Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2022

Δομές ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών, εφήβων και οικογενειών

Σας ενημερώνουμε ότι η Ομάδα Συντονισμού και Υποστήριξης ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Ηρακλείου, συγκέντρωσε στοιχεία επικοινωνίας δομών και υπηρεσιών, στις οποίες μπορούν να απευθύνονται σχολικές μονάδες, γονείς και μαθητές προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη, χωρίς απαραίτητα τη διαμεσολάβηση της. Η παρούσα λίστα έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ  Ηρακλείου. 

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός: Το φύλο σε πρώτο πλάνο

Σας γνωρίζουμε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και Νέους και η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Ρ.Ι.Φ.)
διοργανώνουν τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Ταινίας με τίτλο: «Το φύλο σε πρώτο πλάνο».

Θέμα του Διαγωνισμού είναι η παραγωγή ψηφιακής ταιννίας σχετικά με την ανάγκη εξάλειψης των κάθε είδους έμφυλων στερεότυπων, διακρίσεων και ανισοτήτων λόγω φύλου, σεξουαλικής επιλογής και ταυτότητας φύλου και τον σεβασμό της ανθρώπινης ύπαρξης εν γένει, ανεξάρτητα και τώρα από τις διαχωριστικές ταξινομικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων συκαταλέγεται και το φύλο.

Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο: «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ CHALLENGES 2» για μαθητές/τριες Λυκείου για το σχολικό έτος 2021-22

Σας γνωρίζουμε ότι το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών προκηρύσσει πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ CHALLENGES ΙΙ για μαθητές/τριες Λυκείου για το σχολικό έτος 2021-22.

Υποβολή Ενδιαφέροντος Συμμετοχής: 07.02.2022 έως 07.03.2022

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες θα δοθούν στις σχολικές μονάδες κατόπιν της εγγραφής της διαγωνιστικής τους ομάδας.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα

Πρόσκληση Συμμετοχής Μαθητών Γ΄& Β΄ Λυκείου στα δια ζώσης “Open Days 2022” του ΕΛΜΕΠΑ

Σας γνωρίζουμε ότι το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) υλοποιεί δια ζώσης «Ανοικτές Ημέρες Γνωριμίας» (Open Days) από Δευτέρα 14 έως Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 στις Πανεπιστημιουπόλεις Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Οι μαθητές και οι καθηγητές/συνοδοί θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια των Σχολών και των Τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ, όπως επίσης να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε δράσεις (παρουσιάσεις, μαθήματα, ξεναγήσεις, επιδείξεις, πειράματα, κλπ.), οι οποίες προγραμματίζονται από το ακαδημαϊκό, ερευνητικό και εργαστηριακό προσωπικό του Πανεπιστημίου μας.
Το ημερήσιο πρόγραμμα δράσεων ανά Σχολή / Τμήμα, είναι αναρτημένο στην διεύθυνση https://career.hmu.gr/open-days/ .
Στο πλαίσιο των “Open Days 2022” δίνεται η δυνατότητα προγραμματισμού εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών -κατά προτεραιότητα- Γ΄ & Β΄ τάξεων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου. Η δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής γίνεται από τις σχολικές μονάδες με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας στο σύνδεσμο https://career.hmu.gr/open-days/, μέχρι την Τετάρτη 09/03/2022.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Μαριάννα Αλογδιανάκη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, Υπεύθυνη Λειτουργίας Γραφείου Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας ΕΛΜΕΠΑ, email: career@hmu.gr, τηλ. επικοινωνίας: 2810 379335,6.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Πρόσκληση.

2ο Σχολείο Αστροφυσικής Κρήτης Μάρτιος – Μάιος 2022

Σας γνωρίζουμε ότι το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φυσικών Κρήτης και το Τμήμα Φυσικής του Παν. Κρήτης, διοργανώνει το 2ο Σχολείο Αστροφυσικής Κρήτης το οποίο θα λάβει χώρα διαδικτυακά από τις 12 Μαρτίου έως τις 14 Μαΐου 2022.
Το σχολείο απευθύνεται σε επιλεγμένους μαθητές οι οποίοι φοιτούν στην Α’ ή στη Β’ Λυκείου σε όλη την Κρήτη και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δωρεάν περισσότερες γνώσεις σε βασικά θέματα αστροφυσικής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολογία και πρόγραμμα των οκτώ διαδικτυακών διαλέξεων, τη διαδικασία αιτήσεων και επιλογής των μαθητών και την αναγνώριση όσων συμμετάσχουν είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://www.ia.forth.gr/el/astroschool

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής Δευτέρα 28η Φεβρουαρίου 2022.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο