Αρχείο κατηγορίας Ευρωπαϊκά προγράμματα

EΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ERASMUS+

Διεθνής συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+/KA1Staff mobility for teaching and training ( Κινητικότητα προσωπικού για τη διδασκαλία και την κατάρτιση). Για να δείτε την έκθεση δραστηριοτήτων πατήστε εδώ.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος μαθητών για πρόγραμμα Erasmus +

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1/Youth όπου θα συμμετέχουν νέοι από τη Γαλλία, Ολλανδία, Τουρκία και Ελλάδα, η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης προσκαλεί:

  • 1 μαθητή ηλικίας 17-30 ετών της Περιφέρειας Κρήτης να εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στην Αττάλεια (Antalya) της Τουρκίας από τις 21 Μαρτίου 2016 μέχρι και τις 23 Μαρτίου 2016 με θέμα: «Προπαρασκευαστική επίσκεψη – Προγραμματισμός εγκεκριμένου προγράμματος Turkey into the European Union-TITUE», με τη δέσμευση πως θα εκπαιδευτεί στην πρώτη συνάντηση και θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο στην δεύτερη συνάντηση που θα γίνει στο ίδιο μέρος από τις 22 Απριλίου 2016 μέχρι και τις 30 Απριλίου 2016.
  • 8 μαθητές (5 κορίτσια και 3 αγόρια) ηλικίας 17-30 ετών να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στην Αττάλεια (Antalya) της Τουρκίας από τις 22 Απριλίου 2016 μέχρι και τις 30 Απριλίου 2016 με θέμα: «Turkey into the European Union-TITUE». Ένας από τους οχτώ (8) μαθητές θα είναι ο μαθητής ή η μαθήτρια που θα έχει επιλεγεί να συμμετέχει στην προπαρασκευαστική επίσκεψη.

Όσοι ενδιαφέρονται, να καταθέσουν σχετική αίτηση συμμετοχής στο Διευθυντή του σχολείου μέχρι την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 12.00.

Για περισσότερες πληροφορίες… ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Παρακολούθηση Euroscola 2016

Δύο μαθήτριες του σχολείου μας η Δέσποινα Φλουρή και η Μαρία Στεφανάκη συμμετέχουν στο πρόγραμμα Euroscola και αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο Στρασβούργο με τη συνοδεία της κυρίας Πηνελόπης Παπαδάκη.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση της Παρασκευής 5/2/2016, στην οποία  μίλησαν μαθήτριες μας…click here2 (Για τη Δέσποινα δείτε στο σημείο 44:24).

Διαβάστε ΕΔΩ την ανάρτηση στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Τελικά αποτελέσματα Euroscola 2016

Ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού για την επιλογή των μαθητών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην  ημερίδα του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου την 5η Φεβρουαρίου 2016 στο Στρασβούργο.
Ενημερώνουμε επίσης ότι απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων τους για το ταξίδι στο Στρασβούργο και τη συμμετοχή τους στην ημερίδα καθώς και αντίγραφα των τίτλων γλωσσομάθειας.

Επιτυχόντες Περιφερειακής Ενότητας  Ηρακλείου
1 ΜΑΛΑΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΛ Ν.ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ
2 ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΛ ΜΕΛΕΣΩΝ
3 ΛΥΔΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΛ ΓΟΥΒΩΝ
4 ΚΑΤΣΙΚΑ ΟΛΓΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΕΛ ΜΕΛΕΣΩΝ
5 ΦΛΟΥΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 8ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
6 ΧΕΛΙΔΟΝΗ ΑΡΕΤΗ ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑΣ 11ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
7 ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΔΑΝΑΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 3ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
8 ΖΑΜΠΕΤΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 3ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
9 ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 8ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Διαγωνισμός Euroscola 2016

Καλούνται οι μαθητές της Β και Γ τάξης λυκείου να δηλώσουν συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Euroscola 2016, προκειμένου να επιλεγούν για συμμετοχή στην ημερίδα Euroscola, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο στις 5 Φεβρουαρίου 2016.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης θα εκπροσωπηθεί από είκοσι τέσσερις (24) μαθητές και δύο (2) συνοδούς καθηγητές.
Επισημαίνεται ότι:
1) Οι μαθητές που θα επιλεγούν δεν πρέπει να έχουν συμμετάσχει στο διαγωνισμό Euroscola κατά το παρελθόν.
2) Η ηλικία των μαθητών των ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ δεν πρέπει να υπερβαίνει το 21ο έτος.
3) Οι αλλοδαποί μαθητές από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ενδεχομένως επιλεγούν, θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψουν.
4) Τα κριτήρια επιλογής των μαθητών, εκτός από το βαθμό της έκθεσης (60%), είναι η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή της Γαλλικής Γλώσσας (20%), που αποδεικνύεται με πτυχίο (με προτίμηση στο πτυχίο υψηλότερης βαθμίδας) καθώς και η καλή γενική επίδοση στα μαθήματα του σχολείου (20%).

Η δήλωση ενδιαφέροντος από το σχολείο οφείλει να γίνει πριν την 19η Οκτωβρίου 2015, ενώ ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015, αλλά

Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τους υπεύθυνους καθηγητές του σχολείου: Αντώνη Πετράτο και Παναγιώτη Λάμπρου.

Για ειδικότερους όρους και προϋποθέσειςclick here2