Αρχείο ημέρας 7 Οκτωβρίου 2021

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2022-2023»

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της
Ελλάδας και το Τμήμα Δημοσίων Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα ανακοινώνουν την επέκταση του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών/τριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Future Leaders Exchange Program (FLEX) για το έτος 2022-2023.
Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε μαθητές/τριες από την Ελλάδα που φοιτούν στη Γ’ τάξη Γυμνασίου (συμπεριλαμβανομένων Πρότυπων και Πειραματικών) ή στην Α’ τάξη Γενικού, Πρότυπου ή Πειραματικού Λυκείου να λάβουν πλήρεις υποτροφίες για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Εκεί, θα
φοιτήσουν σε αμερικανικά σχολεία, για ένα (1) ακαδημαϊκό έτος, φιλοξενούμενοι/ες από αμερικανικές οικογένειες υποδοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση για το πρόγραμμα στον ιστότοπο https://greece.americancouncils.org/ έως τις 15 Οκτωβρίου 2021, ενώ περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται και στoν σύνδεσμο https://www.discoverflex.org/.

Πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο.

6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» για το σχολικό έτος 2021-2022.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών διοργανώνει τον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» για το διδακτικό έτος 2021-2022. Ο φετινός διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στους Κρήτες που εργάστηκαν για την κατασκευή των Οχυρών και θα βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν την ένδοξη ιστορία της Μάχης των Οχυρών, όπου η
Ελληνική Ψυχή αντιμετώπισε το Γερμανικό ατσάλι και το νίκησε. Πρόκειται για μια ένδοξη σελίδα της Ελληνικής Iστορίας, όπου οι Έλληνες πολέμησαν ενωμένοι απέναντι στο ναζισμό.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

«Δημιουργικός Διαγωνισμός Αστέρι της Ευχής» του Οργανισμού «Make a wish», κατά το σχολικό έτος 2021-2022

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη του Δημιουργικού Διαγωνισμού «Αστέρι της Ευχής» του Οργανισμού «Make a wish», για τους μαθητές/τριες των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που φοιτούν σε όλους τους τύπους σχολείων της Ελλάδας και του εξωτερικού, κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.