Αρχείο κατηγορίας Aρχική

Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που υπάρχει στο σύνδεσμο του Υ.ΠΑΙ.Θ. https://www.minedu.gov.gr/news/44583-06-04-20-xoris-xreosi-apo-kinita-diktya-i-prosvasi-se-psifiakes-platformes-gia-tin-eks-apostaseos-ekpaidefsi-2 η πρόσβαση σε ψηφιακές  πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, θα γίνεται χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, από την Τετάρτη 8 Απριλίου.

Προτάσεις του ΚΕΣΥ Ηρακλείου για εξ’ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών

Το ΚΕΣΥ έχει δημιουργήσει φόρμα, στην οποία μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι οικογένειες που επιθυμούν να υποστηριχθούν στη διαχείριση ψυχοκοινωνικών αναγκών μαθητή από ψυχολόγο ή και κοινωνικό λειτουργό. Η παραπάνω φόρμα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΚΕΣΥ Ηρακλείου.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο του ΚΕΣΥ.

Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 θα λειτουργήσει στο σχολείο η Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, αρχικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης. Παρακαλούνται όλοι οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών του σχολείου μας να κατεβάσουν το αρχείο: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ για να ενημερωθούν και να ενημερώσουν τα παιδιά τους σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων αποκλειστικά για τον σκοπό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Διαδικασία υλοποίησης της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης

  1. Κάθε γονέας λαμβάνει στο Email του από το σχολείο ενημερωτικό μήνυμα με το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης, το όνομα του καθηγητή ή της καθηγήτριας, το μάθημα και ένα σύνδεσμο όπως αυτόν: https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/καθηγητής/καθηγήτρια
  2. Δέκα λεπτά πριν την έναρξη ο μαθητής ή η μαθήτρια «πατάει» στο σύνδεσμο και ακολουθεί τις οδηγίες για να συνδεθεί με την εικονική τάξη. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Κάθε παιδί πρέπει να συμπληρώσει το πραγματικό του όνομα στο παράθυρο που θα του το ζητήσει προκειμένου να γίνει δεκτό στο μάθημα.  
  3. Ο καθηγητής ή η καθηγήτρια ανοίγει την εικονική τάξη στην προβλεπόμενη ώρα, αποδέχεται τους μαθητές και τις μαθήτριες και αρχίζει το μάθημα.  

Πρόγραμμα μαθημάτων Σύγχρονης τηλεκπαίδευσης
Το πρόγραμμα των μαθημάτων Σύγχρονης τηλεκπαίδευσης του Σχολείου μας είναι αναρτημένο εδώ. Ο Σύνδεσμος κάθε καθηγητή ή καθηγήτριας θα αποστέλλεται με Email στους γονείς/κηδεμόνες πριν από το πρώτο του/της μάθημα και οι μαθητές/μαθήτριες θα τον χρησιμοποιούν για να συνδέονται με αυτόν κάθε φορά που θα έχουν μάθημα.

Σημαντική ανακοίνωση του 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/11-3-2020) σχετική με κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, συστήνεται από Τρίτη 17/03/2020 η επικοινωνία με το Σχολείο μας να γίνεται με ηλεκτρονική αλληλογραφία στο e-mail: mail@8lyk-irakl.ira.sch.gr, με φαξ στο 2810213586 ή τηλεφωνικά στο 2810213762.

Αν απαιτείται η φυσική σας παρουσία στο σχολείο θα σας κλείνουμε ραντεβού για να σας εξυπηρετήσουμε.

Προέχει η υγεία όλων μας.

Μένουμε σπίτι – Διατηρούμε την επικοινωνία μας.

Σας κοινοποούμε το ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο «Μένουμε σπίτι….Συνδε-Δεμένοι» του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που βρίσκεται στο σύνδεσμο: http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/pdf/menoumespitisyndedemenoi–psichologiki-stirixi-gia-oikogeneies.pdf

Το έντυπο περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19.