Αρχείο ημέρας 25 Οκτωβρίου 2021

11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Σας ενημερώνουμε ότι το11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή σε όλη την Ελλάδα και στις πόλεις : Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Αθήνα, Βόλο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καστοριά, Κοζάνη, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πειραιά, Πύργο Ηλείας, Σύρο, Σπάρτη, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά, το διάστημα 10 έως και 14 Μαΐου 2022.

Ειδικότερα για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Ηράκλειο.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής, που μαζί με τους μαθητές/-τριες τους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους, να συμπληρώσουν:

– τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος https://forms.gle/v97MyntRFYU7jRRm9 όχι αργότερα από την 10η Απριλίου 2022 (τελευταία προθεσμία). Στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
καταγράφονται στοιχεία επικοινωνίας όσων εκπαιδευτικών προτίθενται να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ και η δήλωση προτίμησής τους για την ημέρα παρουσίασης του έργου και

– τη φόρμα υποβολής έργου https://tinyurl.com/ergo-11digifest μέχρι και την 9η Μαΐου 2022. Με την ενέργεια αυτή γίνεται και η αυτόματη ανάρτηση του μαθητικού έργου στον εκθεσιακό χώρο http://ira.digifest.info.

https://drive.google.com/drive/folders/1m10QQS6VQnFzsrF7VArUE0wcV57kyJyk?usp=sharingΠατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα.

82ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 82ο Πανελλήνιο Μαθητικό  Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ». Σκοπός του διαγωνισμού είναι η  καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενικής άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα  καθαρά διανοητικό τομέα, καθώς και η επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν τις ομάδες  που θα συμμετάσχουν στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς. 

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης και τη φετινή σχολική χρονιά, ο 82ος  Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο Θαλής» θα πραγματοποιηθεί εντός  του σχολικού ωραρίου, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 12:00-14:00.  Θα έχει διάρκεια δυο (2) ώρες και θα απαρτίζεται από τρία (3) θέματα πλήρους ανάπτυξης.  Στον διαγωνισμό αυτόν μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές όλων των τάξεων των  Λυκείων και των Β’ και Γ’ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, οι οποίοι και θα πρέπει να  δηλώσουν συμμετοχή στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας που φοιτούν μέχρι και την  Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.