Αρχείο κατηγορίας Ανακοινώσεις

Ενδεχόμενο παροχής Η/Υ σε μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθευτεί φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptops ή tablets) για εκείνους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου  του Δήμου Ηρακλείου, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους προμηθευτούν οι ίδιοι και έτσι αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα του Υπουργείου Παιδείας.  Μαθήματα, που, όπως σας είναι και εσάς  γνωστό, γίνονται  από την ειδική πλατφόρμα, η οποία  δημιουργήθηκε μετά  τη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων, εξαιτίας της πανδημίας από τον ιό COVID – 19.

Πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο.

Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που υπάρχει στο σύνδεσμο του Υ.ΠΑΙ.Θ. https://www.minedu.gov.gr/news/44583-06-04-20-xoris-xreosi-apo-kinita-diktya-i-prosvasi-se-psifiakes-platformes-gia-tin-eks-apostaseos-ekpaidefsi-2 η πρόσβαση σε ψηφιακές  πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, θα γίνεται χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, από την Τετάρτη 8 Απριλίου.

Πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού – Δελτίο τύπου

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, το 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου προσκάλεσε την κ. Όλγα Μπελιβάνη, συγγραφέα και την κ. Ελένη Γερακάκη, ψυχολόγο, οι οποίες σήμερα Παρασκευή 06-03-2020 στο πλαίσιο δύο σχολικών ωρών συνομίλησαν με τις μαθήτριες και τους μαθητές τμημάτων της Α’ τάξης του σχολείου μας.

Η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων ευχαριστεί θερμά την κ. Μπελιβάνη και την κ. Γερακάκη για την ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια του σχολείου μας να εφοδιάσει τα παιδιά με γνώσεις και εμπειρίες χρήσιμες για την διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, στο πλαίσιο της μη τυπικής εκπαίδευσης.

Προσωρινή αναστολή όλων των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών εκτός Ελλάδος

Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 14243/Δ1α/Γ.Π.οικ./28-02-2020(ΦΕΚ 666Β) αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή όλων των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών εκτός Ελλάδος από την 28.02.2020 και έως και την 13.03.2020, λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών στην ιχνηλάτηση των επαφών με επιβεβαιωμένα κρούσματα στο εξωτερικό και για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.