Πρόσβαση στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων ΔΕ που υπάγονται στην κατηγορία «των πασχόντων από σοβαρές ασθένειες (5%)

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων :

  1. Η διαδικασία υποβολής της Αίτησης-Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις θα πραγματοποιείται εφεξής το μήνα Μάιο.
  2. Τα αποτελέσματα θα εκδίδονται το ίδιο διάστημα με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
  3. Οι επιτυχόντες θα μπορούν πλέον να εγγράφονται ηλεκτρονικά και να αποστέλλουν στις Γραμματείες των σχολών επιτυχίας τα δικαιολογητικά τους με ταχυδρομική αποστολή, χωρίς να απαιτείται μετακίνησή τους.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής της Αίτησης-Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, με έκδοση εγκυκλίου.

Με την ίδια Υπουργική Απόφαση ορίζονται, τα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις και οι Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης  στα οποία, από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, μπορούν να εισάγονται οι υποψήφιοι που πάσχουν από  σοβαρές παθήσεις και α) είναι κάτοχοι απολυτηρίου Ενιαίου ή Γενικού Λυκείου ή απολυτηρίου ΤΕΛ ή Ενιαίου  Πολυκλαδικού Λυκείου (ΕΠΛ) ή απολυτηρίου ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’ (πίνακας 1) και β) είναι κάτοχοι πτυχίου Β’  κύκλου ΤΕΕ ή πτυχίου ΤΕΛ ή πτυχίου ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α’ ή απολυτηρίου ΕΠΑΛ του ν.4186/2013 ή του ν.4386/2016 ή του ν.4547/2018 ή του Λυκείου των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. (πίνακας 2). Οι παθήσεις με τους αντίστοιχους  κωδικούς τους αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της παρούσας, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Υπουργική Απόφαση.