Αρχείο ημέρας 3 Δεκεμβρίου 2021

7ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ
Ρομποτικής & Μαθητικής Καινοτομίας Σχολείων Ειδικής Αγωγής, το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Πειραματικό Γυμνάσιου Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, την ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Δήμο Νεάπολης – Συκεών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Α.Π.Θ. καθηγητή κ. Χ. Πολάτογλου και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ). Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 διαδικτυακά κατ’ εξαίρεση λόγω των υγειονομικών συνθηκών και θα επανέλθει στη δια ζώσης μορφή του όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Παράλληλα θα διεξαχθεί Διαδικτυακό Workshop με τίτλο: «Δημιουργική τρισδιάστατη σχεδίαση και ρομποτική» από το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, καθηγητή κ. Χ. Πολάτογλου.
Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής είναι πανελλήνιο και απευθύνεται σε όλες τις σχολικές μονάδες Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, ενώ στη φετινή διοργάνωση δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και ενθάρρυνση στην μαθητική καινοτομία σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 2022

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και ο Ελληνικός Πολιτιστικός και Εκπαιδευτικός Όµιλος για την UNESCO υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυµπιακής Ακαδηµίας διοργανώνουν το 3ο Παγκόσµιο Συµπόσιο Πολιτιστικής Κληρονοµιάς για Νέους 2022. Το Συµπόσιο υποστηρίζεται επισήµως από το Περιφερειακό Κέντρο Ενηµέρωσης του Οργανισµού Ηνωµένων Εθνών. 

Το Συµπόσιο βρίσκεται σε πλήρη εναρµόνιση µε τους Στόχους για τη Βιώσιµη Ανάπτυξη (Sustainable Development Goals) όπως αυτοί περιγράφονται από τον Οργανισµό Ηνωµένων Εθνών στην Agenda 2030 και ειδικότερα µε τους στόχους SDG 4.7 και SDG 17. 

Στο Συµπόσιο συµµετέχουν καθηγητές και µαθητές από Γυµνάσια και Λύκεια από όλον τον κόσµο. Η επίσηµη γλώσσα του Συµποσίου είναι τα Αγγλικά.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διαστημικής με τίτλο: «CanSat in Greece»

Σας ενημερώνουμε για την έγκριση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Διαστημικής με τίτλο: «CanSat in Greece» για μαθητές/τριες Δ.Ε ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες σχολικών μονάδων Δ.Ε. (Β’ και Γ ́ τάξεων Γυμνασίου και όλων των τάξεων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου) της χώρας, για το σχολικό έτος 2021-22.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στα email: info@cansat.gr και info@space-innovation.gr ή ενημερωθείτε από τις ιστοσελίδες του φορέα: www.cansat.gr και www.space-innovation.gr .

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας»

Σας ενημερώνουμε ότι για την Προκήρυξη του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού για το σχολικό έτος 2021-22.

Ο ανωτέρω διαγωνισμός αποτελείται από τρεις προκριματικούς γύρους κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Απρίλιο 2022, καθώς και έναν τελικό γύρο τον Απρίλιο 2022, οι οποίοι θα διεξαχθούν εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο