Αρχείο κατηγορίας Προγράμματα σχολ. δραστηριοτήτων

Δράσεις περιβαλλοντικής ομάδας

Στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος ΄΄Μεσόγειος : Σταυροδρόμι Ρύπανσης΄΄ η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας πραγματοποίησε δύο επισκέψεις : η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Χημικών Περιβαλλοντικών Διεργασιών του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και η δεύτερη στο ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.( Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών).Οι μαθητές/τριεςτης περιβαλλοντικής ομάδας ενημερώθηκαν για τον Σταθμό Δειγματοληψίας και Μελέτης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στη Μεσόγειο που βρίσκεται στον Φινοκαλιά του νομού Λασιθίου, την έρευνα και τα αποτελέσματά της σχετικά με την ατμοσφαιρική και τη θαλάσσια ρύπανση της Μεσογείου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν πειράματα και συμμετείχαν σε εργαστήρια που σκοπό είχαν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Επίσης μέλη της  περιβαλλοντικής ομάδας   συναντήθηκαν με   εκπροσώπους του εθελοντικού σωματείου Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι.(Άνθρωποι της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια), τους παρέδωσαν τα πλαστικά καπάκια που είχαν συλλέξει και πληροφορήθηκαν για τη δράση του σωματείου και την  προσφορά του. Τέλος η ομάδα ετοιμάζεται για την τρίτη στη σειρά παράδοση ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτιού, πλαστικού και αλουμίνιου) καθώς συμμετέχει στον σχολικό μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση” 2023 – 2024 του Δήμου Ηρακλείου.

                                                                               Υπεύθυνες καθηγήτριες

                                                                                Κοκολάκη Σοφία

                                                                               Ταμπουρατζή Ζαχαρένια

                                                                                Χανιωτάκη Αργυρώ

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τις επισκέψεις της Περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας.

Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου “ Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης” με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των νέων για το περιβάλλον δίνοντας έμφαση στην <<ανακύκλωση στην πηγή>>. Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού (κυρίως μπουκαλιών νερού) , αλουμινίου και μπαταρίας , τοποθετήθηκαν στους χώρους του σχολείου. Τα υλικά που θα συλλέγονται θα ζυγίζονται δυο φορές το μήνα από υπεύθυνο του προγράμματος και θα δίνονται πόντοι επιβράβευσης στο σχολείο. Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς αφού κάνετε εγγραφή στο www.followgreen.gr/heraklion όπου θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες, ώστε να συλλέγετε πόντους π.χ. απαντώντας σε κουίζ ερωτήσεων ,τους οποίους μπορείτε να δωρίζετε στο σχολείο. Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες .

Οι υπεύθυνες της Περιβαλλοντικής Ομάδας : Κοκολάκη Σοφία, Ταμπουρατζή Ζαχαρένια, Χανιωτάκη Αργυρώ .

Ανάθεση πενθήμερης εκδρομής 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου στην Ρώμη

Ενεργώντας σύμφωνα με την υπ.αρ. Υ.Α. 20883/ΓΔ4/12- 02-2020 (ΦΕΚ 456/τ.Β’/13-02-2020) που αφορά Εκδρομές – Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας, ανακοινώνουμε, ότι αφού τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες (προκήρυξη και αξιολόγηση των προσφορών από την αρμόδια επιτροπή) ανατέθηκε η διοργάνωση της πενθήμερης εκδρομής του πολιτιστικού προγράμματος «Η Ιταλική Αναγέννηση» που εκπονεί το  8o Γενικό Λύκειο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Λιμένος  Χερσονήσου στην Ρώμη από  1 Φεβρουάριου 2024  έως 5 Φεβρουαρίου 2024,  στο ταξιδιωτικό γραφείο Landmarks.Δείτε εδώ την απόφαση ανάθεσης.

Ανάθεση της μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών του  8ου ΓΕΛ Ηρακλείου στο Βέλγιο στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

Σύμφωνα με την ΥΑ 20883/ΓΔ4/12-02-2020 (ΦΕΚ 456/τΒ/13-02-2020) του Υ.ΠΑΙ.Θ, ανακοινώνεται ότι το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, μετά την αξιολόγηση των προσφορών από τη Επιτροπή Αξιολόγησης, ανέθεσε  τη μετακίνηση τριών  (3) εκπαιδευτικών και εννέα  (9) μαθητών/τριών του σχολείου μας στις Βρυξέλλες  στα πλαίσια του προγράμματος Τομέας «Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  (ΚΑ122 SCH), με κωδικό: KA122-SCH-03A2730E. στο ταξιδιωτικό γραφείο   Landmarks. Δείτε εδώ τις προσφορές καθώς και την απόφαση ανάθεσης .

Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών του 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου στο Βέλγιο στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Το 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου προκηρύσσει σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση 25735/Η1/2020 ΦΕΚ 625/Β/27-2-2020) καθώς και του ΦΕΚ 4187/Β/10-09-2021 του ΥΠΑΙΘ, για τις εκδρομές μετακινήσεις μαθητών Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας, την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ταξιδιωτικά γραφεία για τη μετακίνηση τριών  (3) εκπαιδευτικών και εννέα  (9) μαθητών/τριών του σχολείου μας στις Βρυξέλλες  στα πλαίσια του προγράμματος Τομέας «Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  (ΚΑ122 SCH), με κωδικό:KA122-SCH-03A2730E. Δείτε εδώ την προκήρυξη.