Αρχείο μηνός Μάιος 2022

4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Εργαστήριο Θεάτρου Κινηματογράφου Μουσικής, του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου, το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης (Όμιλος Θεατρικής και Μουσικής Παιδείας) και το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου ( Όμιλος Δημιουργική Έκφραση και Γραφή) προκηρύσσουν από κοινού τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Μονόπρακτου Θεατρικού Έργου για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων(Ημερήσιων Γενικών, Επαγγελματικών, Εκκλησιαστικών, Καλλιτεχνικών, Μουσικών).

Για την υλοποίηση των παραπάνω η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού προγραμματίζει να υλοποιήσει φέτος για πρώτη χρονιά, με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ένα Εξ Αποστάσεως σεμινάριο Δημιουργικής Θεατρικής Γραφής με μέλη όσους από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό το επιθυμούν.

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των συμμετοχών ορίζεται η Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 και ώρα 24:00.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

«Η Ιστορία μάς χτυπάει την πόρτα εκατό χρόνια μετά: Μικρασία 1922-2022»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου σε συνεργασία με
το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης και τον Σύλλογο Αλατσατιανών Ηρακλείου, σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση

«Η Ιστορία μάς χτυπάει την πόρτα εκατό χρόνια μετά: Μικρασία 1922-2022»

το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και ώρα έναρξης 17.30 στη στέγη του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου (Γεωργίου Μαστρακούλη 13, Νέα Αλάτσατα – Ηράκλειο).
Στο 1ο μέρος της εκδήλωσης τα 7ο και 13ο Γυμνάσια Ηρακλείου θα παρουσιάσουν δρώμενα εμπνευσμένα από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Προσφυγικό Ελληνισμό.
Στο 2ο μέρος θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον καθηγητή Ιστορίας Δρ. Νικόλαο Ανδριώτη με θέμα: «Άφιξη, υποδοχή και εγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη»
Μουσικός επίλογος από τη Χορωδία του Συλλόγου Αλατσατιανών

Πατήστε εδώ για να δείτε το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης.

Πρόγραμμα Εθελοντισμού ‘Ηράκλειο 2022’

Σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος θα διοργανώσει στο Ηράκλειο της Κρήτης τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων- Νεανίδων το διάστημα 14-26 Ιουνίου 2022.

Στο κορυφαίο event θα πάρουν μέρος 64 χώρες, 32 στο τουρνουά των Ανδρών- Γυναικών και 32 στο τουρνουά των Εφήβων- Νεανίδων, οι οποίες θα προέρχονται από όλες τις Ηπείρους, από όλο τον κόσμο. Συνολικά οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 2.000, συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών, διαιτητών, στελεχών και επισήμων, χωρίς να υπολογίζονται οι εκατοντάδες συγγενείς, συνοδοί φίλαθλοι που θα ακολουθήσουν τις ομάδες, αλλά και οι χιλιάδες παραθεριστές που θα περάσουν από την παραλία του Καρτερού εκείνο το διάστημα.

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού ‘Ηράκλειο 2022’ για το 2022 IHF Youth and Senior Beach Handball World Championships απευθύνεται σε άτομα άνω των 16 ετών. Οι αιτούντες εθελοντές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19 ή να διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ κατά τη διάρκεια της εθελοντικής τους υπηρεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την Αίτηση Εθελοντισμού ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://handball.org.gr/beach-handball/2739-programma-ethelontismou-irakleio-2022

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με το Πρόγραμμα Εθελοντισμού, επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  volunteer@hhf.org.gr

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου.

Συγχαρητήρια🥇🎯👏

Η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας, Εργαζάκη Ειρήνη κατέλαβε:  – την πρώτη θέση ολόκληρου του τουρνουά (Γ“` Γυμνασίου + Λύκεια) στα σχολικά Ατομικά Πρωταθλήματα Σκακιού Ανατολικής Κρήτης που διεξήχθησαν στις 26-27 Μαρτίου 2022 και – την πρώτη θέση στα κορίτσια στα Λύκεια στο Παγκρήτιο Ατομικό  σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού που διεξήχθη στις 07-08 Μαΐου. 

Οι διακρίσεις για την Εργαζάκη Ειρήνη δεν περιορίζονται μόνο στο σκάκι αφού η συγκεκριμένη μαθήτρια καθώς και η Τζανετή Δέσποινα μαθήτρια της Α τάξης του σχολείου μας, κλήθηκαν την Κυριακή 22 Μάϊου  2022, στην Προπόνηση κλιμακίου Εθνικών Ομάδων Νεανίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων Καλαθοσφαίρισης ενόψει των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων U18 και U16 και του τουρνουά Φιλίας (U15) που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΓ Αρχανών.

Συγχαρητήρια Ειρήνη και Δέσποινα! Θερμές ευχές για την ευόδωση όλων των στόχων σας!

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2022»

Ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση, με θέμα “Πανελλαδικές εξετάσεις 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου 2022 και ώρες 18:00 έως 21:00. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς (επιτηρητές, βαθμολογητές, εξεταστές, μέλη Επιτροπών, επικουρικό προσωπικό), στελέχη της εκπαίδευσης και γονείς.

Η εν λόγω συνάντηση αποσκοπεί στην ασφαλή συμμετοχή των υποψηφίων και όλων των εμπλεκομένων στις Πανελλαδικές εξετάσεις, στην ψυχολογική υποστήριξη και αποφόρτιση των εφήβων και στην ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για τη σωστή οργάνωση, την αδιάβλητη διεξαγωγή και απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εξετάσεων αυτών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήσαμε ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και υποβολής ερωτημάτων, στην οποία μπορείτε: α) να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας μέχρι την Πέμπτη 26-5-2022 και ώρα 18:00 και β) να υποβάλετε σχετικά ερωτήματα προς τους εισηγητές και τις εισηγήτριες την Τρίτη 24-5-2022 και ώρα 21:00 επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/KSMWf78p65AqkbQv8

Τα ερωτήματα θα απαντηθούν από τους προσκεκλη΄μένους ομιλητές και τις προσκεκλημένες ομιλήτριες.

Η εκδήλωση θα προβάλλεται απευθείας, σε ζωντανή μετάδοση (live-streaming) από το YouTube. Για να την παρακολουθήσετε δεν έχετε παρά να επιλέξετε το κανάλι της ΠΔΕ Αττικής στο YouTube :

https://www.youtube.com/c/ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε την πρόσκληση, το πρόγραμμα και τις περιλήψεις των εισηγήσεων.