Αρχείο μηνός Απρίλιος 2024

Δράσεις περιβαλλοντικής ομάδας

Στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος ΄΄Μεσόγειος : Σταυροδρόμι Ρύπανσης΄΄ η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας πραγματοποίησε δύο επισκέψεις : η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Χημικών Περιβαλλοντικών Διεργασιών του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και η δεύτερη στο ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.( Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών).Οι μαθητές/τριεςτης περιβαλλοντικής ομάδας ενημερώθηκαν για τον Σταθμό Δειγματοληψίας και Μελέτης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στη Μεσόγειο που βρίσκεται στον Φινοκαλιά του νομού Λασιθίου, την έρευνα και τα αποτελέσματά της σχετικά με την ατμοσφαιρική και τη θαλάσσια ρύπανση της Μεσογείου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν πειράματα και συμμετείχαν σε εργαστήρια που σκοπό είχαν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Επίσης μέλη της  περιβαλλοντικής ομάδας   συναντήθηκαν με   εκπροσώπους του εθελοντικού σωματείου Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι.(Άνθρωποι της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια), τους παρέδωσαν τα πλαστικά καπάκια που είχαν συλλέξει και πληροφορήθηκαν για τη δράση του σωματείου και την  προσφορά του. Τέλος η ομάδα ετοιμάζεται για την τρίτη στη σειρά παράδοση ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτιού, πλαστικού και αλουμίνιου) καθώς συμμετέχει στον σχολικό μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση” 2023 – 2024 του Δήμου Ηρακλείου.

                                                                               Υπεύθυνες καθηγήτριες

                                                                                Κοκολάκη Σοφία

                                                                               Ταμπουρατζή Ζαχαρένια

                                                                                Χανιωτάκη Αργυρώ

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τις επισκέψεις της Περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας.

Πρόκριση μαθητών του σχολείου μας στον Περιφερειακό Γύρο Κρήτης της Σχολικής Οικονομικής Ολυμπιάδας 2023-2024

Συγχαίρουμε τους παρακάτω μαθητές και την μαθήτρια του σχολείου μας που προκρίθηκαν στον Περιφερειακό Γύρο Κρήτης της Σχολικής Οικονομικής Ολυμπιάδας 2023-2024: Βασιλάκη Βίκτωρα, Ελευθερόγλου Δημήτριο, Κοτζαμπασάκη Γεωργία, Λεβεντάκη Αριστείδη, καθώς και την εκπαιδευτικό Οικονομίας του σχολείου μας κα Στάθογλου Μαρία. Ευχόμαστε στη μαθήτρια και στους μαθητές μας πάντα επιτυχίες και πρόοδο στη ζωή τους. Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται από το ΚΕΦΙΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το Τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), υπεύθυνο φορέα του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός έχει την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ στην Επιστημονική Επιτροπή της Οικονομικής Ολυμπιάδας μετέχουν διαπρεπείς οικονομολόγοι.

Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό
έτος 2024-2025

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού(ΓΕ.Λ.1/ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ).

Για να μην υπάρξουν προβλήματα διαβάστε εδω την επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α προς ενημέρωση για όλες τις λεπτομέρειες.

Εδώ θα βρείτε τις υπεύθυνες δηλώσεις του κηδεμόνα για την εγγραφή καθώς και την υπεύθυνη δήλωση του έτερου κηδεμόνα.

Επίσης, προς διευκόλυνση μπορείτε να συνδεθείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα και να εκδώσετε την υπεύθυνη δήλωση μέσω αυτής https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-govgr/ekdose-upeuthunes-deloses .