Αρχείο κατηγορίας Μαθητικοί διαγωνισμοί

Πρόκριση μαθητών του σχολείου μας στον Περιφερειακό Γύρο Κρήτης της Σχολικής Οικονομικής Ολυμπιάδας 2023-2024

Συγχαίρουμε τους παρακάτω μαθητές και την μαθήτρια του σχολείου μας που προκρίθηκαν στον Περιφερειακό Γύρο Κρήτης της Σχολικής Οικονομικής Ολυμπιάδας 2023-2024: Βασιλάκη Βίκτωρα, Ελευθερόγλου Δημήτριο, Κοτζαμπασάκη Γεωργία, Λεβεντάκη Αριστείδη, καθώς και την εκπαιδευτικό Οικονομίας του σχολείου μας κα Στάθογλου Μαρία. Ευχόμαστε στη μαθήτρια και στους μαθητές μας πάντα επιτυχίες και πρόοδο στη ζωή τους. Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται από το ΚΕΦΙΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το Τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), υπεύθυνο φορέα του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός έχει την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ στην Επιστημονική Επιτροπή της Οικονομικής Ολυμπιάδας μετέχουν διαπρεπείς οικονομολόγοι.

Θερινά Σχολεία Ε.Ε.Φ. Ιουνίου-Ιουλίου 2023

Σας γνωστοποιούμε τα 3 θεματικά Θερινά Σχολεία που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών για μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου στο πλαίσιο επιμόρφωσης μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων. που θα πραγματοποιηθούν  για την χρονική περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2023.

1.Stem Education στις 23-25 Ιουνίου 2023  στην Κόρινθο, στο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο.

2.Διαδρομές στις Φυσικές Επιστήμες στις 26-28 Ιουνίου 2023 στο Γενικό Λύκειο της Αίγινας.

3.Φυσικές Επιστήμες και Τεχνητή Νοημοσύνη στις 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου 2023 στο Γενικό Λύκειο της Αίγινας.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

12ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το σχολείο μας συμμετέχει στο 12ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με μία πρωτότυπη εφαρμογή που υλοποιήθηκε στην πλατφόρμα App Inventor από την ομάδα Πληροφορικής της Α’ Τάξης.

Η Blue Bond King είναι μια εφαρμογή για όταν πηγαίνεις βόλτα στην εξοχή με τους φίλους σου. Σε βοηθάει να μην χαθείς και κρατάει το γκρουπ ασφαλές.

Ένα μέλος της ομάδας θα οριστεί αρχηγός της εκδρομής και οι υπόλοιποι είναι οι χρήστες οι οποίοι συνδέονται με τον αρχηγό. Εκείνος βλέπει την τοποθεσία του κάθε μέλους για να αποφευχθούν ατυχήματα.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης https://youtu.be/thh553ZBTSw

Πατήστε εδώ για να δείτε το δίπλωμα συμμετοχής

1ος Παγκρήτιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας με θέμα:”Η Κρήτη μέσα από τα μάτια μας…”

Σας γνωρίζουμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης διοργανώνει τον 1ο Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας με θέμα “Η Κρήτη μέσα από τα μάτια μας…” για το σχολικό έτος 2022-2023,  σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου Κρήτης, στη μνήμη του διεθνώς αναγνωρισμένου, κρητικού καλλιτέχνη και δάσκαλου της Τέχνης της φωτογραφίας, Μιχάλη Νικηφοράκη/E.F.I.A.P.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης, θα διαρκέσει από την 20η  Μαρτίου 2023έως και την 2η Μαΐου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό: https://1st-photocontest.pdekritis.gr

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.