Αρχείο μηνός Ιούνιος 2021

Μαθητικοί διαγωνισμοί εκπαιδευτικής ρομποτικής του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης (RSA) για μαθητές/-τριες Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας και του εξωτερικού – σχ. έτος 2021-2022.

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης, πρόκειται να διοργανώσει φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη, τέσσερεις (4) νέους διεθνείς και παγκόσμιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής. Ειδικότερα, διοργανώνονται οι εξής διαγωνισμοί:

  1. ROBOFEST HELLAS
  2. Robotiada Hellas
  3. WER – World Educational Robot Contest
  4. Make X.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

Ημέρα Αποφοίτησης, σχολ. έτους 2020-2021 👩🏽‍🎓👨🏽‍🎓 💐🎈

Παρακαλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου μας να προσέλθουν την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στην εξωτερική είσοδο της αίθουσας ΝΤΙΑΝΑ ΜΑΝΟΥΡΑ για να παραλάβουν το απολυτήριό τους, φωτοαντίγραφά του καθώς και τον έλεγχο επίδοσής τους.

Επειδή, όμως, εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό καλείσθε να προσέλθετε, ως εξής:

09:30 – 10:00 π.μ. : οι των Σπουδών Υγείας,

10:00 – 10:30 π.μ. : οι των Θετικών Σπουδών,

10:30 – 11:00 π.μ. : οι των Ανθρωπιστικών Σπουδών,

11:00 – 12:00 π.μ.: οι των Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής.

2ο Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης για την Αειφορία

Σας ενημερώνουμε ότι η Συντονίστρια Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΠΕ. Κ.Ε.Σ σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” , την ΕΛΜΕ Ηρακλείου και την Αντιπεριφέρεια Χανίων διοργανώνουν στα Χανιά το 2ο Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης στις 23-25 Ιουλίου 2021.

Πατήστε εδώ για να δείτε το το Πρόγραμμα. 

Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων ΓΕΛ έτους 2021

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 ως και την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, μπορούν να προσέρχονται στο Λύκειό μας, για να δημιουργήσουν  προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι:

απόφοιτοι και τελειόφοιτοι που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το έτος 2021,

τελειόφοιτοι που ΔΕΝ συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το έτος 2021,

απόφοιτοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό με την κατηγορία 10%

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την  ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου πριν τα τέλη του Ιουλίου, κατόπιν νεότερης  εγκυκλίου. Ο προσωπικός κωδικός είναι ο ίδιος και για τη συμπλήρωση του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (ΙΕΚ), εφόσον δικαιούνται να το συμπληρώσουν.

Επισημαίνεται  στους υποψηφίους που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό με το 10% να έχουν μαζί τους κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο τη βεβαίωση συμμετοχής και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 λόγω διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών οι ενδιαφερόμενοι ΔΕΝ θα μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο μας για τη δημιουργία του προσωπικού κωδικού ασφαλείας τους.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο.

Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για την εξέταση του ειδικού μαθήματος των Αγγγλικών – Κατανομή των Υποψηφίων σ` αυτά – Οδηγίες προς υποψηφίους

Σας ενημερώνουμε ότι ορίστηκαν τρία (3) Εξεταστικά Κέντρα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021, της Δ/νσης Δ.Ε Ηρακλείου Κρήτης στα οποία θα γίνει η εξέταση των τελειόφοιτων και απόφοιτων υποψηφίων (εκτός εκείνων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) του Νομού μας στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, ώρα 10:00 ως εξής:

1ο Εξεταστικό Κέντρο: 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου (υποψήφιοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Α έως και Κ),

2ο Εξεταστικό Κέντρο: 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου (υποψήφιοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Λ έως και Ρ),

3ο Εξεταστικό Κέντρο: 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου (υποψήφιοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Σ έως και Ω).

Η διάρκεια εξέτασης στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών ορίζεται σε τρεις (3) ώρες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης στις 09:30.

Κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο οι υποψήφιοι πρέπει να φέρουν μαζί τους:

1) την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο

2) το Δελτίο Εξεταζόμενου που τους έχει δοθεί από το σχολείο τους

3) τη σχολική κάρτα COVID 19 ή τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self-test για COVID-19

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.