Όλα τα άρθρα του/της 8lykirak

Ενδεχόμενο παροχής Η/Υ σε μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθευτεί φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptops ή tablets) για εκείνους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου  του Δήμου Ηρακλείου, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους προμηθευτούν οι ίδιοι και έτσι αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα του Υπουργείου Παιδείας.  Μαθήματα, που, όπως σας είναι και εσάς  γνωστό, γίνονται  από την ειδική πλατφόρμα, η οποία  δημιουργήθηκε μετά  τη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων, εξαιτίας της πανδημίας από τον ιό COVID – 19.

Πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο.

Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που υπάρχει στο σύνδεσμο του Υ.ΠΑΙ.Θ. https://www.minedu.gov.gr/news/44583-06-04-20-xoris-xreosi-apo-kinita-diktya-i-prosvasi-se-psifiakes-platformes-gia-tin-eks-apostaseos-ekpaidefsi-2 η πρόσβαση σε ψηφιακές  πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, θα γίνεται χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, από την Τετάρτη 8 Απριλίου.

Ενημερωτικό υλικό σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Το Υπουργείο Παιδείας μας διαβίβασε τέσσερα (4) ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Ενημέρωση για Εκπαίδευση εξ αποστάσεως

-Ενημέρωση για Ασφαλή εξ αποστάσεως εργασία

-Συμβουλές χρήσης του διαδικτύου

-Συμβουλές για γονείς

Προτάσεις του ΚΕΣΥ Ηρακλείου για εξ’ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών

Το ΚΕΣΥ έχει δημιουργήσει φόρμα, στην οποία μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι οικογένειες που επιθυμούν να υποστηριχθούν στη διαχείριση ψυχοκοινωνικών αναγκών μαθητή από ψυχολόγο ή και κοινωνικό λειτουργό. Η παραπάνω φόρμα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΚΕΣΥ Ηρακλείου.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο του ΚΕΣΥ.