Εκπαιδευτικός όμιλος «Mathcomics»

      

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, 2022-2023, λειτούργησε στο σχολείο μας ο εκπαιδευτικός όμιλος «Mathcomics». Σκοπός του ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές κάποιες μαθηματικές έννοιες και την εξέλιξη αυτών με την πάροδο των αιώνων και να τις αποτυπώσουν με όμορφες εικόνες σε ένα προσφιλές τους εγχειρίδιο, το κόμικ, δημιουργώντας μία όμορφη ιστορία. Δέκα μαθητές της Α΄ και Β’ τάξης του Λυκείου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χαρά να συμμετάσχουν στον όμιλο είτε γράφοντας τους διαλόγους των χαρακτήρων του κόμικ είτε ζωγραφίζοντας τις εικόνες, ιδιαίτερο ταλέντο που είχαν οι τρεις εξ αυτών. Την ευθύνη του ομίλου είχε η καθηγήτρια κα Κοκκινάκη Ιακώβα, μαθηματικός του σχολείου.

Οι μαθητές καθ΄ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του ομίλου επέδειξαν συνέπεια και υπευθυνότητα σε ό,τι τους ανατέθηκε και υπήρξε συζήτηση, γόνιμος διάλογος και ανατροφοδότηση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν και τα σεμινάρια ιστορίας των Μαθηματικών που δόθηκαν από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό προκειμένου να δημιουργήσουν την ιστορία τους. Το τέχνημα του ομίλου «Mathcomics» ήταν η δημιουργία ενός κόμικ, 56 σελίδων, το οποίο είναι προσβάσιμο σε μορφή video, Mathcomics video και σε μορφή flipbook,  Mathcomics flipbook.

Ο όμιλος «Mathcomics» στοχεύει στη συνέχιση και εδραίωσή του και τα επόμενα χρόνια με σκοπό την επαφή των μαθηματικών με τις τέχνες.

Μέλη του Mathcomics: Κιοσκλή Μαρία, Τζωρμπατζάκη Όλγα,  Κριτσωτάκη Χαρά, Μουτσάκη Κωνσταντίνα, Πετράκη Κάλλη, Πολίτης Βασίλης, Σπυρλιδάκη Αναστασία-Έλλη, Τζωρμπατζάκη Όλγα, Τρουλάκη Ειρήνη, Φανιού Ρεγγίνα.

Υπεύθυνοι  εικονογράφησης: Τζωρμπατζάκη Όλγα, Τρουλάκη Ειρήνη, Χρονάκη. Μαριάνθη.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κοκκινάκη Ιακώβα.