Αρχείο ημέρας 17 Νοεμβρίου 2021

8ος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους (βίντεο) με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι»

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη του Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους (βίντεο) με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» από το το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.

Οι διακριθέντες/θείσες μαθητές/τριες θα συμμετάσχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας, το οποίο, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, περιλαμβάνει κατά σειρά:
α) προπαρασκευαστική συνάντηση (σεμινάριο),
β) εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου» στην Πολωνία και
γ) απολογιστική συνάντηση, στην οποία δύνανται να απονέμονται και οι τίτλοι διάκρισης στον διαγωνισμό.
Η πραγματοποίηση της υπό β’ εκπαιδευτικής επίσκεψης προγραμματίζεται ενδεικτικώς εντός των χρονικών διαστημάτων είτε μεταξύ 4/4 και 15/4/2022, είτε μεταξύ 8/7 και 22/7/2022.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

1ος Πανελλήνιος Mαθητικός και Νεανικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής και αφίσας για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου με τίτλο: «FairLife L.C.C. , Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα »

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη του 1ου Μαθητικού και Νεανικού Διαγωνισμού Γραφής και Αφίσας με τίτλο: «FairLife L.C.C. , Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα – Πρώτος Πανελλήνιος Mαθητικός και Νεανικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής και αφίσας για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου» από τον μη κερδοσκοπικό κοινωνικό φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα «FairLife L.C.C.- Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα».

Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για τις συνέπειες του καπνίσματος και του ατμίσματος. Οι μαθητές συμμετέχοντας στο διαγωνισμό και προβάλλοντας τις πρωτότυπες ιδέες τους γίνονται ενεργοί πολίτες και πλαισιώνουν δυναμικά τη μικρή ομάδα εφήβων-πρεσβευτών, που υλοποίησαν την πρώτη εκστρατεία. Όλοι μαζί μπορούν να γίνουν μια τεράστια δύναμη που δεν θα παραπλανηθεί από τον καπνό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν θα παγιδευτεί στον εθισμό. Ο διαγωνισμός είναι ένα κάλεσμα να γίνει η πρώτη γενιά που θα εξαφανίσει το κάπνισμα, η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς προϊόντα καπνού, χωρίς τσιγάρο, χωρίς ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων έως τις 30-03-2022

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.