Αρχείο κατηγορίας Προγράμματα πολιτιστικά

Ανάθεση πενθήμερης εκδρομής 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου στην Ρώμη

Ενεργώντας σύμφωνα με την υπ.αρ. Υ.Α. 20883/ΓΔ4/12- 02-2020 (ΦΕΚ 456/τ.Β’/13-02-2020) που αφορά Εκδρομές – Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας, ανακοινώνουμε, ότι αφού τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες (προκήρυξη και αξιολόγηση των προσφορών από την αρμόδια επιτροπή) ανατέθηκε η διοργάνωση της πενθήμερης εκδρομής του πολιτιστικού προγράμματος «Η Ιταλική Αναγέννηση» που εκπονεί το  8o Γενικό Λύκειο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Λιμένος  Χερσονήσου στην Ρώμη από  1 Φεβρουάριου 2024  έως 5 Φεβρουαρίου 2024,  στο ταξιδιωτικό γραφείο Landmarks.Δείτε εδώ την απόφαση ανάθεσης.

Συμμετοχή του 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου στο 4ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου

Στις 22 Ιουνίου ξεκινά το 4ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 25 και από τις 27 έως τις 30
Ιουνίου 2023, στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»
, με είσοδο ελεύθερη σε
όλες τις εκδηλώσεις. Στο εν λόγω φεστιβάλ το σχολείο μας συμμετέχει με τη θεατρική παράταση “Οι Γερμανοί ξανάρχονται” του Αλέκου Σακελλάριου.

Πατήστε εδώ να δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Συγχαρητήρια για τις επιτυχίες…

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου μας, με αφορμή την λήξη του σχολικού έτους και την έκδοση των βαθμολογιών των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, συγχαίρει:

  • τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ τάξης, για το πολύ υψηλό επίπεδο των βαθμολογιών στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, και
  • την ομάδα Αρχαϊκής Λυρικής Ποίησης και τη Θεατρική ομάδα, του σχολείου μας, για τις εξαιρετικές τους παραστάσεις στις 21 και 30 Ιουνίου αντίστοιχα,  στο 1ο Καλλιτεχνικό Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου.

1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 με την Παράσταση Λόγου και Μουσικής, με τίτλο: «Μ?σ΄,  ?γε, Καλλιόπα, θύγατερ Διός». Μια δημιουργική συνάντηση με την Αρχαϊκή Λυρική Ποίηση,το 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ με τίτλο: «Είμαι και εγώ εδώ» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Φεστιβάλ  θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017.