Όλα τα άρθρα του/της 8lykirak

Διαθεματικό Θερινό Σχολείο ΒιοΤΕΧΝΗολογία- BiotechArt

To Πανεπιστήμιο Αιγαίου μέσα από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής διοργανώνει το διαθεματικό Θερινό Σχολείο ΒιοΤΕΧΝΗολογία- BiotechArt σε μια προσπάθεια να συνδυάσει την τέχνη και την επιστήμη.

Κεντρικός θεματικός άξονας:

Βιοτεχνολογία, απόβλητα τροφίμων, μικρόβια, μικροβίωμα, ζυμώσεις, βιώσιμη ανάπτυξη.

Όλα τα παραπάνω θα συνδυαστούν με έργα τέχνης, ποίηση, θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικές προσεγγίσεις.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η αντίληψη των εμπλεκομένων ότι η λύση σε προβλήματα της κοινωνίας, όπως τα απόβλητα, δεν είναι μόνο επιστημονικής φύσης. Λύση σε ένα πρόβλημα μπορεί να δοθεί μέσω φαινομενικά αντίθετων αντικειμένων όπως είναι η τέχνη.

Επιπλέον, η κατανόηση από τους εμπλεκόμενους ότι η συνύπαρξη επιστήμης και τέχνης μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα σε γνωστικό και πρακτικό επίπεδο.

Το συγκεκριμένο Θερινό Σχολείο είναι διαδραστικό και κατά τη διάρκειά του οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τα οποία και θα μπορέσουν να εκθέσουν σε χώρο του πανεπιστημίου.

Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι υποψήφιοι για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. που θα προσέρχονται στις Υγειονομικές Μονάδες για ιατρικές Εξετάσεις που αναγράφονται στο ανωτέρω σχετικό έγγραφο (οπτική οξύτητα, ακτινογραφία θώρακα, καρδιογράφημα) θα εξυπηρετούνται, κατά προτεραιότητα, λόγω και του γεγονότος ότι θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από τις 3/6 έως και τις 10/6 (ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ) και από 2/6 έως και 17/6 (ΕΠΑ.Λ). Οι αρμόδιοι ιατροί που θα γνωματεύσουν, υπογράφουν και θέτουν την σφραγίδα τους. Από τη Γραμματεία του Νοσοκομείου θεωρείται το γνήσιο της υπογραφής του ιατρού.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου.

3ο Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης για την Αειφορία

Σας γνωρίζουμε ότι στις 1-3 Ιουλίου 2022 θα πραγματοπιηθεί στο Ζαρό και στην ευρύτερη περιοχή (Δάσος του Ρούβα, νότιες παρυφές του Γεωπάρκου Ψηλορείτη) το 3ο Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης για την Αειφορία. Δείτε συνημμένα την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗκαι το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 

  Στην περίπτωση που θα θέλατε να συμμετάσχετε δηλώστε Συμμετοχή έως τα τέλη Μαΐου στη φόρμα: https://forms.gle/zUdKcGSzR87GQHMp8

Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: “Μπορεί η διατροφή να με βοηθήσει να γράψω καλύτερα στις εξετάσεις;”

Σας γνωρίζουμε ότι το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών  και Σταδιοδρομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το  Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Μπορεί η  διατροφή να με βοηθήσει να γράψω καλύτερα στις εξετάσεις;” την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 17:00 – 18:00

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των μαθητών/τριών για τη 
διατροφή τους κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών/ απολυτηρίων εξετάσεων.

 Απευθύνεται:

  Σε μαθητές/ τριες που συμμετέχουν στις πανελλαδικές / απολυτήριες 
εξετάσεις  

  Σε γονείς και κηδεμόνες των μαθητών /τριών.

 Θεματολογία:
Στην εκδήλωση θα συζητηθούν πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη διατροφή και τις συνήθειες του τρόπου ζωής ως αρωγούς για την καλύτερη 
προετοιμασία των μαθητών/τριών, κατά τη στρεσογόνο περίοδο των 
εξετάσεων. Θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές προς μαθητές/τριες και γονείς 
και κηδεμόνες για τη διατροφή.

Πληροφορίες: Για την εκδήλωση: https://www.hua.gr/index.php/el/2011-08-02-11-25-06/71-frontpage/1634-2022-05-12-12-14-55d

 Για το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: www.hua.gr

 Για ερωτήσεις/απορίες: career@hua.gr

 Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο τύπου 

Παγκρήτιος Μαθητικός Διαγωνισμός Διηγήματος

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου και η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης προκηρύσσουν Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό Διηγήματος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στόχος του διαγωνισμού να εκφραστούν δημιουργικά οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ και διατηρώντας στη μνήμη την ιστορία του μικρασιατικού Ελληνισμού να εμπνευστούν από τον λαμπρό και πλούσιο μικρασιατικό πολιτισμό και να τιμήσουν τους Μικρασιάτες, που έμελλε να γίνουν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα και σήμερα -έναν αιώνα μετά- να φωτίζουν τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από την παρακαταθήκη τους στις επόμενες γενιές.

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής συμμετοχών ορίζεται η Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 και ως ημερομηνία λήξης η Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.