Αρχείο ημέρας 4 Οκτωβρίου 2021

Διαγωνισμός Μετάφρασης Juvenes Translatores 2021-2022

Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει τον διαγωνισμό μετάφρασης Juvenes Translatores 2021-2022, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που γεννήθηκαν το 2004.
Στόχος του ανωτέρω διαγωνισμού είναι η προώθηση της εκμάθησης γλωσσών στα σχολεία και η ενθάρρυνση των νέων γλωσσομαθών. Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να εγγραφούν διαδικτυακά https://jt.ec.europa.eu/el από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου 2021 στις 12.00 (ώρα κεντρικής Ευρώπης).
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 ταυτόχρονα σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου.

Μαθητικός Διαγωνισμός : «21η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio»

Σας ενημερώνουμε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 21ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας CAMERA ZIZANIO, προσκαλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των δημόσιων και ιδιωτικών νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της χώρας να λάβουν μέρος με ταινίες τους στην 21η Camera Zizanio. Η
διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του ΥΠΑΙΘ και θα πραγματοποιηθεί από 26 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2021 στον Πύργο Ηλείας παράλληλα με το 24ο Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.