19ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας 2023 – Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

Σας γνωστοποιούμε την προκήρυξη του 19ου Πανελλήνιού Διαγωνισμού Βιολογίας 2023 – Διεθνούς Ολυμπιάδας Βιολογίας.O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ) στοχεύει στην αναβάθμιση της επιστήμης της Βιολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ανάδειξη του ρόλου της στον επιστημονικό εγγραμματισμό των αυριανών πολιτών.
Ο ΠΔΒ θα διεξαχθεί φέτος στην εκπαιδευτική βαθμίδα του Γενικού Λυκείου (Α ́, Β ́, και Γ ́ τάξη) και στην εκπαιδευτική βαθμίδα του Γυμνασίου (Γ ́ τάξη). Την ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (ΠΕΒ).

Οι τέσσερις (4) μαθητές/τριες με τις υψηλότερες επιδόσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) θα συμμετάσχουν στην 34η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO), όπου θα αποκτήσουν μια εξαιρετική εμπειρία με την επαφή τους με ομοίως διακριθέντες/είσες μαθητές/τριες από 60 (περίπου) χώρες και σε περίπτωση που διακριθούν με πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα) αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε Πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά, η Βιολογία περιλαμβάνεται στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει ή θα επιλέξουν οι[I1] υποψήφιοι/ες στην τελευταία τάξη Λυκείου.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.