Αρχείο κατηγορίας Μαθητικοί διαγωνισμοί

4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Εργαστήριο Θεάτρου Κινηματογράφου Μουσικής, του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου, το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης (Όμιλος Θεατρικής και Μουσικής Παιδείας) και το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου ( Όμιλος Δημιουργική Έκφραση και Γραφή) προκηρύσσουν από κοινού τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Μονόπρακτου Θεατρικού Έργου για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων(Ημερήσιων Γενικών, Επαγγελματικών, Εκκλησιαστικών, Καλλιτεχνικών, Μουσικών).

Για την υλοποίηση των παραπάνω η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού προγραμματίζει να υλοποιήσει φέτος για πρώτη χρονιά, με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ένα Εξ Αποστάσεως σεμινάριο Δημιουργικής Θεατρικής Γραφής με μέλη όσους από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό το επιθυμούν.

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των συμμετοχών ορίζεται η Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 και ώρα 24:00.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

3ο Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης για την Αειφορία

Σας γνωρίζουμε ότι στις 1-3 Ιουλίου 2022 θα πραγματοπιηθεί στο Ζαρό και στην ευρύτερη περιοχή (Δάσος του Ρούβα, νότιες παρυφές του Γεωπάρκου Ψηλορείτη) το 3ο Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης για την Αειφορία. Δείτε συνημμένα την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗκαι το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 

  Στην περίπτωση που θα θέλατε να συμμετάσχετε δηλώστε Συμμετοχή έως τα τέλη Μαΐου στη φόρμα: https://forms.gle/zUdKcGSzR87GQHMp8

Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα

Παγκρήτιος Μαθητικός Διαγωνισμός Διηγήματος

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου και η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης προκηρύσσουν Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό Διηγήματος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στόχος του διαγωνισμού να εκφραστούν δημιουργικά οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ και διατηρώντας στη μνήμη την ιστορία του μικρασιατικού Ελληνισμού να εμπνευστούν από τον λαμπρό και πλούσιο μικρασιατικό πολιτισμό και να τιμήσουν τους Μικρασιάτες, που έμελλε να γίνουν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα και σήμερα -έναν αιώνα μετά- να φωτίζουν τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από την παρακαταθήκη τους στις επόμενες γενιές.

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής συμμετοχών ορίζεται η Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 και ως ημερομηνία λήξης η Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023.

Για απορίες ή περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να στείλουν τα ερωτήματά τους στο alatsatagr@gmail.com .

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

4ο Μαθητικό Συνέδριο Μοντέλο Προσομοίωσης Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MSKMUΝ 2022)

Σας γνωρίζουμε την έγκριση διεξαγωγής του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Μοντέλου Προσομοίωσης Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MSKMUΝ
2022) από το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς για μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας και του εξωτερικού για το σχολικό έτος 2021-2022.

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν ή απλώς να πληροφορηθούν για το συνέδριο μπορούν να ανατρέχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Προσομοίωσης (νέος σύνδεσμος 13-05-2022) https://www.mskmun.com/ και στην ιστοσελίδα του σχολείου στην ακόλουθη διεύθυνση: https://www.1midschoolkifisia.gr/ όπου είναι αναρτημένα η πλήρης προκήρυξη, οι οδηγίες για την προετοιμασία και τη λειτουργία των επιτροπών, όπως επίσης και το ακριβές πρόγραμμα των εργασιών της Συνόδου, ή να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2108015590, καθώς και στο email: mail@1gym-kifis.att.sch.gr .

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

Μαθητικός Διαγωνισμός-Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα


Σας γνωρίζουμε την έγκριση διεξαγωγής του Μαθητικού Διαγωνισμού-Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα η οποία απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αφορά το σχολικό έτος 2021-2022.
Το θέμα του διαγωνισμού είναι η δημιουργία μιας πρωτότυπης ταινίας μικρού μήκους, με μέσα των ίδιων των μαθητών/τριών της οποίας ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προτείνεται να γίνει εκτός σχολικού ωραρίου. Το θέμα το οποίο θα διαπραγματευθεί η ταινία είναι ελεύθερο. Ταινίες γίνονται δεκτές μόνο από δημιουργούς με την ιδιότητα του/της μαθητή/τριας Γυμνασίου ή Λυκείου, ηλικίας 12- 18 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα στο e-mail: kall.fest1@gmail.com καθώς και στις κ. Χαρά Δαβιλά, xaradavila@yahoo.gr
και κ. Ξένια Σκούρα, skourax@gmail.com


Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.