Αρχείο ημέρας 25 Μαΐου 2022

«Η Ιστορία μάς χτυπάει την πόρτα εκατό χρόνια μετά: Μικρασία 1922-2022»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου σε συνεργασία με
το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης και τον Σύλλογο Αλατσατιανών Ηρακλείου, σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση

«Η Ιστορία μάς χτυπάει την πόρτα εκατό χρόνια μετά: Μικρασία 1922-2022»

το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και ώρα έναρξης 17.30 στη στέγη του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου (Γεωργίου Μαστρακούλη 13, Νέα Αλάτσατα – Ηράκλειο).
Στο 1ο μέρος της εκδήλωσης τα 7ο και 13ο Γυμνάσια Ηρακλείου θα παρουσιάσουν δρώμενα εμπνευσμένα από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Προσφυγικό Ελληνισμό.
Στο 2ο μέρος θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον καθηγητή Ιστορίας Δρ. Νικόλαο Ανδριώτη με θέμα: «Άφιξη, υποδοχή και εγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη»
Μουσικός επίλογος από τη Χορωδία του Συλλόγου Αλατσατιανών

Πατήστε εδώ για να δείτε το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης.

Πρόγραμμα Εθελοντισμού ‘Ηράκλειο 2022’

Σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος θα διοργανώσει στο Ηράκλειο της Κρήτης τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων- Νεανίδων το διάστημα 14-26 Ιουνίου 2022.

Στο κορυφαίο event θα πάρουν μέρος 64 χώρες, 32 στο τουρνουά των Ανδρών- Γυναικών και 32 στο τουρνουά των Εφήβων- Νεανίδων, οι οποίες θα προέρχονται από όλες τις Ηπείρους, από όλο τον κόσμο. Συνολικά οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 2.000, συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών, διαιτητών, στελεχών και επισήμων, χωρίς να υπολογίζονται οι εκατοντάδες συγγενείς, συνοδοί φίλαθλοι που θα ακολουθήσουν τις ομάδες, αλλά και οι χιλιάδες παραθεριστές που θα περάσουν από την παραλία του Καρτερού εκείνο το διάστημα.

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού ‘Ηράκλειο 2022’ για το 2022 IHF Youth and Senior Beach Handball World Championships απευθύνεται σε άτομα άνω των 16 ετών. Οι αιτούντες εθελοντές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19 ή να διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ κατά τη διάρκεια της εθελοντικής τους υπηρεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την Αίτηση Εθελοντισμού ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://handball.org.gr/beach-handball/2739-programma-ethelontismou-irakleio-2022

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με το Πρόγραμμα Εθελοντισμού, επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  volunteer@hhf.org.gr

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου.

Συγχαρητήρια🥇🎯👏

Η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας, Εργαζάκη Ειρήνη κατέλαβε:  – την πρώτη θέση ολόκληρου του τουρνουά (Γ“` Γυμνασίου + Λύκεια) στα σχολικά Ατομικά Πρωταθλήματα Σκακιού Ανατολικής Κρήτης που διεξήχθησαν στις 26-27 Μαρτίου 2022 και – την πρώτη θέση στα κορίτσια στα Λύκεια στο Παγκρήτιο Ατομικό  σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού που διεξήχθη στις 07-08 Μαΐου. 

Οι διακρίσεις για την Εργαζάκη Ειρήνη δεν περιορίζονται μόνο στο σκάκι αφού η συγκεκριμένη μαθήτρια καθώς και η Τζανετή Δέσποινα μαθήτρια της Α τάξης του σχολείου μας, κλήθηκαν την Κυριακή 22 Μάϊου  2022, στην Προπόνηση κλιμακίου Εθνικών Ομάδων Νεανίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων Καλαθοσφαίρισης ενόψει των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων U18 και U16 και του τουρνουά Φιλίας (U15) που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΓ Αρχανών.

Συγχαρητήρια Ειρήνη και Δέσποινα! Θερμές ευχές για την ευόδωση όλων των στόχων σας!

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου