Αρχείο ημέρας 27 Ιανουαρίου 2022

Διαγωνισμός για τους συμμετέχοντες σε Φεστιβάλ μαθητές με θέμα  «Πρόταση και Υλοποίηση κατασκευής εξοικονόμησης / αναβάθμισης της ενέργειας».

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνει οκταήμερο –21-27/2/2022 – φεστιβάλ στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων τον Φεβρουάριο με θέμα «Διαχείριση της Ενέργειας και Κοινωνία .Περιβάλλον – Ανανεώσιμες Πηγές – Καλές Πρακτικές και Δράσεις».

Το φεστιβάλ απευθύνεται στους μαθητές όλων των βαθμίδων και θα περιλαμβάνει διαλέξεις, πειράματα και δρώμενα. Θα συμμετάσχουν 20 ομιλητές, προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο, τα ερευνητικά κέντρα και τον κόσμο της τεχνολογίας, καθώς και 20 στελέχη της εκπαίδευσης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που θα παρουσιάσουν πειράματα σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής στον χώρο της ενέργειας. 

Παράλληλα με το φεστιβάλ θα διενεργηθεί διαγωνισμός για τους συμμετέχοντες μαθητές με θέμα  «Πρόταση και Υλοποίηση κατασκευής εξοικονόμησης / αναβάθμισης της ενέργειας».

Πατήστε εδώ για να δείτε τ0 σχετικό έγγραφο και το πρόγραμμα.

Παγκρήτιος μαθητικός διαγωνισμός “Προστατεύομαι απο το παθητικό κάπνισμα”.

Σας ενημερ΄ώνουμε ότι ο Σύλλογος «Ακαπνίστας» προκηρύσσει σχολικό διαγωνισμό με τίτλο «Προστατεύομαι από το παθητικό κάπνισμα» για τα σχολεία της Περιφέρειας Κρήτης. 

Στόχος του διαγωνισμού είναι να κινητοποιήσει τα παιδιά: 

1. να οργανώσουν δράσεις ευαισθητοποίησης των συμμαθητών τους (αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντός τους) στους κινδύνους από το παθητικό κάπνισμα

2. να δραστηριοποιηθούν ώστε να απαιτούν ευγενικά και με επιχειρήματα το δικαίωμά τους στον καθαρό αέρα και στην υγεία τους

3. να εκτιμήσουν τη σημασία της ενημέρωσης σχετικά με το παθητικό κάπνισμα αλλά και τις δυσκολίες σχετικά με την διείσδυση ενός σχετικού μηνύματος τόσο στους συμμαθητές όσο και στους ενήλικους

4. να εμπλακούν σε συνθήκες συνεργατικής δημιουργικότητας αξιοποιώντας για το σκοπό αυτό ότι επικοινωνιακό εργαλείο ή μέσο γνωρίζουν ή τους αρέσει.

Από κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει μία μόνο ομάδα υπό την καθοδήγηση ενός δασκάλου ή καθηγητή. Τα σχολεία θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι και τις 23 Μαΐου 2022 σχετικό φάκελο συμμετοχής.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη Προκήρυξη.

1ος Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Καινοτομίας με τίτλο: «Εμείς Καινοτομούμε – για τους συμμαθητές μας με αναπηρία»

Σας ενημερώνουμε ότι το Εργαστήριο Προσβασιμότητας και Υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Καινοτομίας με θέμα «Σχεδιάζω και προτείνω καινοτόμες ιδέες και προϊόντα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμμαθητών/συμμαθητριών μου με αναπηρία»

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Λυκείου της Ελλάδας (και της Κύπρου), δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Τα σχολεία ή οι μαθητές/μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οφείλουν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, μέσα από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού: https://inventivestudents.uom.gr/

Πατήστε εδώ για να δείτε τις οδηγίες συμμετοχής στον διαγωνισμό.