Αρχείο ημέρας 10 Μαΐου 2022

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: ” Βρες τι θα σπουδάσεις”

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μαθητών Λυκείου σχετικά με θέματα σπουδών, έρευνας και επαγγελματικών προοπτικών δημιούργησε τη δράση ” Βρες τι θα σπουδάσεις”, η οποία απευθύνεται στους υποψήφιους φοιτητές.  Για να γνωρίσετε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, πατήστε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο:   https://vres.uowm.gr/

Συγχαρητήρια🥇🏆🎯👏

Ο μαθητής της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας, Τερζάκης Ιωάννης συμμετείχε στους αγώνες του Παγκρήτιου κύπελλου KARATE OPEN SERIES(ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΩΝ ΖΩΝΩΝ) που διεξήχθησαν στο Κλειστό γυμναστήριο του “Λίντο” στο Ηράκλειο στις 7 και 8 Μαΐου 2022 με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε και κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία KUMITE NΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 3-ΜΑΥΡΕΣ KYU-61KG.

Συγχαρητήρια από καρδιάς Γιάννη! Πολλές ευχές για την ευόδωση όλων σου των στόχων!

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου

Πρόσβαση στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων ΔΕ που υπάγονται στην κατηγορία «των πασχόντων από σοβαρές ασθένειες (5%)

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων :

  1. Η διαδικασία υποβολής της Αίτησης-Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις θα πραγματοποιείται εφεξής το μήνα Μάιο.
  2. Τα αποτελέσματα θα εκδίδονται το ίδιο διάστημα με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
  3. Οι επιτυχόντες θα μπορούν πλέον να εγγράφονται ηλεκτρονικά και να αποστέλλουν στις Γραμματείες των σχολών επιτυχίας τα δικαιολογητικά τους με ταχυδρομική αποστολή, χωρίς να απαιτείται μετακίνησή τους.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής της Αίτησης-Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, με έκδοση εγκυκλίου.

Με την ίδια Υπουργική Απόφαση ορίζονται, τα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις και οι Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης  στα οποία, από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, μπορούν να εισάγονται οι υποψήφιοι που πάσχουν από  σοβαρές παθήσεις και α) είναι κάτοχοι απολυτηρίου Ενιαίου ή Γενικού Λυκείου ή απολυτηρίου ΤΕΛ ή Ενιαίου  Πολυκλαδικού Λυκείου (ΕΠΛ) ή απολυτηρίου ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’ (πίνακας 1) και β) είναι κάτοχοι πτυχίου Β’  κύκλου ΤΕΕ ή πτυχίου ΤΕΛ ή πτυχίου ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α’ ή απολυτηρίου ΕΠΑΛ του ν.4186/2013 ή του ν.4386/2016 ή του ν.4547/2018 ή του Λυκείου των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. (πίνακας 2). Οι παθήσεις με τους αντίστοιχους  κωδικούς τους αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της παρούσας, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Υπουργική Απόφαση.

4ο Μαθητικό Συνέδριο Μοντέλο Προσομοίωσης Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MSKMUΝ 2022)

Σας γνωρίζουμε την έγκριση διεξαγωγής του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Μοντέλου Προσομοίωσης Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MSKMUΝ
2022) από το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς για μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας και του εξωτερικού για το σχολικό έτος 2021-2022.

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν ή απλώς να πληροφορηθούν για το συνέδριο μπορούν να ανατρέχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Προσομοίωσης (νέος σύνδεσμος 13-05-2022) https://www.mskmun.com/ και στην ιστοσελίδα του σχολείου στην ακόλουθη διεύθυνση: https://www.1midschoolkifisia.gr/ όπου είναι αναρτημένα η πλήρης προκήρυξη, οι οδηγίες για την προετοιμασία και τη λειτουργία των επιτροπών, όπως επίσης και το ακριβές πρόγραμμα των εργασιών της Συνόδου, ή να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2108015590, καθώς και στο email: mail@1gym-kifis.att.sch.gr .

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

Μαθητικός Διαγωνισμός-Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα


Σας γνωρίζουμε την έγκριση διεξαγωγής του Μαθητικού Διαγωνισμού-Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα η οποία απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αφορά το σχολικό έτος 2021-2022.
Το θέμα του διαγωνισμού είναι η δημιουργία μιας πρωτότυπης ταινίας μικρού μήκους, με μέσα των ίδιων των μαθητών/τριών της οποίας ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προτείνεται να γίνει εκτός σχολικού ωραρίου. Το θέμα το οποίο θα διαπραγματευθεί η ταινία είναι ελεύθερο. Ταινίες γίνονται δεκτές μόνο από δημιουργούς με την ιδιότητα του/της μαθητή/τριας Γυμνασίου ή Λυκείου, ηλικίας 12- 18 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα στο e-mail: kall.fest1@gmail.com καθώς και στις κ. Χαρά Δαβιλά, xaradavila@yahoo.gr
και κ. Ξένια Σκούρα, skourax@gmail.com


Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.