Αρχείο μηνός Ιανουάριος 2022

Μαθητικός Διαγωνισμός STEM STARS GREECE

Σας ενημερώνουμε ότι η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo, διοργανώνουν τον Μαθητικό Διαγωνισμό STEM STARS GREECE, ο οποίος έχει σκοπό να υποστηρίξει, να αναδείξει και να επιβραβεύσει μαθητές/τριες 14 έως 18 ετών (Γ’ Γυμνασίου-Γ’ Λυκείου) με ενδιαφέρον στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM).
Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να περιηγηθούν στη διεύθυνση https://stemstarsgreece.athens-science-festival.gr/ ή να επικοινωνήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση stemstarsgreece@gmail.com.

Πατήστε εδώ για να δείτε το δελτίο Τύπου.

Προκήρυξη για την εισαγωγή και κατάταξη σπουδαστών -τριών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ)

Σας ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή και κατάταξη σπουδαστών -τριών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ)κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023. Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων – δικαιολογητικών (μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.asei-assy.mil.gr) ξεκινάει από αύριο Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 έως την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου για τους Έλληνες του εσωτερικού, ενώ η αντίστοιχη διαδικασία για τους Έλληνες του εξωτερικού θα διενεργηθεί το διάστημα από 6 – 20 Ιουλίου. Όσον αφορά τον αριθμό των υποψήφιων που θα εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, θα ανακοινωθεί με συμπληρωματική προκήρυξη.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

Ευχαριστήρια επιστολή προς το σύλλογο γονέων & κηδεμόνων του 8ου ΓΕ. Λ. Ηρακλείου

Σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022,  ο σύλλογος γονέων &  κηδεμόνων του σχολείου μας έκοψε δύο βασιλόπιτες, μία για  τους μαθητές και τις μαθήτριες και μία για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό του σχολείου μας και αντάλλαξε ευχές με εκπροσώπους των μαθητικών κοινοτήτων και εκπαιδευτικούς. Ο σύλλογος γονέων  & κηδεμόνων παρέχει στους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος  Α3,  που πέτυχαν το φλουρί,  εισιτήριο για την ομαδική παρακολούθηση κινηματογραφικής ταινίας και δύο λογοτεχνικά βιβλία  στον τυχερό της δεύτερης  βασιλόπιτας.

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ευχαριστεί θερμά το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την ευγενική του προσφορά.

Διαγωνισμός για τους συμμετέχοντες σε Φεστιβάλ μαθητές με θέμα  «Πρόταση και Υλοποίηση κατασκευής εξοικονόμησης / αναβάθμισης της ενέργειας».

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνει οκταήμερο –21-27/2/2022 – φεστιβάλ στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων τον Φεβρουάριο με θέμα «Διαχείριση της Ενέργειας και Κοινωνία .Περιβάλλον – Ανανεώσιμες Πηγές – Καλές Πρακτικές και Δράσεις».

Το φεστιβάλ απευθύνεται στους μαθητές όλων των βαθμίδων και θα περιλαμβάνει διαλέξεις, πειράματα και δρώμενα. Θα συμμετάσχουν 20 ομιλητές, προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο, τα ερευνητικά κέντρα και τον κόσμο της τεχνολογίας, καθώς και 20 στελέχη της εκπαίδευσης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που θα παρουσιάσουν πειράματα σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής στον χώρο της ενέργειας. 

Παράλληλα με το φεστιβάλ θα διενεργηθεί διαγωνισμός για τους συμμετέχοντες μαθητές με θέμα  «Πρόταση και Υλοποίηση κατασκευής εξοικονόμησης / αναβάθμισης της ενέργειας».

Πατήστε εδώ για να δείτε τ0 σχετικό έγγραφο και το πρόγραμμα.

Παγκρήτιος μαθητικός διαγωνισμός “Προστατεύομαι απο το παθητικό κάπνισμα”.

Σας ενημερ΄ώνουμε ότι ο Σύλλογος «Ακαπνίστας» προκηρύσσει σχολικό διαγωνισμό με τίτλο «Προστατεύομαι από το παθητικό κάπνισμα» για τα σχολεία της Περιφέρειας Κρήτης. 

Στόχος του διαγωνισμού είναι να κινητοποιήσει τα παιδιά: 

1. να οργανώσουν δράσεις ευαισθητοποίησης των συμμαθητών τους (αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντός τους) στους κινδύνους από το παθητικό κάπνισμα

2. να δραστηριοποιηθούν ώστε να απαιτούν ευγενικά και με επιχειρήματα το δικαίωμά τους στον καθαρό αέρα και στην υγεία τους

3. να εκτιμήσουν τη σημασία της ενημέρωσης σχετικά με το παθητικό κάπνισμα αλλά και τις δυσκολίες σχετικά με την διείσδυση ενός σχετικού μηνύματος τόσο στους συμμαθητές όσο και στους ενήλικους

4. να εμπλακούν σε συνθήκες συνεργατικής δημιουργικότητας αξιοποιώντας για το σκοπό αυτό ότι επικοινωνιακό εργαλείο ή μέσο γνωρίζουν ή τους αρέσει.

Από κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει μία μόνο ομάδα υπό την καθοδήγηση ενός δασκάλου ή καθηγητή. Τα σχολεία θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι και τις 23 Μαΐου 2022 σχετικό φάκελο συμμετοχής.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη Προκήρυξη.