Όλα τα άρθρα του/της 8lykirak

Απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ τάξης ΓΕ.Λ. σχολικού έτους 2017-2018

Καθορίστηκε από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. το χρονικό διάστημα διενέργειας των ενδοσχολικών γραπτών απολυτηρίων εξετάσεων στη Γ΄ τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου, της πρώτης εξεταστικής περιόδου:

α. για τους/τις μαθητές/τριες που θα εξεταστούν μόνο στα μαθήματα της Ομάδας Α από την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 έως την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018. Οι εξετάσεις για τους/τις μαθητές/τριες που απουσίαζαν δικαιολογημένα να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 και

β. για τους/τις μαθητές/τριες που θα εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα από την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 έως την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018. Οι εξετάσεις για τους/τις μαθητές/τριες που απουσίαζαν δικαιολογημένα να έχουν ολοκληρωθεί έως την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018.

Οι εξετάσεις της ειδικής εξεταστικής περιόδου διενεργούνται κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, εξαιρουμένων των ημερών διενέργειας των Πανελλαδικών Εξετάσεων από 8 Ιουνίου 2018 έως και 19 Ιουνίου 2018 και τα αποτελέσματα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018.

Πανελλαδικές: Η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές

Η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών λήγει στις 10 Μαΐου 2018. Για να κατεβάσετε τη σχετική προκήρυξη και την αίτηση – δήλωση πατήστε εδώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να παραδώσει στη γραμματεία του σχολείου

ένα ζωγραφικό του έργου με θέμα:

1.Η ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ ΕΜΠΝEΕΙ ή

2.ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ  ή

3.ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΜΑ

Σημείωση:

1.Οι διαστάσεις της ζωγραφικής επιφάνειας, είναι αυτές που επιθυμεί ο συμμετέχων, με την προϋπόθεση ότι καμία πλευρά δεν θα είναι μικρότερη από 40 εκ.(διαστάσεις  Α3).

2.Στην πίσω πλευρά του έργου να αναγράφονται : ονοματεπώνυμο ,τάξη ,τμήμα.

3.Τα έργα πρέπει να κατατεθούν έως την Τετάρτη  09/5/2018.

4.Τα έργα θα αξιολογηθούν από τον σύλλογο καθηγητών και το δεκαπενταμελές .Όσα προκριθούν θα αποτυπωθούν  σε  τοίχους στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου σχετικά με το διαδικτυακό παιχνίδι: «Μπλε Φάλαινα»

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, αλλά και παλαιοτέρα, σχετικά με το διαδικτυακό παιχνίδι: «Μπλε Φάλαινα», και σε εκτέλεση της με αριθμό 3922/17.4.2018 παραγγελίας της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, όπως και της με αριθμό 4495/23.5.2017 προγενέστερης παραγγελίας της, θέλουμε εκ νέου να επιστήσουμε την προσοχή στους ανηλίκους, ιδίως στους εφήβους, σχετικά με την επικινδυνότητα του εν λόγω «παιχνιδιού» και το σοβαρότατο κίνδυνο που διατρέχουν να αυτοτραυματιστούν ή ακόμα και να οδηγηθούν στο θάνατο.

Για να δείτε όλη τη ανακοίνωση πατήστε εδώ.