Αρχείο ημέρας 11 Μαΐου 2023

Η εξεταστέα ύλη των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων 2023 της Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η  εξεταστέα  ύλη  για τα μαθήματα της Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου που εξετάζονται γραπτά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του σχολικού έτους 2022-2023.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Υπουργική απόφαση.

Για τα μαθήματα που ΔΕΝ εξετάζονται γραπτά στη Β’ Λυκείου, η εξεταστέα ύλη καθορίστηκε από τους εκπαιδευτικούς που δίδαξαν τα αντίστοιχα μαθήματα.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εξεταστέα ύλη στα μαθήματα αυτά.

Η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2023

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η εξεταστέα  ύλη  των πανελλαδικών εξετάσεων του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2022- 2023 στα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ΦΕΚ με την εξεταστέα ύλη.

Η Φυσική μαγεύει……

Σχολικό έτος: 2022-2023   –   Όμιλος Φυσικής  –   8ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης

Η Φυσική είναι η επιστήμη που γνωρίζει τι δεν γνωρίζει και παρέχει με ό,τι γνωρίζει εφαρμογές στην υπηρεσία της ανθρωπότητας .

Στο πλαίσιο αυτό λειτούργησε ο όμιλος της Φυσικής με μια ομάδα 6 μαθητών/τριών της Α` και Β` τάξης και υπεύθυνο τον καθηγητή Φυσικής Παπαδάκη Ιωάννη. 

Οι συναντήσεις τις Παρασκευές το μεσημέρι μετά το σχολείο είχαν σκοπό να δώσουν ερεθίσματα για συζητήσεις θεμάτων σύγχρονης φυσικής και πρακτικών εφαρμογών της επιστημονικής γνώσης στην υπηρεσία του ανθρώπου. 

Στόχος του ομίλου ήταν να ανακαλύψουμε τη μαγεία της σύγχρονης Φυσικής και να αναδείξουμε την προσφορά της στον άνθρωπο μέσα από τις εφαρμογές της. Η Φυσική μαγεύει ……………. 

Στην διάρκεια των συναντήσεων αναδείχθηκαν και συζητήθηκαν θέματα οικολογίας, περιβάλλοντος και ηθικής του επιστήμονα.     

Η ομάδα των μαθητών: Τάξη  Α: Ζάχαρης Αλέξανδρος. Τάξη  (Β): Μαντά Ελένη, Πασπαράκη Αργυρή Ροδάνθη, Πετροπούλου Εμμανουέλα, Σπανάκης Γεώργιος, Σταματάκη Ευαγγελία. Τάξη (?): Παπαδάκης Ιωάννης

!!!!. Δεν υπάρχει τυπογραφικό λάθος. Ο υπεύθυνος καθηγητής έδωσε και πήρε γνώση όπως και οι μαθητές/τριες.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στον όμιλο συνοψίζονται στο συνημμένο αρχείο: H Φυσική μαγεύει…..pdf

Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο.

«Μειώνω το οικολογικό μου αποτύπωμα ζώντας εναλλακτικά»

Κατά το τρέχον διδακτικό έτος, 2022-2023, λειτούργησε στο σχολείο μας ο
εκπαιδευτικός όμιλος για το περιβάλλον με τίτλο «Μειώνω το οικολογικό μου αποτύπωμα ζώντας εναλλακτικά». Σκοπός του ομίλου είναι η δημιουργία και η υιοθέτηση στάσεων ζωής για την προστασία του πλανήτη Γη. Επτά μαθήτριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον όμιλο. Με το διάλογο, τις πρωτότυπες ιδέες τους, τις οικολογικές ανησυχίες τους δημιούργησαν μια καινοτόμα εικονική μαθητική επιχείρηση με την επωνυμία Ecoland.
Οι μαθήτριες με συνέπεια και υπευθυνότητα συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις
συναντήσεις του ομίλου. Η ομάδα δημιούργησε μια καινοτόμα μονάδα εστίασης που
απευθύνεται στις ευαίσθητες διατροφικά ομάδες με επιλογές gluten free, dairy free, vegan. Η μαθητική εικονική επιχείρηση Ecoland εφαρμόζει τις πρακτικές και τη φιλοσοφία της zero waste στο χώρο της εστίασης. Η μη παραγωγή απορριμμάτων είναι ένας στόχος ηθικός, οικονομικός και αποτελεσματικός. Η εφαρμογή του Zero Waste (μη παραγωγή απορριμμάτων) θα εξαλείψει όλα τα απορρίμματα στο έδαφος, το νερό και τον αέρα που αποτελούν απειλή για την υγεία (ευημερία) του πλανήτη, των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών.
Μαθήτρια του ομίλου δημιούργησε ενημερωτικό φυλλάδιο προτάσσοντας πρακτικές
για αλλαγή του τρόπου ζωής των πολιτών ώστε μέσα από τις καθημερινές τους συνήθειες να μιμηθούν τους βιώσιμους φυσικούς κύκλους, όπου όλα τα υλικά που απορρίπτονται είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να γίνονται πόροι για κάποιον άλλο (αειφορία).
Στόχος του ομίλου είναι η συνέχιση της λειτουργίας του ώστε οι μαθητές να μυηθούν
σε στάσεις και συμπεριφορές φιλικές προς το περιβάλλον με το μικρότερο οικολογικό
αποτύπωμα.
Μέλη του εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού ομίλου: Βερτούδου Κυριακή, Εργαζάκη
Ειρήνη, Καράλη Αθανασία, Κουρούπη Ελένη, Τρούλη Ευαγγελία, Στειακάκη Αγγελήνη και Σταυρακάκη Θάλεια.
Υπεύθυνη φυλλαδίου: Αθανασία Καράλη 
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Θεοδωρομανωλάκη Μαρία

Πατήστε εδώ για να δείτε με τι ασχοληθήκαμε.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο.

Πατήστε εδώ για να δείτε το logo της μαθητικής μας εικονικής επιχείρησης.

Λειτουργία σχολικών μονάδων εν όψει εκλογών

Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των εκλογικών κέντρων, καθώς και τη μετακίνηση των εκλογέων στις περιφέρειες στις οποίες ψηφίζουν.