Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2018

33 ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας – Ολυμπιάδα Χημείας 2019

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 46/04-10-2018 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τον 33ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) που προκηρύσσει η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 8.30 π.μ. . Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των ΕΠΑ.Λ., Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή μαθητών/τριών από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας

Σας ενημερώνουμε ότι η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

79ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»

Ο 79ος  Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ», που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 9.00 π.μ. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές/τριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, καθώς και όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, οι οποίοι και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών εθελοντική.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στο διδακτήριο του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου– Φιλιππουπόλεως  45- Θέρισος, Τ.Κ. 71305, το Σάββατο  10  Νοεμβρίου 2018  και ώρα 9.00 π.μ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να βρίσκονται εκεί από τις 8.30΄ το πρωί και να έχουν μαζί τους ό,τι χρειάζονται για να γράψουν (στυλό, γεωμετρικά όργανα κλπ, εκτός από χαρτί). Επίσης, πρέπει να φέρουν μαζί τους το δελτίο συμμετοχής που θα πάρουν από το σχολείο τους και την αστυνομική τους ταυτότητα. Εάν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια δεν έχει αστυνομική ταυτότητα,  πρέπει να φροντίσει να παρουσιάσει κάποιο έγγραφο στοιχείο με φωτογραφία, ώστε να διαπιστωθεί η ταυτότητά του, γιατί διαφορετικά δε  θα επιτραπεί η συμμετοχή του στο διαγωνισμό.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική

Η ΕΛΣΤΑΤ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα» ανακοινώνει τη διοργάνωση, για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, του «Πανελλήνιου Διαγωνισμού στη Στατιστική», για την περίοδο από τα τέλη Οκτωβρίου 2018 έως και τα τέλη Μαρτίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως ημερομηνίες – ορόσημα, καθώς και τους κανόνες που διέπουν τους δύο διαγωνισμούς, μπορείτε να αναζητήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:  http://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2019

Διαγωνισμός EUROSCOLA 2019

Ενημέρωση – Πρόσκληση μαθητών των Β’ και Γ’ τάξεων των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης    Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης για συμμετοχή στο διαγωνισμό EUROSCOLA 2019.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα εξεταστικά και τα βαθμολογικά κέντρα.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις οδηγίες για το διαγωνισμό EUROSCOLA 2019.