Αρχείο μηνός Απρίλιος 2022

Τι θα ισχύσει στα σχολεία από την Τρίτη 3 Μαΐου για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία ορίζει όλες τις λεπτομέρειες λειτουργίας των σχολείων, Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, από την Τρίτη 3 Μαΐου.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα όσα ορίζει η ΚΥΑ.

Σύμφωνα με την παραπάνω ΚΥΑ, καταργείται η υποχρέωση διενέργειας υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 για τους μαθητές/τριες και τους εμβολιασμένους/νοσήσαντες εκπαιδευτικούς και μέλη του Ε.Ε.Π και του Ε.Β.Π.. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί ή τα μέλη του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και δεν έχουν νοσήσει υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid test ή PCR test), με δική τους δαπάνη. Ο υποχρεωτικός εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία (1) φορά ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη. Ο έλεγχος διενεργείται έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα

Εισαγωγή σπουδαστών-στριών στις Α.Ε.Ν. ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (www.hcg.gr) η προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών-στριών στις Α.Ε.Ν. ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών των υποψηφίων στις ΑΕΝ, την 19-05-2022 ημέρα Πέμπτη. 

Η Υγειονομική Επιτροπή (Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ.) Ηρακλείου εκτάκτως, για την εξέταση των υποψηφίων σπουδαστών ΑΕΝ, θα συνεδριάσει στις 04 , 06 , 11, 12, 13, 16, 17, 18 και 19 Μαΐου 2022, αποκλειστικώς κατόπιν ραντεβού στο τηλ: 2813-406930 ή στη διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου iraklio.naftologia@hcg.gr, ακολουθώντας όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα προστασίας έναντι στον covid-19. Παρακαλούνται οι υποψήφιοι σπουδαστές όπως προγραμματίσουν εγκαίρως το ραντεβού τους, καθώς δεν θα υπάρξει απόκλιση ή τροποποίηση των συνεδριάσεων πέραν των προαναφερομένων ημερομηνιών. 

Για τυχόν διευκρινίσεις ή περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικώς (τηλ.:2813-406930) ή με email (iraklio.naftologia@hcg.gr ) στο Γραφείο Ναυτολογίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ (http://www.hcg.gr) ή να καλούν στις κατά τόπους Α.Ε.Ν. (τηλ. Α.Ε.Ν. Χανίων: 28210 89356). 

Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη.

27ο Θερινό Σχολείο του Αστεροσκοπείου Αθηνών – Σεπτέμβριος 2022

Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, συνεχίζοντας την 27ετή πρωτοπόρο προσφορά του στην Ελληνική Εκπαίδευση, προχωράει και φέτος στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2022, στην οργάνωση του Θερινού Σχολείου διαδικτυακά με ανανεωμένο πρόγραμμα, για μαθητές Λυκείου όλης της χώρας, με κεντρικό θέμα «Το Σύμπαν, και οι τελευταίες ανακαλύψεις». Στο Σχολείο αυτό θα αξιοποιηθεί όλη η σύγχρονη τεχνολογία και τεχνογνωσία του Αστεροσκοπείου (τηλεσκόπια κ.λ.π.).
Σκοπός του Σχολείου αυτού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα Αστροφυσικής, Διαστημικής και Περιβάλλοντος και η σύνδεσή τους με την Τεχνολογία και τον Πολιτισμό.
Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Λυκείων της χώρας και η συμμετοχή τους είναι προαιρετική. Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω των σχολείων τους μέχρι τις 31 Μαΐου 2022 στον σύνδεσμό https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1h7DQ5TvyZHzyTmMLU87_y8bQn-R-JNHh9Y82h10VNzlc-w/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Πατήστε εδώ για να δείτε όλο το έγγραφο

Πώς θα υπολογιστούν τα μόρια των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022

Σας ενημερώνουμε ότι στο ΦΕΚ Β΄1850 δημοσιεύτηκε η υπό στοιχεία Φ.251/43712/Α5/14-4-2022 απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία τροποποιεί την υπό στοιχεία Φ.251/25089/Α5/2020 απόφαση (Β΄ 643) με θέμα: «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαδικασίες και όργανα σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου από το 2020 και εφεξής. Με την ανωτέρω απόφαση, μεταξύ άλλων, καθορίζεται ο υπολογισμός μορίων των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής, καθώς και τα κριτήρια ισοβαθμίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ
Σύμφωνα με το άρθρο 2 της ως άνω Υ.Α., ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής: ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας. Τα τέσσερα (4) ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί χίλια (1000), για να προκύψει έτσι ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο.

Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-23

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑΛ.) για το σχολικό έτος 2022-23 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ).

Πατήστε εδώ για να δείτε την επιστολή του Υ.ΠΑΙ.Θ. προς τους γονείς/κηδεμόνες.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την Υπεύθυνη Δήλωση.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου.