Αρχείο ημέρας 25 Νοεμβρίου 2021

Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο «Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες Τέχνης»

Σας ενημερώνουμε για την προκήρυξη του Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες Τέχνης», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και της ομογένειας για το σχολικό έτος 2021-2022.

Στόχος του εν λόγω διαγωνισμού, ο οποίος αφορά τη μουσική (χορωδία, μουσικά σύνολα), το θέατρο, τη ζωγραφική, την ποίηση, τη φωτογραφία και τη δημιουργία video, είναι οι μαθητές/τριες να εκφραστούν καλλιτεχνικά αναζητώντας δημιουργικές και εποικοδομητικές διόδους επικοινωνίας, ενδυναμώνοντας την ψυχολογία τους και βελτιώνοντας την κοινωνικότητά τους.  

Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 έως τις 26  Φεβρουαρίου 2022.  

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον ανωτέρω διαγωνισμό καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση secondary@mandoulides.edu.gr . 

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

32ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2022

Σας ενημερώνουμε για τον 32ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γενικού Λυκείου 2022. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) για το σχολικό έτος 2021-2022 και αφορά τους/τις μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας.

Οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί Φυσικής Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν εκτός ωρολογίου προγράμματος, σε δύο φάσεις, ως εξής:

  • Η α΄ φάση θα διενεργηθεί εξ αποστάσεως το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 και ώρα 9:30 π.μ. .

 • Η β΄ φάση θα διενεργηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 και ώρα 9:30 π.μ. 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην Ε.Ε.Φ. μέχρι την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 συμπληρώνοντας την κατάλληλη φόρμα που θα αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο http://www.eef.gr

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη του «5ου Πανελλήνιου
Διαγωνισμού στη Στατιστική» δράση που εντάσσεται στη στρατηγική της για την «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα» και που φέτος διενεργείται ταυτόχρονα με την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, τη μεγαλύτερη στατιστική εργασία της Χώρας μας.
Ο «5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική» απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και αποσκοπεί στη γνωριμία τους με τις αρχές της στατιστικής επιστήμης, τον τρόπο παραγωγής των επίσημων στατιστικών, καθώς και την αξιοποίησή τους σε κάθε τομέα της καθημερινότητας. Επιπλέον, οι καθηγητές που μετέχουν στον διαγωνισμό
ως επιβλέποντες έχουν την ευκαιρία εξοικείωσης με νέα εργαλεία και πρακτικές για την διδασκαλία της στατιστικής.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.