Αρχείο ημέρας 21 Σεπτεμβρίου 2021

Βραδιά του Ερευνητή 2021

 Σας ενημερώνουμε ότι η Βραδιά του Ερευνητή 2021 διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το “CHAT LAB”: σύντομες διαδικτυακές συναντήσεις ερευνητών με το κοινό.

    Ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, 
του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του 
Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του 
Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου είναι πρόθυμοι να συναντηθούν 
διαδικτυακά μαζί σας, να απαντήσουν σε ερωτήματα και πιθανούς 
προβληματισμούς σας για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Ιατρική, το 
Περιβάλλον, τις μετακινήσεις στις πόλεις, την Αγροτεχνολογία, την 
Έξυπνη Γεωργία και ό,τι ακόμη σας απασχολεί γύρω από την επιστήμη!

    Οι διαδικτυακές αυτές συζητήσεις θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 
24 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021
.

    Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Chat lab[2] για να δείτε τα προφίλ 
30 και πλέον ερευνητών και να κλείσετε ραντεβού με τον ερευνητή που 
επιθυμείτε! 

    Για διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βραδιά του 
Ερευνητή στο _researchersnight@certh.gr_

Πατήστε εδώ για να δείτε τις αφίσες της δράσης.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ (Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο) για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση της Βραδιάς.

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 2019- 2020»

Σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή κατά την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2021 του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα: «Καθαρή Ενέργεια στη Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή» της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας ( Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης), για το σχολικό έτος 2021-2022.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η δημιουργική και καινοτόμος κινητοποίηση των νέων, σε εθνική και διεθνή κλίμακα, σε δράσεις προώθησης του 7ου Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG7), που σχετίζονται με τις πρωτοβουλίες του Ακαδημαϊκού Κόμβου του ΟΗΕ για τον SDG7 (United Nations Academic Impact Hub for SDG7) και οδηγούν σε μετρήσιμες μειώσεις εκπομπών GHG.
Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη του Διαγωνισμού.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη του Διαγωνισμού.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Πρόγραμμα του Διαγωνισμού.

6η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με θέμα: «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» του Συλλόγου «ΡΟΗ», για το σχολικό έτος 2021-2022

Σας ενημερώνουμε για την Προκήρυξη της 6ης Πανελλήνιας Μαθητικής Προσομοίωσης των Επιτροπών του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με τίτλο «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη» που απευθύνεται σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων των δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης της χώρας, της Κύπρου και της Ομογένειας, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου καθώς και η γνωριμία και εξοικείωση τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ.

Ως προς το πρόγραμμα διεξαγωγής, η προσομοίωση θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (online), οι εργασίες θα αρχίσουν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 με την τελετή λήξης και την απονομή βραβείων στους
καλύτερους αγορητές.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

Χορήγηση (2) δυο υποτροφιών από το Εργαζάκειο Ίδρυμα για το σχολικό έτος 2021-2022

Σας ενημερώνουμε ότι το Εργαζάκειο Ίδρυμα (Γεωργίου και Ευτυχίας Εργαζάκη) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 πρόκειται να χορηγήσει (2) δυο υποτροφίες σε οικονομικά αδύνατους αριστούχους απόφοιτους Λυκείου προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, ύστερα από γραπτό διαγωνισμό στο μάθημα της έκθεσης αρκεί να κατάγονται από την τέως επαρχία Πεδιάδος, νομού Ηρακλείου, την τέως επαρχία Λασιθίου, νομού Λασιθίου και την πόλη του Ηρακλείου.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Χορήγηση των υποτροφιών.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη της Χορήγησης.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την Αίτηση Χορήγησης.

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό στη μαθητική κοινότητα

Σας ενημερώνουμε για τη διοργάνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 16:00 ενημερωτική
διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

«Ενημέρωση για τον Εμβολιασμό Παιδιών και Εφήβων 12-17 ετών».

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής
Εμβολιασμών κα. Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής
Λοιμωξιολογίας κα. Βάνα Παπαευαγγέλου θα ενημερώσουν για τη σημασία του εμβολιασμού και ταυτόχρονα θα απαντήσουν σε κάθε απορία και ερώτημα σχετικά με τα εμβόλια.
Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και όποιος άλλος ενδιαφέρεται, από το κανάλι του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο YouTube στο σύνδεσμο: https://youtu.be/KzHniXrJQaQ αλλά και από τον λογαριασμό που διαθέτει το Υ.ΠΑΙ.Θ. στο κοινωνικό δίκτυο Facebook (σύνδεσμος: https://www.facebook.com/MinEduGR ).

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.