Αρχείο κατηγορίας Εκδηλώσεις & δράσεις

Διαθεματικό Θερινό Σχολείο ΒιοΤΕΧΝΗολογία- BiotechArt

To Πανεπιστήμιο Αιγαίου μέσα από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής διοργανώνει το διαθεματικό Θερινό Σχολείο ΒιοΤΕΧΝΗολογία- BiotechArt σε μια προσπάθεια να συνδυάσει την τέχνη και την επιστήμη.

Κεντρικός θεματικός άξονας:

Βιοτεχνολογία, απόβλητα τροφίμων, μικρόβια, μικροβίωμα, ζυμώσεις, βιώσιμη ανάπτυξη.

Όλα τα παραπάνω θα συνδυαστούν με έργα τέχνης, ποίηση, θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικές προσεγγίσεις.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η αντίληψη των εμπλεκομένων ότι η λύση σε προβλήματα της κοινωνίας, όπως τα απόβλητα, δεν είναι μόνο επιστημονικής φύσης. Λύση σε ένα πρόβλημα μπορεί να δοθεί μέσω φαινομενικά αντίθετων αντικειμένων όπως είναι η τέχνη.

Επιπλέον, η κατανόηση από τους εμπλεκόμενους ότι η συνύπαρξη επιστήμης και τέχνης μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα σε γνωστικό και πρακτικό επίπεδο.

Το συγκεκριμένο Θερινό Σχολείο είναι διαδραστικό και κατά τη διάρκειά του οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τα οποία και θα μπορέσουν να εκθέσουν σε χώρο του πανεπιστημίου.

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: “Μπορεί η διατροφή να με βοηθήσει να γράψω καλύτερα στις εξετάσεις;”

Σας γνωρίζουμε ότι το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών  και Σταδιοδρομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το  Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Μπορεί η  διατροφή να με βοηθήσει να γράψω καλύτερα στις εξετάσεις;” την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 17:00 – 18:00

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των μαθητών/τριών για τη 
διατροφή τους κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών/ απολυτηρίων εξετάσεων.

 Απευθύνεται:

  Σε μαθητές/ τριες που συμμετέχουν στις πανελλαδικές / απολυτήριες 
εξετάσεις  

  Σε γονείς και κηδεμόνες των μαθητών /τριών.

 Θεματολογία:
Στην εκδήλωση θα συζητηθούν πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη διατροφή και τις συνήθειες του τρόπου ζωής ως αρωγούς για την καλύτερη 
προετοιμασία των μαθητών/τριών, κατά τη στρεσογόνο περίοδο των 
εξετάσεων. Θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές προς μαθητές/τριες και γονείς 
και κηδεμόνες για τη διατροφή.

Πληροφορίες: Για την εκδήλωση: https://www.hua.gr/index.php/el/2011-08-02-11-25-06/71-frontpage/1634-2022-05-12-12-14-55d

 Για το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: www.hua.gr

 Για ερωτήσεις/απορίες: career@hua.gr

 Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο τύπου 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 04/03/2022 υλοποιήθηκαν στο 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου δράσεις για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και διαπαιδαγώγηση των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου μας σε θέματα που αφορούν στην αποφυγή και αποτροπή του ενδοσχολικού εκφοβισμού, των ουσιών που προκαλούν εθισμό (ειδικότερα του καπνίσματος) και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Στην υλοποίηση των δράσεων συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, αντιπροσωπεία εξειδικευμένων μελών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Σύλλογος Ακαπνίστας. Το σχολείο μας επισκέφθηκε και ο Ολυμπιονίκης των παραολυμπιακών αγώνων Μανώλης Στεφανουδάκης που μίλησε στα παιδιά για την προσωπική του εμπειρία στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων και την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων ευχαριστεί θερμά την επιτροπή διασύνδεσης με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την ομάδα προαγωγής υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Σύλλογο Ακαπνίστας και το Μανώλη Στεφανουδάκη για τη συμβολή τους στη διαπαιδαγώγηση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών του σχολείου μας.   

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες από τις δράσεις. 

Διαδικτυακές Ενημερώσεις Μαθητών Λυκείου από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης για το σχολικό έτος 2021 – 2022

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας φέτος θα διοργανώσει διαδικτυακές ενημερώσεις μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στην Β’ και Γ’ Λυκείου για την ενημέρωσή τους σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος και τις προοπτικές των σπουδών σε αυτό. Αυτές θα πραγματοποιηθούν από τους Καθηγητές του Τμήματος, κ.κ. Χρυσοβαλάντη Γαγάνη , Νικόλαο Γιαννέλλη και Μίνωα Κουκουριτάκη.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

Ημερίδα «International Particle Physics Μasterclasses 2022» Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τμήμα Φυσικής

Ο Τομέας Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει και φέτος σε συνεργασία με το European Particle Physics Outreach Group και το Ελληνικό του τμήμα “Ελληνική Ομάδα Εκλαίκευσης” την ημερίδα «International Particle Physics Μasterclasses 2022». Πρόθεση των οργανωτών είναι η ημερίδα να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις 19 Μαρτίου 2022.
Στα πλαίσια των Masterclasses εκατοντάδες μαθητές λυκείου από την Ευρώπη θα έρθουν σε επαφή με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα για να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων. Θα δουλέψουν πλάι σε επιστήμονες και θα αναλύσουν συγκρούσεις στοιχειωδών σωματιδίων στον πιο ισχυρό επιταχυντή του κόσμου στο CERN – το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Φυσικής – στη Γενεύη. Η μοναδική αυτή ευκαιρία που θα έχουν οι μαθητές να εκτεθούν στη συναρπαστική φυσική υψηλών ενεργειών παρέχεται από την δράση “Hands-on Particle Physics Masterclasses” που διοργανώνεται από την ομάδα EPPOG (European Particle Physics Outreach Group).

Η ημερίδα διοργανώνεται κάθε χρόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει μεγάλη επιτυχία.Φέτος θα συμμετάσχουν περισσότερα από 200 πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα σε 55 χώρες.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου.