Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΚΑΒ

Η Διεύθυνση  και ο Σύλλογος διδασκόντων του 8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Κρήτης, εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στο ΕΚΑΒ Ηρακλείου και ιδιαιτέρως την ομάδα των: Ζερβόπουλου Μιχαήλ (Ιατρός), Κουγιουμτζή Αντωνίου και Κλάδου Αντωνίου (διασώστες) που ήρθε σήμερα 30 Νοεμβρίου 2018 από 12:30 έως 15:30, στο σχολείο μας για σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, χρήσης απινιδωτή και διαδικασίας απόφραξης αεραγωγών σε καθηγητές και στη γραμματέα του σχολείου.

Με τη θέληση να φανούμε χρήσιμοι όταν και όπου χρειαστεί και σε οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας σας ευχαριστούμε και πάλι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεύθυνση  και ο Σύλλογος διδασκόντων του 8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Κρήτης, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στην συγγραφέα – λογοτέχνη Νίκη Τρουλλινού  για την ευαισθησία της να ανταποκριθεί στο αίτημα του σχολείου μας να έρθει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 την πρώτη και δεύτερη διδακτική ώρα, μιλήσει και να συζητήσει με τα παιδιά του τμήματος Β5 του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν με ένα σημαντικό πνευματικό άνθρωπο του τόπου μας και να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες.

Ψήφισμα των μαθητών του 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 8ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Με αφορμή τις πρόσφατες καταλήψεις μαθητών σε όλη την Ελλάδα για τη Μακεδονία, επιθυμούμε να διαχωρίσουμε την θέση μας. Λέμε ΟΧΙ και κατακρίνουμε κάθε είδους φασιστική ομάδα που χρησιμοποιεί σαν πρόφαση ένα λεπτό πατριωτικό ζήτημα, με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά τα φασιστικά ιδεώδη και να τη δηλητηριάσει με το όπιο του εθνικισμού, σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ των λαών.

Δεν καταδικάζουμε τους διαδηλωτές καθώς όσοι διαδήλωσαν δεν ήταν όλοι φασίστες, αλλά όλοι οι φασίστες διαδήλωσαν.

Δεν θέλουμε να χωρίσουμε την ελληνική μαθητική κοινότητα ούτε καταδικάζουμε το αίσθημα του πατριωτισμού το οποίο κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν σε αίσθημα εθνικισμού.

Είμαστε όλοι ενωμένοι. Είμαστε Έλληνες πατριώτες, Μακεδόνες, Σκοπιανοί, Τούρκοι, Αλβανοί.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΦΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Με πρωτοβουλία του 15μελούς του σχολείου μας.

Καλωσόρισμα νέου ΔΣ του συλλόγου γονέων κηδεμόνων

Tο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου σας καλωσορίζει. Όλα αυτά τα χρόνια ο Σύλλογος μας έχει οργανώσει δράσεις και έχει στηρίξει πολλά έργα και εκδηλώσεις του Σχολείου όπως καταγράφονται στην ιστοσελίδα μας η οποία θα συνεχιστεί και θα αναβαθμιστεί ώστε να είναι εύκολη η χρήση της από γονείς και μαθητές.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την ανακοίνωση.

Πλαίσιο οργάνωσης της σχολικής ζωής

Ένα συμφωνημένο πλαίσιο κανόνων από την ίδια τη σχολική κοινότητα , που τηρείται από όλους, αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί το δημόσιο σχολείο, σε ατμόσφαιρα αλληλοσεβασμού, να εκπληρώνει τον βασικό του προορισμό, τη δημοκρατική αγωγή  και τους εκπαιδευτικούς στόχους.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Πλαίσιο Οργάνωσης της Σχολικής Ζωής όπως συνδιαμορφώθηκε από όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας.