Αρχείο μηνός Σεπτέμβριος 2021

Κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης Υπουργικές Αποφάσεις που θα ισχύσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους 2021-2022 και τροποποιούν:

1. την Κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία και

2. τον Ορισμό των τμημάτων και των σχολών των Πανεπιστημίων, των Τ.Ε.I. και των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων, των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης της Ελλάδας για την εισαγωγή στα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες, τα αντίστοιχα ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για κάθε ένα από τα τμήματα και τις σχολές αυτές, τον τρόπο, τον τόπο και τον χρόνο εξέτασης και βαθμολόγησης της εξέτασης στα ειδικά αυτά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Πατήστε εδώ για να δείτε την τροποποίηση την Κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία.

Πατήστε εδώ για να δείτε την τροποποίηση στον Ορισμό των τμημάτων και των σχολών για την εισαγωγή στα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες.

Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σας ενημερώνουμε για την υλοποίηση του Προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Παιδείας και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, με τα στοιχεία των συμμετεχόντων καθηγητών, στην ακόλουθη διεύθυνση: https://epasgreece.eu/registration/

Πατήστε εδώ για να δείτε το επικαιροποιημένο έγγραφο με τις βασικές πληροφορίες σχετικά με τη δομή και τους κανόνες του Προγράμματος για την σχολική χρονιά 2021- 2022.

Βραδιά του Ερευνητή 2021

 Σας ενημερώνουμε ότι η Βραδιά του Ερευνητή 2021 διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το “CHAT LAB”: σύντομες διαδικτυακές συναντήσεις ερευνητών με το κοινό.

    Ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, 
του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του 
Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του 
Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου είναι πρόθυμοι να συναντηθούν 
διαδικτυακά μαζί σας, να απαντήσουν σε ερωτήματα και πιθανούς 
προβληματισμούς σας για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Ιατρική, το 
Περιβάλλον, τις μετακινήσεις στις πόλεις, την Αγροτεχνολογία, την 
Έξυπνη Γεωργία και ό,τι ακόμη σας απασχολεί γύρω από την επιστήμη!

    Οι διαδικτυακές αυτές συζητήσεις θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 
24 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021
.

    Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Chat lab[2] για να δείτε τα προφίλ 
30 και πλέον ερευνητών και να κλείσετε ραντεβού με τον ερευνητή που 
επιθυμείτε! 

    Για διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βραδιά του 
Ερευνητή στο _researchersnight@certh.gr_

Πατήστε εδώ για να δείτε τις αφίσες της δράσης.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ (Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο) για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση της Βραδιάς.

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 2019- 2020»

Σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή κατά την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2021 του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα: «Καθαρή Ενέργεια στη Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή» της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας ( Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης), για το σχολικό έτος 2021-2022.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η δημιουργική και καινοτόμος κινητοποίηση των νέων, σε εθνική και διεθνή κλίμακα, σε δράσεις προώθησης του 7ου Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG7), που σχετίζονται με τις πρωτοβουλίες του Ακαδημαϊκού Κόμβου του ΟΗΕ για τον SDG7 (United Nations Academic Impact Hub for SDG7) και οδηγούν σε μετρήσιμες μειώσεις εκπομπών GHG.
Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη του Διαγωνισμού.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη του Διαγωνισμού.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Πρόγραμμα του Διαγωνισμού.

6η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με θέμα: «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» του Συλλόγου «ΡΟΗ», για το σχολικό έτος 2021-2022

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη της 6ης Πανελλήνιας Μαθητικής Προσομοίωσης των Επιτροπών του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με τίτλο «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη» που απευθύνεται σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων των δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης της χώρας, της Κύπρου και της Ομογένειας, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου καθώς και η γνωριμία και εξοικείωση τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ.

Ως προς το πρόγραμμα διεξαγωγής, η προσομοίωση θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (online), οι εργασίες θα αρχίσουν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 με την τελετή λήξης και την απονομή βραβείων στους
καλύτερους αγορητές.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.