Αρχείο ημέρας 8 Δεκεμβρίου 2021

4ος Διαγωνισμός Γρίφων Μαθηματικών και Λογικής

Σας ενημερώνουμε ότι η Εκπαιδευτική Αναγέννηση προσκαλεί και φέτος τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να συμμετάσχουν στον 4ο Διαγωνισμό Γρίφων Μαθηματικών και Λογικής που διοργανώνεται στο χώρο της στις 2 Απριλίου 2022 με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που  θέλουν να εξασκήσουν τη μαθηματική και λογική τους σκέψη και να δοκιμαστούν στην επίλυση απλών και σύνθετων γρίφων.

Οι μαθητές διαγωνίζονται ανά βαθμίδα (Γυμνάσιο & Λύκειο) σε ομάδες των τριών. Σε περίπτωση που ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον προβλεπόμενο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν, θα δοθούν δε σε όλους βεβαιώσεις συμμετοχής. 

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό καθώς και ενδεικτικά θέματα προηγούμενων διαγωνισμών μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα:

Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά εγγραφή στον διαγωνισμό.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEtYdD-ggicEuY01m6ytuvf4uUwbKinWDsPf52A5b5AIxaMw/viewform 

Καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι η Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ενδεικτικό πρόγραμμα, την αίτηση συμμετοχής και τους κανόνες του διαγωνισμού.

Μαθητικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τίτλο «6th Aegean Robotics Competition 2022»

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη του Μαθητικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τίτλο «6th Aegean Robotics Competition 2022» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας για το σχολικό έτος 2021-2022.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί αποκλειστικά με χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων, μέσω της πλατφόρμας zoom, στις 9 και 10 Απριλίου 2022, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στη χρήση υλικού καθώς και στην πλατφόρμα κατασκευής της ρομποτικής συσκευής.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.