Αρχείο ημέρας 8 Ιανουαρίου 2021

Μείωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Εκδόθηκε σήμερα, Παρασκευή 08 Ιανουαρίου 2021, η Υπουργική Απόφαση με τη μειωμένη εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης των Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) για το σχολικό έτος 2020-2021.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Υπουργική Απόφαση για τα Γενικά Λύκεια.

«10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας_3η Ανακοίνωση_Σχ. Έτος 2020-2021»

Σας ενημερώνουμε οτι το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θ α δ ι ε ξ α χ θ ε ί π λ ή ρ ω ς δ ι α δ ι κ τ υ α κ ά γ ι α ό λ η τ η ν Ε λ λ ά δ α α λ λ ά κ α ι τ η ν Ο μ ο γ έ ν ε ι α , μ ε κ ό μ β ο υ ς σ υ μ μ ε τ ο χ ή ς σ ε ό λ η τ η ν Ε λ λ ά δ α. Ειδικότερα για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου* (κόμβος Ηρακλείου) το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Λόγω της περυσινής αναβολής του, φέτος θα μπορούν να συμμετέχουν και έργα που πραγματοποιήθηκαν και το προηγούμενο σχολικό έτος 2019-2020, αρκεί βέβαια να παρουσιαστούν από τους ίδιους τους/τις μαθητές/-τριες που τα έφτιαξαν.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που μαζί με τους μαθητές/-τριες τους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους να συμπληρώσουν άμεσα την νέα* φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος https://forms.gle/AcJcMYf4JbJorADy9 και όχι αργότερα από την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

«Χρονική παράταση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικών Ενημερωτικών Εκδόσεων του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ για το σχολικό έτος 2020-2021»

Σας ενημερώνουμε οτι εγκρίθηκε η χρονική παράταση της διεξαγωγής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικών Ενημερωτικών Εκδόσεων του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ που έχει οριστεί έως την 01-02-2021, σε ημερομηνία που θα οριστεί από το φορέα, τηρώντας απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο

Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο «Γύρω-γύρω όλη…η οικονομία»

Σας ενημερώνουμε για την έγκριση της διεξαγωγής του Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Γύρω-γύρω όλη…η οικονομία» για μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων της χώρας.Με τον εν λόγω διαγωνισμό, ο οποίος οργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία InCommOn (πρώην Filoxenia International) και θα διεξαχθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος, καλούνται οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και Γυμνασίων
και Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλης της χώρας να ασχοληθούν με την περιγραφή ενός σχεδίου Κυκλικής Οικονομίας που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο πλαίσιο του σχολείου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 26-02-2021 ενώ τα έργα θα πρέπει να υλοποιηθούν και να υποβληθούν έως τις 14-05-2021 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

22ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στις κατηγορίες Ποίηση και Διήγημα

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη του 22ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών στις κατηγορίες Ποίηση και Διήγημα, για το σχολικό έτος 2020-21.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 14 έως 20 ετών, δηλαδή Γ ́ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου. Κεντρικός σκοπός του διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει όσους εφήβους ασχολούνται με το γράψιμο να υποβάλουν κάτι δουλεμένο και ευσύνοπτο.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των κειμένων ορίζεται η 25η Φεβρουαρίου 2021.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.