Αρχείο ημέρας 8 Μαΐου 2023

Εκπαιδευτικός όμιλος «Mathcomics»

      

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, 2022-2023, λειτούργησε στο σχολείο μας ο εκπαιδευτικός όμιλος «Mathcomics». Σκοπός του ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές κάποιες μαθηματικές έννοιες και την εξέλιξη αυτών με την πάροδο των αιώνων και να τις αποτυπώσουν με όμορφες εικόνες σε ένα προσφιλές τους εγχειρίδιο, το κόμικ, δημιουργώντας μία όμορφη ιστορία. Δέκα μαθητές της Α΄ και Β’ τάξης του Λυκείου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χαρά να συμμετάσχουν στον όμιλο είτε γράφοντας τους διαλόγους των χαρακτήρων του κόμικ είτε ζωγραφίζοντας τις εικόνες, ιδιαίτερο ταλέντο που είχαν οι τρεις εξ αυτών. Την ευθύνη του ομίλου είχε η καθηγήτρια κα Κοκκινάκη Ιακώβα, μαθηματικός του σχολείου.

Οι μαθητές καθ΄ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του ομίλου επέδειξαν συνέπεια και υπευθυνότητα σε ό,τι τους ανατέθηκε και υπήρξε συζήτηση, γόνιμος διάλογος και ανατροφοδότηση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν και τα σεμινάρια ιστορίας των Μαθηματικών που δόθηκαν από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό προκειμένου να δημιουργήσουν την ιστορία τους. Το τέχνημα του ομίλου «Mathcomics» ήταν η δημιουργία ενός κόμικ, 56 σελίδων, το οποίο είναι προσβάσιμο σε μορφή video, Mathcomics video και σε μορφή flipbook,  Mathcomics flipbook.

Ο όμιλος «Mathcomics» στοχεύει στη συνέχιση και εδραίωσή του και τα επόμενα χρόνια με σκοπό την επαφή των μαθηματικών με τις τέχνες.

Μέλη του Mathcomics: Κιοσκλή Μαρία, Τζωρμπατζάκη Όλγα,  Κριτσωτάκη Χαρά, Μουτσάκη Κωνσταντίνα, Πετράκη Κάλλη, Πολίτης Βασίλης, Σπυρλιδάκη Αναστασία-Έλλη, Τζωρμπατζάκη Όλγα, Τρουλάκη Ειρήνη, Φανιού Ρεγγίνα.

Υπεύθυνοι  εικονογράφησης: Τζωρμπατζάκη Όλγα, Τρουλάκη Ειρήνη, Χρονάκη. Μαριάνθη.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κοκκινάκη Ιακώβα.

Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολ. έτος 2023-24

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Ημερήσια Γενικά Λύκεια, Α ́, Β ́, Γ ́ τάξη για το σχολικό έτος 2023-24 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ).

Πατήστε εδώ για να δείτε την επιστολή προς γονείς/κηδεμόνες

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής για τον Α` κηδεμόνα.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσης για το Β` κηδεμόνα.

Οι συγκεκριμένες Υπεύθυνες Δηλώσεις θα πρέπει να συμπληρωθούν και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν, και εν συνεχεία και οι δύο Υ.Δ. να επιστραφούν στη σχολική μονάδα έως τις 15-05-2023, είτε με γνήσιο της υπογραφής είτε μέσω gov. gr.

Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής, θα αποσταλεί νεότερη εγκύκλιος.

Ερωτηματολόγιο σχετικό με την μελέτη των επιπτώσεων της COVID-19 στη φυσική δραστηριότητα σε εμβολιασμένο και μη-εμβολιασμένο πληθυσμό στην Ελλάδα

Σας γνωστοποιούμε ότι το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) απέστειλε διαδικτυακό ερωτηματολόγιο προκειμένου μέσω αυτού να ενημερωθούμε και να συμμετάσχουμε εάν το επιθυμούμε στη μελέτη με αντικείμενο «Η επίπτωση της νόσησης και των επαναλοιμώξεων κορωναϊού (COVID-19) στη φυσική δραστηριότητα σε εμβολιασμένο και μη-εμβολιασμένο πληθυσμό στην Ελλάδα» στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://forms.gle/GcEV8J7rjLgtCEnp7.