Αρχείο ημέρας 21 Ιανουαρίου 2022

4ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ»

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. διοργανώνουν τον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας και της Ομογένειας,  δημόσιων και ιδιωτικών. 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η αξιοποίηση και χρήση των οπτικοακουστικών τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών μικρού μήκους ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά με τη ματιά των νεότερων γενεών. 

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

Ημερίδα «International Particle Physics Μasterclasses 2022» Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τμήμα Φυσικής

Ο Τομέας Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει και φέτος σε συνεργασία με το European Particle Physics Outreach Group και το Ελληνικό του τμήμα “Ελληνική Ομάδα Εκλαίκευσης” την ημερίδα «International Particle Physics Μasterclasses 2022». Πρόθεση των οργανωτών είναι η ημερίδα να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις 19 Μαρτίου 2022.
Στα πλαίσια των Masterclasses εκατοντάδες μαθητές λυκείου από την Ευρώπη θα έρθουν σε επαφή με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα για να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων. Θα δουλέψουν πλάι σε επιστήμονες και θα αναλύσουν συγκρούσεις στοιχειωδών σωματιδίων στον πιο ισχυρό επιταχυντή του κόσμου στο CERN – το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Φυσικής – στη Γενεύη. Η μοναδική αυτή ευκαιρία που θα έχουν οι μαθητές να εκτεθούν στη συναρπαστική φυσική υψηλών ενεργειών παρέχεται από την δράση “Hands-on Particle Physics Masterclasses” που διοργανώνεται από την ομάδα EPPOG (European Particle Physics Outreach Group).

Η ημερίδα διοργανώνεται κάθε χρόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει μεγάλη επιτυχία.Φέτος θα συμμετάσχουν περισσότερα από 200 πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα σε 55 χώρες.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου.

Μαθητικός Διαγωνισμός του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council) με τίτλο «Δεξιότητες Ζωής-Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες»

Σας ενημερ’ωνουμε για τη διεξαγωγή των Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο:
«Δεξιότητες Ζωής-Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Λυκείου όλης της χώρας για για το σχολικό έτος 2021-22.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.