Όλα τα άρθρα του/της 8lykirak

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2020-2021

Σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas 2020-21 που απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τάξεων και όλων των τύπων σχολείων της χώρας.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

Διασχολικός διαγωνισμός στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας”

Σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή του διασχολικού διαγωνισμού στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας” του Εκπαιδευτικού Μη-Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Άφιξις” ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίων
και Λυκείων της Ελλάδας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.
Ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο προκριματικούς γύρους τον Φεβρουάριο του 2021 καθώς και έναν τελικό γύρο τον Μάρτιο του 2021.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

Μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας Αφίσας-Ζωγραφικού Έργου με τίτλο: «Η Άσκηση είναι φάρμακο-Ελλάς» , για το σχολικό έτος 2020-21.

Σας ενημερώνουμε για την έγκριση του μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας Αφίσας-Ζωγραφικού Έργου με τίτλο: «Η Άσκηση είναι φάρμακο-Ελλάς» για μαθητές/-τριες Δ.Ε. για το σχολικό έτος 2020-21.

Το Εθνικό Κέντρο «Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ- ΕΛΛΑΣ» προκηρύσσει το διαγωνισμό με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συνομηλίκων τους και την προτροπή τους προς τη συστηματική σωματική δραστηριότητα.
Στόχος του Διαγωνισμού είναι να γνωρίσουν τα Ελληνόπουλα τα οφέλη της σωματικής άσκησης μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας και να μεταφέρουν το θετικό μήνυμα της άσκησης στους συνομηλίκους τους.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα

10ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φιλοσοφικού Δοκιμίου, υπό το γενικό θέμα: «Η εμπειρία του Οριακού»

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη του 10ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου, υπό το γενικό θέμα: «Η εμπειρία του Οριακού», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Β’ Λυκείου της χώρας (χωρίς να αποκλείονται μαθητές/τριες άλλων τάξεων του Λυκείου) , για το σχολικό έτος 2020-2021. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών διά του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου
με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του
Παν/μίου Χάρβαρντ και τη ς Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του 10ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου είναι:

Προκριματική φάση: Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και

Τελική φάση: Σάββατο 17 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο»

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο» για το σχολικό έτος 2020-2021 από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς. Ο Διαγωνισμός διενεργείται σε συνεργασία με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, στο πλαίσιο ενίσχυσης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, και χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών
Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών στις αρχές της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας και η καλλιέργεια νοοτροπίας μηδενικής ανοχής σε συμπεριφορές που σχετίζονται με τη
διαφθορά.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα σχετικά έγγραφα