Αρχείο κατηγορίας Ανακοινώσεις

Παραλαβή ΚΠγ Επιτυχόντων Μαΐου 2018

Ενημερώνουμε τους επιτυχόντες των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού
Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2018 ότι τα Πιστοποιητικά τους βρίσκονται στην
Υπηρεσία μας, οδός Μονοφατσίου αριθ. 8 , 4 ος όροφος, Γραφείο 1, απ’ όπου και
μπορούν να τα παραλάβουν αυτοπροσώπως ή μέσω των νομίμων κηδεμόνων
τους ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους (με υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη
με «το γνήσιο της υπογραφής», ως ο νόμος ορίζει) προσκομίζοντας το δελτίο
εξεταζόμενου ή την αστυνομική τους ταυτότητα.

Η Αναπληρώτρια Δ/ντρια της Δ/νσης Δ.Ε.

ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεύθυνση  και ο Σύλλογος διδασκόντων του 8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Κρήτης, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στην περιφέρεια Κρήτης και προσωπικά στον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την ευαισθησία του να ανταποκριθεί στο αίτημα του σχολείου μας για την προμήθεια απινιδωτή. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που επωμίστηκε όλη τη διαδικασία υλοποίησης της προμήθειας του απινιδωτή καθώς και την ηγεσία του ΕΚΑΒ Ηρακλείου για την συμβουλευτική υποστήριξη.

Η άριστη συνεργασία μας συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια για τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του σχολείου μας.

Ξεναγήσεις στη Βιβλιοθήκη του Π. Κ. για τους νεαρούς μαθητές

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης σας εύχεται καλή σχολική χρονιά!

Το προσωπικό της με χαρά θα σας ξεναγήσει στο χώρο της στην Πανεπιστημιούπολη στις Βούτες Ηρακλείου.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει εισαγωγική παρουσίαση με διαφάνειες στην αίθουσα του ηλεκτρονικού αναγνωστηρίου και στη συνέχεια ξενάγηση στο κτήριο της βιβλιοθήκης, ανάμεσα στα βιβλιοστάσια, στα κυλιόμενα ράφια και στο αίθριο.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο κάθε έτους και διαρκούν 1 ώρα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των ξεναγήσεων στην κ. Τζανάκη, Ελευθερία ( 2810 393236, tzanakie@uoc.gr)

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Ε. Ηρακλείου πρόκειται να υλοποιήσουν, για όγδοη σχολική χρονιά, Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Επισκέψεων σχολείων Δ.Ε. Ηρακλείου στους χώρους της, με στόχο τη διεύρυνση του εκπαιδευτικού ρόλου της. Η επιτροπή διασύνδεσης της Σχολής με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, υπό τον συντονισμό του επίκουρου καθηγητή Κ.Ι. Χαραλαμπόπουλου, πραγματοποιούν τις εκπαιδευτικές αυτές δραστηριότητες. Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις θα καλύψουν το χρονικό διάστημα από Νοέμβριο 2018 έως και Απρίλιο 2019, με προτεινόμενες ημερομηνίες: 7&21/11/2018, 5&19/12/2018, 16&29/01/2019, 20/02/2019, 13&27/03/2019, 10/04/2019.

Ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά επίσκεψη είναι έως τριάντα (30), οι ώρες επισκέψεων, κατά προτίμηση οι πρώτες πρωινές, με συνολική διάρκεια επίσκεψης περίπου τρεις (3) ώρες, κατά μέσο όρο τριάντα (30) λεπτά στα επιμέρους εργαστήρια. Το πρόγραμμα θα εξατομικεύεται για κάθε επίσκεψη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των αιτούντων σχολείων. Κάθε σχολείο θα εκπροσωπηθεί από μία (1) ομάδα μαθητών.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται παρακαλούνται να στείλουν ηλεκτρονική αίτηση στο https://goo.gl/forms/W2Pc4fwqoKAH3kaJ2 μέχρι την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018. Τα ονόματα των συμμετεχόντων σχολείων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 και θα σταλούν στα e-mails τους.

Πρόσκληση σε συγκέντρωση ενημέρωσης των γονέων/κηδεμόνων

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 12.00, ο Διευθυντής του σχολείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών προσκαλεί τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας, σε συγκέντρωση στην οποία θα ενημερωθούν από τους υπεύθυνους τμημάτων για ζητήματα λειτουργίας του σχολείου.