Αρχείο ημέρας 16 Μαΐου 2022

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: “Μπορεί η διατροφή να με βοηθήσει να γράψω καλύτερα στις εξετάσεις;”

Σας γνωρίζουμε ότι το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών  και Σταδιοδρομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το  Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Μπορεί η  διατροφή να με βοηθήσει να γράψω καλύτερα στις εξετάσεις;” την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 17:00 – 18:00

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των μαθητών/τριών για τη 
διατροφή τους κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών/ απολυτηρίων εξετάσεων.

 Απευθύνεται:

  Σε μαθητές/ τριες που συμμετέχουν στις πανελλαδικές / απολυτήριες 
εξετάσεις  

  Σε γονείς και κηδεμόνες των μαθητών /τριών.

 Θεματολογία:
Στην εκδήλωση θα συζητηθούν πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη διατροφή και τις συνήθειες του τρόπου ζωής ως αρωγούς για την καλύτερη 
προετοιμασία των μαθητών/τριών, κατά τη στρεσογόνο περίοδο των 
εξετάσεων. Θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές προς μαθητές/τριες και γονείς 
και κηδεμόνες για τη διατροφή.

Πληροφορίες: Για την εκδήλωση: https://www.hua.gr/index.php/el/2011-08-02-11-25-06/71-frontpage/1634-2022-05-12-12-14-55d

 Για το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: www.hua.gr

 Για ερωτήσεις/απορίες: career@hua.gr

 Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο τύπου 

Παγκρήτιος Μαθητικός Διαγωνισμός Διηγήματος

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου και η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης προκηρύσσουν Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό Διηγήματος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στόχος του διαγωνισμού να εκφραστούν δημιουργικά οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ και διατηρώντας στη μνήμη την ιστορία του μικρασιατικού Ελληνισμού να εμπνευστούν από τον λαμπρό και πλούσιο μικρασιατικό πολιτισμό και να τιμήσουν τους Μικρασιάτες, που έμελλε να γίνουν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα και σήμερα -έναν αιώνα μετά- να φωτίζουν τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από την παρακαταθήκη τους στις επόμενες γενιές.

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής συμμετοχών ορίζεται η Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 και ως ημερομηνία λήξης η Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023.

Για απορίες ή περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να στείλουν τα ερωτήματά τους στο alatsatagr@gmail.com .

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

Συγχαρητήρια🥈🎯👏

Ο μαθητής της Α` Λυκείου του σχολείου μας, Τοράκης Εμμανουήλ κατέκτησε τη 2η θέση στο άθλημα αεροβόλο πιστόλι στα 10 μέτρα, στους Πανελλήνιους Αγώνες Σκοποβολής  μαθητών και μαθητριών Γενικών (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών (ΕΠΑ.Λ.) Λυκείων, σχολικού έτους 2021-2022 που διεξήχθησαν στις 13 Μαΐου 2022 στο κλειστό πεδίο βολής 10μ. του Εθνικού Σκοπευτηρίου Βύρωνα.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου συγχαίρει το μαθητή και του εύχεται από καρδιάς να είναι ευθύβολος σε κάθε του στόχο.