Αρχείο ημέρας 11 Δεκεμβρίου 2021

1ος Παγκρήτιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Σας ενημερώνουμε ότι η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος που εδρεύει στη Σητεία Κρήτης, πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου, στοχεύοντας μεταξύ άλλων στη μελέτη και προβολή του έργου του ποιητή, προκηρύσσει τον 1ο Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό για το σχολικό έτος 2021-2022 στις κατηγορίες: ΠΟΙΗΣΗ και ΔΙΗΓΗΜΑ.
Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου, εμβληματικό έργο της κρητικής Αναγέννησης και αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής ποιητικής παράδοσης, εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι σήμερα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Η φιλία, η φρόνηση, η εμπιστοσύνη, η αδελφική αφοσίωση, η αγάπη, η προσήλωση στην ιδέα του αυτεξούσιου, η έννοια της τιμής και της προσωπικής αξιοπρέπειας και ο έρωτας είναι μερικά από τα θέματα που διαπλέκονται αρμονικά στον Ερωτόκριτο και συνθέτουν το πνεύμα και το ύφος της εποχής της Αναγέννησης.
Το φετινό θέμα του διαγωνισμού εστιάζει στη δύναμη του έρωτα.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας με τίτλο «FLL-FIRST® FORWARD»

Σας ενημερώνουμε ότι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Eduact) προκηρύσσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας με τίτλο «FLL-FIRST® FORWARD (Ανοιχτή Κατηγορία Σχολείων)», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και των Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού για το σχολικό έτος 2021-2022.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.