Αρχείο ημέρας 2 Μαΐου 2023

28ο Θερινό Σχολείο Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), συνεχίζοντας την 28ετή πρωτοπόρο προσφορά του στην ελληνική εκπαίδευση, διοργανώνει και φέτος την 31η Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη, το Θερινό Σχολείο Αστροφυσικής, με κεντρικό θέμα «Το Σύμπαν, και οι τελευταίες ανακαλύψεις».
Σκοπός του Σχολείου αυτού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα Αστροφυσικής, Διαστημικής και Περιβάλλοντος και η σύνδεσή τους με την Τεχνολογία και τον Πολιτισμό. Στο Σχολείο αυτό θα αξιοποιηθεί όλη η σύγχρονη τεχνολογία και τεχνογνωσία του Αστεροσκοπείου (τηλεσκόπια κ.λ.π.).
Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Λυκείων της χώρας και η συμμετοχή τους είναι προαιρετική. Η φετινή διεξαγωγή του θα είναι υβριδική (δια ζώσης για μαθητές/τριες Λυκείων της Αττικής με δυνατότητα πρόσβασης στην Πεντέλη και διαδικτυακά για τους υπόλοιπους/ες).

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2023 ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα, ο σύνδεσμος της οποίας βρίσκεται στον ιστότοπο: https://www.astro.noa.gr/diaxisi-epistimis/therino-sxoleio-astrofysikhs/

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.