Αρχείο κατηγορίας Πανελλαδικές εξετάσεις

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2020

Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές. Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 για όλους τους υποψηφίους. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία πρέπει να τηρηθεί από όλους τους υποψηφίους.

!!!!!! Σημαντική επισήμανση: Η αποστολή της Αίτησης – Δήλωσης σας να γίνει στο email του σχολείου: mail@8lyk-irakl.ira.sch.gr . Στο email αποστολής της Αίτησης-Δήλωσης να γράψετε το τμήμα Γενικής Παιδείας και προσανατολισμού ή την ένδειξη Απόφοιτος. Για κάθε απορία ή προβληματισμό σας να επικοινωνείτε με το σχολείο μέσω του παραπάνω email. Η διαδικασία καταχώρησης από το σχολείο θα γίνει έγκαιρα και έγκυρα όπως και τα προηγούμενα χρόνια, γιαυτό δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το σχολείο στηρίζει την προσπάθειά σας γνωστικά, παιδαγωγικά και διαδικαστικά και σας εύχεται υγεία και επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο για τα ΓΕΛ με το νέο σύστημα.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο για τους απόφοιτους με το παλαιό σύστημα

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο για την υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

Δείτε το δελτίο τύπου του Υ.ΠΑΙ.Θ. σε αυτό το σύνδεσμο: https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/to-thema-exetaseis

Η υπουργική απόφαση για τις διαδικασίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τις διαδικασίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, με το παλαιό και μέ το νέο σύστημα.

Πατήστε εδώ για να δείτε την υπουργική απόφαση.

Κατάταξη των Σχολών στα Επιστημονικά Πεδία

Σύμφωνα με τη σχετική Υ.Α. του Υ.ΠΑΙ.Θ., δεν έχουν ενταχθεί στα Επιστημονικά Πεδία τα 37 Τμήματα Α.Ε.Ι. των οποίων ανεστάλη η λειτουργία και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης, το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου έχει ενταχθεί και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, παράλληλα με το 2ο που ήταν ενταγμένο έως σήμερα και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ έχει ενταχθεί μόνο στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, λόγω του γνωστικού του αντικειμένου.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Υπουργική απόφαση.

Εισαγωγή υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ έτους 2020

Τα βασικά χαρακτηριστικά του ΝΕΟΥ συστήματος είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για όλους τους υποψηφίους, η Κοινωνιολογία για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές και η επιλογή ΜΟΝΟ 1 επιστημονικού πεδίου. Αντίθετα βασικά χαρακτηριστικά του ΠΑΛΑΙΟΥ συστήματος είναι η Νεοελληνική Γλώσσα για όλους τους υποψηφίους, τα Λατινικά για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές, η δυνατότητα επιλογής 1 ή 2 πεδίων με 4 ή 5 μαθήματα. Τέλος τα δύο συστήματα (παλαιό/νέο) έχουν διαφορετική εξεταστέα ύλη, διαφορετικό ποσοστό θέσεων για κάθε σύστημα, διαφορετικό τρόπο υπολογισμού μορίων κλπ. Όσοι απόφοιτοι δικαιούνται να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση το 2020, αυτοί υποβάλλουν κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο τον Ιούνιο του 2020

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο για το ΝΕΟ σύστημα.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο για το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.

Αξιοποίηση της 7ης ώρας στα μαθήματα προσανατολισμού της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου

Κατά την έβδομη (7η ) ώρα, συζητούνται και επιλύονται τυχόν απορίες, όπως και τις υπόλοιπες διδακτικές ώρες, με την ιδιαιτερότητα ότι η ώρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία συστηματικότερης προσέγγισης των μαθησιακών αναγκών των μαθητών και των μαθητριών.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο.