Αρχείο ημέρας 1 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  H Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος διοργανώνει αναπτυξιακό event με τίτλο “Παίζω Χάντμπολ και στηρίζω την Εθνική μας ομάδα” που θα διεξαχθεί την Κυριακή  7 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 13:30-15:00 στο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου “Δύο Αοράκια”.
          
         Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα να γνωρίσουν το άθλημα του 
χάντμπολ από τους τεχνικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας και στην 
συνέχεια θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαζί με τους γονείς τους δωρεάν  τον αγώνα Ελλάδα- Τουρκία που θα αρχίσει στις 17:00.
          
         Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τις εταιρείες Χαλκιαδάκη Α.Ε., 
Dole και Αρτοποιία- Ζαχαροπλαστική “Σταματάκης” έχει φροντίσει για την 
σίτιση των παιδιών που θα πάρουν μέρος στο event, ενώ θα μοιραστούν 
και δώρα από το πρόγραμμα Be Active.
          
         *Η είσοδος στην εγκατάσταση για μαθητές και γονείς θα 
πραγματοποιηθεί βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γενικής 
Γραμματείας Αθλητισμού. 

Ζ ́ Αγώνες Λόγου

Σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή των Ζ ́ Αγώνων Λόγου (Greek Forensics 2022) που διοργανώνει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια.
Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 3 Απριλίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια χωρίς κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες/ουσες.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό ΄εγγραφο.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ EDUPASS

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, ως επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι:

(α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη διαδικασία.