Αρχείο κατηγορίας 2021-2022

Ημερίδα «International Particle Physics Μasterclasses 2022» Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τμήμα Φυσικής

Ο Τομέας Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει και φέτος σε συνεργασία με το European Particle Physics Outreach Group και το Ελληνικό του τμήμα “Ελληνική Ομάδα Εκλαίκευσης” την ημερίδα «International Particle Physics Μasterclasses 2022». Πρόθεση των οργανωτών είναι η ημερίδα να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις 19 Μαρτίου 2022.
Στα πλαίσια των Masterclasses εκατοντάδες μαθητές λυκείου από την Ευρώπη θα έρθουν σε επαφή με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα για να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων. Θα δουλέψουν πλάι σε επιστήμονες και θα αναλύσουν συγκρούσεις στοιχειωδών σωματιδίων στον πιο ισχυρό επιταχυντή του κόσμου στο CERN – το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Φυσικής – στη Γενεύη. Η μοναδική αυτή ευκαιρία που θα έχουν οι μαθητές να εκτεθούν στη συναρπαστική φυσική υψηλών ενεργειών παρέχεται από την δράση “Hands-on Particle Physics Masterclasses” που διοργανώνεται από την ομάδα EPPOG (European Particle Physics Outreach Group).

Η ημερίδα διοργανώνεται κάθε χρόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει μεγάλη επιτυχία.Φέτος θα συμμετάσχουν περισσότερα από 200 πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα σε 55 χώρες.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου.

Μαθητικός Διαγωνισμός του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council) με τίτλο «Δεξιότητες Ζωής-Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες»

Σας ενημερ’ωνουμε για τη διεξαγωγή των Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο:
«Δεξιότητες Ζωής-Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Λυκείου όλης της χώρας για για το σχολικό έτος 2021-22.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

Ευχαριστήρια επιστολή της Ηλιαχτίδας

ΠΡΟΣ: 8o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Αγαπητοί φίλοι,
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη διεύθυνση, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου για τη δράση στήριξης υπέρ του έργου του Συλλόγου μας.
Το ποσό που συγκεντρώσατε θα βοηθήσει σημαντικά το έργο της Ηλιαχτίδας κυρίως όμως η σκέψη και η πρωτοβουλία σας να προσφέρετε στον συνάνθρωπο καθιστά τη δωρεά σας ανεκτίμητη.
Το 2022 ο Παγκρήτιος Σύλλογος “Η Ηλιαχτίδα” συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας. 30 χρόνια αγάπης & προσφοράς. Όλα αυτά τα χρόνια, χάρη στη συνδρομή και την αγάπη όλων σας δημιουργήσαμε δομές, προσφέραμε υπηρεσίες και παροχές, τις οποίες διαρκώς βελτιώνουμε και διευρύνουμε με μοναδικό στόχο τη φροντίδα των μικρών μαχητών και των οικογενειών τους.
Με τη συμμετοχή σας η ομάδα και η αγκαλιά της Ηλιαχτίδας μεγαλώνει .
Μαζί φωτίζουμε τις ζωές των παιδιών.
Σας ευχαριστούμε.

Πατήστε εδώ για να δείτε την επιστολή

8ος Μαθητικός Διαγωνισμός Σκιτσοφρένια

Σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή του 8ου Μαθητικού Διαγωνισμού Σκίτσου, Κόμικς και Γελοιογραφίας Σκιτσοφρένεια@Pierce 2022 με θέμα: «Εγώ» που διοργανώνεται από το Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος κατά το σχολικό έτος 2021-2022, για μαθητές/τριες Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας και των Ελληνικών Γυμνασίων και Λυκείων του εξωτερικού.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικά έγγραφο.

Μαθητικός Διαγωνισμός: «Προσφυγικά Μονοπάτια- χαρτογραφώντας τις ιστορίες των προσφύγων 100 χρόνια μετά το 1922»

Σας ενημερώνουμε για τη δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών /τριών της Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου στο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Προσφυγικά Μονοπάτια-χαρτογραφώντας τις ιστορίες των προσφύγων 100 χρόνια μετά το 1922».

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.