Αρχείο κατηγορίας Ανακοινώσεις

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών  Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι  έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα  συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε Σχολή ή Τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε  ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 29 Ιουνίου μέχρι και 9 Ιουλίου, στα παρακάτω  εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων, έτους 2021

ΟΡΙΣΜΟΣ Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Σ΄ ΑΥΤΑ

Σας ενημερώνουμε ότι ορίστηκαν τρία (3) Εξεταστικά Κέντρα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021, της Δ/νσης Δ.Ε Ηρακλείου Κρήτης στα οποία θα γίνει η εξέταση των τελειόφοιτων και απόφοιτων υποψηφίων (εκτός εκείνων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) του Νομού μας στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, ώρα 10:00 ως εξής:

1ο Εξεταστικό Κέντρο: 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου (υποψήφιοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Α έως και Κ),

2ο Εξεταστικό Κέντρο: 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου (υποψήφιοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Λ έως και Ρ),

3ο Εξεταστικό Κέντρο: 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου (υποψήφιοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Σ έως και Ω).

Η διάρκεια εξέτασης στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών ορίζεται σε τρεις (3) ώρες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης στις 09:30.

Κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο οι υποψήφιοι πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και το Δελτίο Εξεταζόμενου που τους έχει δοθεί από το σχολείο τους.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών -στριών στις Α.Ε.Ν. ακαδημαϊκού έτους 2021-2022

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (www.hcg.gr) η προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών -στριών στις Α.Ε.Ν. ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών των υποψηφίων στις ΑΕΝ, την 1207-2021 ημέρα Δευτέρα. 

Η Υγειονομική Επιτροπή (Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ.) Ηρακλείου εκτάκτως, για την εξέταση των υποψηφίων σπουδαστών ΑΕΝ, θα συνεδριάζει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, αποκλειστικώς κατόπιν ραντεβού στο τηλ: 2813-406930, ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας ενάντια στον covid-19, αρχής γενομένης την Τετάρτη 16/06/2021 και θα ολοκληρώσει τις συνεδρίες της την Δευτέρα 12/07/2021. Παρακαλούνται οι υποψήφιοι σπουδαστές όπως προγραμματίσουν εγκαίρως το ραντεβού τους, καθώς δεν θα υπάρξει απόκλιση ή τροποποίηση των συνεδριάσεων πέραν των προαναφερομένων ημερομηνιών. 

Για τυχόν διευκρινίσεις ή περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ς μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικώς στο Γραφείο Ναυτολογίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου (τηλ.:2813-406930), να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ (http://www.hcg.gr) ή να καλούν στις Α.Ε.Ν. (τηλ. Α.Ε.Ν. Χανίων: 28210-89356). 

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

Ευχές εν όψει πανελλαδικών εξετάσεων 🙂🤦‍♀️🤦‍♂️✌🎯🎈

Έχοντας διανύσει μαζί σας ένα μεγάλο μέρος της δύσκολης και επιπλέον ιδιαίτερης, λόγω των υγειονομικών συνθηκών, διαδρομής γνωρίζουμε πολύ καλά τη συναισθηματική, πνευματική αλλά και σωματική φόρτιση  αυτής της περιόδου.

Σας καλούμε να επιστρατεύσετε όλη σας  την αισιοδοξία και να δώσετε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τον καλύτερό σας εαυτό σε όλα τα μαθήματα, ώστε να ανταμειφθούν οι κόποι σας και να πετύχετε τους στόχους σας.

 Από καρδιάς, δύναμη, σωματική και ψυχική υγεία και επιτυχία στον αγώνα σας.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Σας ενημερώνουμε ότι όσον αφορά στις πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εφίσταται προσοχή στα εξής:

1.Οι υποψήφιοι που πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή κατά τη διάρκεια της τακτικής περιόδου των πανελλαδικώνεξετάσεων, δύνανται να εξετάζονται γραπτά στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του
στο σύνολο των μαθημάτων που έχουν δηλώσει στην Αίτηση-Δήλωση. Συνεπώς, ο τρόπος εξέτασης που προβλέπεται για τους υποψήφιους αυτούς είναι γραπτός, εκτός και αν πιστοποιηθούν με προσωρινή κινητική αναπηρία τουλάχιστον 67% που συνδέεται με τα άνω άκρα, οπότε στην περίπτωση αυτή οι υποψήφιοι εξετάζονται προφορικά.

2.Οι εξεταζόμενοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αναπτύσσουν προφορικά στα τρία μέλη της επιτροπής – εξεταστές τις απαντήσεις τους στα θέματα, με όποια σειρά επιθυμούν. Κατά
τη διάρκεια της ανάπτυξης των απαντήσεών τους μπορούν να συμβουλεύονται τις σημειώσεις τους στο τετράδιο και τα θέματα. Δεν μπορούν όμως να απαντήσουν και να αξιολογηθούν γραπτά σε
κάποια ερωτήματα.

3.Η Επιτροπή Εξέτασης ορίζεται από τον Πρόεδρο του οικείου Β.Κ.

4.Λόγω των έκτακτων συνθηκών εξαιτίας του κορωνοϊού, για φέτος πρέπει να τηρούνται επιπλέον
προδιαγραφές για την προφορική εξέταση των υποψηφίων.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο.