Καλή σχολική χρονιά!

Μια  ακόμα  σχολική χρονιά ξεκινά και όπως κάθε νέο ξεκίνημα φέρνει ελπίδα, αισιοδοξία και προσδοκίες.

Δεν διαφεύγει φυσικά της προσοχής μας ότι και η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να είναι μια απαιτητική χρονιά, αφού η πανδημία του COVID-19 εξακολουθεί να ταλαιπωρεί όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και όλη την υφήλιο. Μπροστά στα δεδομένα αυτά και με πολύτιμο σύμμαχο την επιστημονική  εμπειρία που έχει μέχρι σήμερα αποκτηθεί, κρίνεται απαραίτητη η κατανόηση και η συνεργασία  μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων,  τόσο για την  προστασία  της υγείας όλων μας όσο και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ας προσπαθήσει λοιπόν καθένας από τη θέση του, αλλά και  όλοι μαζί,  να υπερβούμε τους εαυτούς μας  για  να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της νέας σχολικής χρονιάς με επιτυχία.

Με ελπίδα και αισιοδοξία, καλωσορίζουμε  θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές που θα φοιτήσουν, κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στο σχολείο μας, τους ευχόμαστε  να είναι και αυτή η χρονιά, δημιουργική, αξιόλογη και αποτελεσματική, τόσο σε σχολικό όσο και σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.

Για την προστασία της υγείας όλων μας η χρήση  μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται :

  • να προσέλθουν στο σχολείο στις 08:30 πμ,
  • να επιδείξουν κατά την είσοδο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο και να
  •  μεταβούν απευθείας στις αίθουσες διδασκαλίας τους σύμφωνα με το ενημερωτικό μήνυμα που έχει σταλεί από το σχολείο μας στους γονείς/κηδεμόνες.

Σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας θα γίνει:

  • έλεγχος από τον εκπαιδευτικό της τάξης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου για την ορθότητα των στοιχείων του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ,
  • ενημέρωση από τον εκπαιδευτικό  για τα μέτρα προφύλαξης  και τους κανόνες  καθαριότητας και υγιεινής που συστήνει στις σχολικές μονάδες ο ΕΟΔΥ. Θα ακολουθήσει συζήτηση προκειμένου  αυτά να εφαρμοστούν πιστά από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς) για την πρόληψη κατά της διασποράς του κορωνοϊού,
  •  ενημέρωση για το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

 Στις 09:30 πμ θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός στην αυλή του σχολείου παρουσία της Διεύθυνσης του σχολείου, εκπαιδευτικών και αντιπροσωπευτικής ομάδας μαθητών/τριών.

Την Τρίτη 14/9/2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να:

  • προσέλθουν στο σχολείο στις 08:30 πμ,
  • με τα σχολικά τους σακίδια για την παραλαβή των σχολικών βιβλίων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που για οποιοδήποτε λόγο δεν επέδειξαν την προηγούμενη ημέρα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ ή τα στοιχεία ενός από τα τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά δεν ήταν ορθά υποχρεούνται να το πράξουν την Τρίτη.

Η αποχώρηση των μαθητών και μαθητριών από το σχολείο, για την αποφυγή συγχρωτισμού και συνωστισμού, θα γίνεται με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών σύμφωνα με το σχέδιο εκκένωσης κτιρίου σε περίπτωση σεισμού.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία!

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου.