοινωνίας, όπως τα απόβλητα, δεν είναι μόνο επιστημονικής φύσης. Λύση σε ένα πρόβλημα μπορεί να δοθεί μέσω φαινομενικά αντίθετων αντικειμένων όπως είναι η τέχνη.

Επιπλέον, η κατανόηση από τους εμπλεκόμενους ότι η συνύπαρξη επιστήμης και τέχνης μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα σε γνωστικό και πρακτικό επίπεδο.

Το συγκεκριμένο Θερινό Σχολείο είναι διαδραστικό και κατά τη διάρκειά του οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τα οποία και θα μπορέσουν να εκθέσουν σε χώρο του πανεπιστημίου.

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: “Μπορεί η διατροφή να με βοηθήσει να γράψω καλύτερα στις εξετάσεις;”

Σας γνωρίζουμε ότι το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών  και Σταδιοδρομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το  Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Μπορεί η  διατροφή να με βοηθήσει να γράψω καλύτερα στις εξετάσεις;” την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 17:00 – 18:00

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των μαθητών/τριών για τη 
διατροφή τους κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών/ απολυτηρίων εξετάσεων.

 Απευθύνεται:

  Σε μαθητές/ τριες που συμμετέχουν στις πανελλαδικές / απολυτήριες 
εξετάσεις  

  Σε γονείς και κηδεμόνες των μαθητών /τριών.

 Θεματολογία:
Στην εκδήλωση θα συζητηθούν πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη διατροφή και τις συνήθειες του τρόπου ζωής ως αρωγούς για την καλύτερη 
προετοιμασία των μαθητών/τριών, κατά τη στρεσογόνο περίοδο των 
εξετάσεων. Θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές προς μαθητές/τριες και γονείς 
και κηδεμόνες για τη διατροφή.

Πληροφορίες: Για την εκδήλωση: https://www.hua.gr/index.php/el/2011-08-02-11-25-06/71-frontpage/1634-2022-05-12-12-14-55d

 Για το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: www.hua.gr

 Για ερωτήσεις/απορίες: career@hua.gr

 Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο τύπου