Αρχείο ημέρας 3 Ιουνίου 2022

2o Σχολείο Αστροφυσικής Κρήτης – συγχαρητήρια 🥇🎯☀️⭐☄️👏

Ολοκληρώθηκε και τυπικά με την επίσημη διαδικτυακή τελετή λήξης το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, το 2ο Σχολείο Αστροφυσικής Κρήτης, το οποίο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Σύλλογο Φυσικών Κρήτης από το Μάρτιο έως το Μάιο 2022.

Το σχολείο απευθύνθηκε σε 155 επιλεγμένους μαθητές 40 Λυκείων και από τους 4 νομούς της Κρήτης.

Συνολικά 83 μαθητές ολοκλήρωσαν το σχολείο και 43 από αυτούς έλαβαν μέρος στις προαιρετικές γραπτές εξετάσεις, στις οποίες αρίστευσαν οι:

  1. Γεώργιος Βετουλάκης, μαθητής της Β’ Λυκείου στο 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου
  2. Κωνσταντίνα Ζερβουδάκη μαθήτρια Α’ Λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Θερίσου στα Χανιά,
  3. Αδάμ Καπετανάκης μαθητής Α’ Λυκείου στο Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου
  4. Κωνσταντίνος Σταθόπουλος μαθητής Β’ Λυκείου στο ΓΕΛ Περάματος
  5. Σοφία Πετράκη μαθήτρια της Α’ Λυκείου στο 6ο ΓΕΛ Ηρακλείου

Οι πέντε παραπάνω μαθητές έλαβαν ως δώρα τα ακόλουθα βιβλία των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης. “Το αμάρτημα της Εύας – Φυσική κάτω από τ’ άστρα και δημιουργική μάθηση”, του Στέφανου Τραχανά “Περί Αστέρων και Συμπάντων”, του Βασίλη Ξανθόπουλου «Αναζητώντας το Αόρατο Σύμπαν – Μαύρες Τρύπες, Σκοτεινή Ύλη, Σκοτεινή Ενέργεια», του Νταβίντ Ελμπάζ ενώ οι τρεις πρώτοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν για 2 βράδια σε παρατηρήσεις στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα το καλοκαίρι του 2022.

Η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει θερμά όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαιτέρως το μαθητή μας Γεώργιο Βετουλάκη που πρώτευσε και του εύχεται να έχει υγεία και να κατακτά τους στόχους του.