Αρχείο ημέρας 18 Μαΐου 2022

Διαθεματικό Θερινό Σχολείο ΒιοΤΕΧΝΗολογία- BiotechArt

To Πανεπιστήμιο Αιγαίου μέσα από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής διοργανώνει το διαθεματικό Θερινό Σχολείο ΒιοΤΕΧΝΗολογία- BiotechArt σε μια προσπάθεια να συνδυάσει την τέχνη και την επιστήμη.

Κεντρικός θεματικός άξονας:

Βιοτεχνολογία, απόβλητα τροφίμων, μικρόβια, μικροβίωμα, ζυμώσεις, βιώσιμη ανάπτυξη.

Όλα τα παραπάνω θα συνδυαστούν με έργα τέχνης, ποίηση, θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικές προσεγγίσεις.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η αντίληψη των εμπλεκομένων ότι η λύση σε προβλήματα της κοινωνίας, όπως τα απόβλητα, δεν είναι μόνο επιστημονικής φύσης. Λύση σε ένα πρόβλημα μπορεί να δοθεί μέσω φαινομενικά αντίθετων αντικειμένων όπως είναι η τέχνη.

Επιπλέον, η κατανόηση από τους εμπλεκόμενους ότι η συνύπαρξη επιστήμης και τέχνης μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα σε γνωστικό και πρακτικό επίπεδο.

Το συγκεκριμένο Θερινό Σχολείο είναι διαδραστικό και κατά τη διάρκειά του οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τα οποία και θα μπορέσουν να εκθέσουν σε χώρο του πανεπιστημίου.

Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι υποψήφιοι για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. που θα προσέρχονται στις Υγειονομικές Μονάδες για ιατρικές Εξετάσεις που αναγράφονται στο ανωτέρω σχετικό έγγραφο (οπτική οξύτητα, ακτινογραφία θώρακα, καρδιογράφημα) θα εξυπηρετούνται, κατά προτεραιότητα, λόγω και του γεγονότος ότι θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από τις 3/6 έως και τις 10/6 (ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ) και από 2/6 έως και 17/6 (ΕΠΑ.Λ). Οι αρμόδιοι ιατροί που θα γνωματεύσουν, υπογράφουν και θέτουν την σφραγίδα τους. Από τη Γραμματεία του Νοσοκομείου θεωρείται το γνήσιο της υπογραφής του ιατρού.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου.