Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2021

Ευχές για καλές γιορτές και συγχαρητήρια

Σήμερα Πέμπτη 23/12/2021 έγιναν δραστηριότητες στο σχολείο μας στο πνεύμα των γιορτινών ημερών που έρχονται. Έγιναν συζητήσεις στις τάξεις, παζάρι με αντικείμενα που έφεραν εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς του σχολείου μας, έγινε ενημέρωση από τα παιδιά του τμήματος Γ Υγείας στα παιδιά του σχολείου για θέματα σχετικά με τον Covid 19 και την παραπληροφόρηση και ομάδα παιδιών έπαιξε τα κάλαντα με λύρα και λαούτο σε όλο το σχολείο. Από το παζάρι συγκεντρώθηκε το χρηματικό ποσό των 651,2 Ευρώ που μοιράστηκε  στην «Ηλιαχτίδα» και το «Σπίτι των Αγγέλων». Επίσης, παραδόθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η τελευταία ποσότητα ειδών που συγκέντρωσε το σχολείο αυτές τις ημέρες. Είχε προγραμματιστεί η επίσκεψη στο σχολείο μας του ολυμπιονίκη στους παραολυμπιακούς αγώνες Μανώλη Στεφανουδάκη και η παράδοση των πλαστικών καπακιών που έχει συγκεντρώσει το σχολείο για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, αλλά αναβλήθηκε για λόγους ανωτέρας βίας και θα επαναπρογραμματιστεί το νέο έτος.  Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τους γονείς που συνέβαλαν στην οργάνωση και την επιτυχή υλοποίηση των δραστηριοτήτων αυτών, που αποτελούν βιωματικό μάθημα για όλους και  ανάταση ψυχής για όσους προσφέρουν.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας
εύχεται σε όλους καλές γιορτές με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

kala-xristougena1

Προσόντα των υποψηφίων για εισαγωγή στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας

Σας γνωρίζουμε ότι με το άρθρο 73 του ν.4873/2021 (ΦΕΚ 248 Α΄/16-12-21) τροποποιήθηκε το ελάχιστο απαιτούμενο ανάστημα των υποψηφίων για εισαγωγή στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και ορίζεται ότι: «Το τρίτο
εδάφιο της περ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 2226/1994 (A΄ 122) τροποποιείται με την εισαγωγή διαφοροποίησης ως προς το προσόν του ύψους μεταξύ υποψηφίων ανδρών και γυναικών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας,
και διαμορφώνεται ως ακολούθως: «Τα προσόντα των υποψηφίων και οι προκαταρκτικές εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται, είναι κοινές και για τα δύο φύλα με εξαίρεση το ελάχιστο απαιτούμενο ανάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) για τις γυναίκες.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Πρέσβης για μια Ημέρα»

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα, προκηρύσσει τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Πρέσβης για μια Ημέρα» για το έτος 2021-2022 

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο να προσφέρει στους μαθητές και μαθήτριες, τους «ηγέτες του αύριο» τη δυνατότητα να: 

▪ εκφραστούν δημιουργικά, 

▪ σκεφτούν κριτικά, 

▪ σκεφτούν και να ενεργήσουν ως υπεύθυνοι, ενεργοί πολίτες μιας παγκόσμιας κοινότητας. 

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

5ος πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός με τίτλο Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο»

Σας ενημερώνουμε ό,τι τo QualityNet Foundation στο πλαίσιο προώθησης των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης  Ανάπτυξης του ΟΗΕ στη χώρα μας, προχωράει στην υλοποίηση του 5ου πανελλήνιου  σχολικού διαγωνισμού με τίτλο Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο», για  τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.  

O συγκεκριμένος διαγωνισμός Bravo Schools (www.bravoschools.gr) εντάσσεται στην  πρωτοβουλία “in action for a better world-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο” υλοποιείται  σε συνεργασία με το Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου (World’s Largest Lesson – αναγνωρισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από τον ΟΗΕ), την UNICEF και την UNESCO σε  διεθνές επίπεδο και στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών  προσεγγίσεων που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. 

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη. 

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής – Συντελεστές Βαρύτητας

Από το Υ. ΠΑΙ.Θ. έχουν ανακοινωθεί οι συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων κάθε επιστημονικού πεδίου και των ειδικών μαθημάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2021-2022.

Επίσης, έχουν ανακοινωθεί από το Υ. ΠΑΙ.Θ. οι συντελεστές για την ελάχιστη βάση εισαγωγής ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση καθώς και οι συντελεστές για την ελάχιστη βάση εισαγωγής των ειδικών μαθημάτων.

Πατήστε εδώ για να δείτε την παρουσίαση που έγινε στα τμήματα της Γ’ Λυκείου και το υποστηρικτικό υλικό που τη συνοδεύει.