Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2022

Δελτίο τύπου

Σήμερα Παρασκευή 23/12/2022 υλοποιήθηκε στο 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι με τη συμμετοχή όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας (εκπαιδευτικών, μαθητών/μαθητριών, γονέων) στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και διαπαιδαγώγησης  σε θέματα συνεργασίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς. Το χρηματικό ποσό των 650 Ευρώ  που συγκεντρώθηκε από το παζάρι μαζί με τα 150 Ευρώ που προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας δόθηκαν στο φιλανθρωπικό σωματείο «Η παρέα της Αγάπης» της Αιματολογικής-Ογκολογικής κλινικής παίδων και εφήβων του ΠΑΓΝΗ.

Επίσης, τις τελευταίες ημέρες το σχολείο μας συγκέντρωνε τρόφιμα που δόθηκαν σήμερα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στις δράσεις του σχολείου μας και εύχεται καλές γιορτές με υγεία και αγάπη.

Σύσταση Ομάδας Γονέων

Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ομαλής συνεργασίας σχολείου και οικογένειας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πρόθεση δημιουργίας μιας διά ζώσης ομάδας γονέων του 8ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου που θα ασχοληθεί με θεματολογία σχετική με την εφηβεία, προβληματισμούς γύρω από θέματα συμπεριφοράς των εφήβων και διαχείρισής τους από την οικογένεια.

Προτείνουμε να  λαμβάνει χώρα σε μηνιαία βάση με έναρξη τον Ιανουάριο του 2023 και προτεινόμενη ημέρα διεξαγωγής την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα. Η διάρκεια υπολογίζεται σε 2 πρωινές ώρες στο σχολικό χώρο. Μας ενδιαφέρουν οι δικές σας προτάσεις, γι’ αυτό παρακαλείσθε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής που ακολουθεί και να την αποστείλετε στο mail του σχολείου ως τις 9 Ιανουαρίου 2023 για να μας βοηθήσετε στην ομαλή διεξαγωγή των συναντήσεων. Εφόσον εκδηλώσει ενδιαφέρον ικανός αριθμός γονέων στη συνέχεια θα ενημερωθείτε με νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον ακριβή χρόνο και χώρο διεξαγωγής.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη θεματολογία και να κατεβάσετε τη φόρμα συμμετοχής

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση διδακτικής επίσκεψης μαθητών του 8ου ΓΕΛ  Ηρακλείου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Ο Διευθυντής του 8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, σύμφωνα με την Υ.Α 20883/ΓΔ4/12-02-2020 (ΦΕΚ 456 Β) του Υ.ΠΑΙ.Θ., προκηρύσσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος για μετακίνηση (115) εκατό δέκα πέντε μαθητών/τριών  και (6) έξι συνοδών καθηγητών/τριών  από το χώρο του σχολείου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Χρόνος πραγματοποίησης:  Πέμπτη 19  Ιανουαρίου 2023.

Πρόγραμμα διδακτικής επίσκεψης:  Αναχώρηση  από το σχολείο στις 09:00 και επιστροφή στο σχολείο στις 14:00.

Η προσφορά θα πρέπει να εξασφαλίζει τα παρακάτω: Τουριστικά λεωφορεία ελεγμένα από το ΚΤΕΟ, έγγραφα καταλληλότητας οχημάτων, επαγγελματική άδεια οδήγησης, ελαστικά σε καλή κατάσταση, καθώς και να πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας για τη μετακίνηση μαθητών.  

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την  Τρίτη 10/01/2023 και ώρα 11:00 πμ  στο γραφείο του Διευθυντή του 8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου. Στην προσφερόμενη τιμή να συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Προϋπόθεση η έκδοση απόδειξης και όχι τιμολογίου στο όνομα του σχολείου και η απόδοσή της στον υπεύθυνο καθηγητή στο πέρας της επίσκεψης. Το άνοιγμα των προσφορών από την επιτροπή θα γίνει  την ίδια ημέρα στις 11.30 π.μ.   

Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη.

Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο:«ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ CHALLENGES 3»

Σας ενημερώνουμε ότι το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ
ΕΡΕΥΝΩΝ προκηρύσσει Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο: «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ CHALLENGES 3» για το σχολικό έτος 2022-23, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (όλων των τάξεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., όλων των σχολικών μονάδων της χώρας.

Υποβολή Ενδιαφέροντος Συμμετοχής: 09.01.2023 έως 28.02.2023

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής τελικών Διαγωνιστικών Έργων: 03.04.2023

Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη.