Διαδικτυακή έρευνα του Συνηγόρου του Παιδιού για το Δημοκρατικό Σχολείο

Αγαπητές – Αγαπητοί μας,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη, ενεργώντας στο πλαίσιο της αποστολής του ως Συνήγορος του Παιδιού, δημοσιοποίησεδιαδικτυακή έρευνα με θέμα το Δημοκρατικό Σχολείο. Ειδικότερα, ζητείται η γνώμη των μελών των σχολικών κοινοτήτων σχετικά με 12 προτάσεις μαθητών και μαθητριών που είχαν προκύψει από Ημέρες Διαλόγου του Συνηγόρου που διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Ηράκλειο, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 114 παιδιά από 57 γυμνάσια και λύκεια. Η έρευνα όπως και σχετικά κείμενα βρίσκονται αναρτημένα στον ιστοχώρο μας, εδώ: 0-18.gr/gia-paidia/nea/pes-mas-ti-gnomi-soy-gia-ena-dimokratiko-scholeio.Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιοποιηθούν στα τέλη Δεκεμβρίου 2017.

Γνωρίζοντας ότι το σχολείο σας πήρε μέρος την περασμένη χρονιά στην έρευνα μας για τις μαθητικές κοινότητες, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να ενημερώσετε μαθητές και μαθήτριες σας, ώστε να συμπληρώσουν τις απαντήσεις στη διαδικτυακή έρευνα, εφόσον το επιθυμούν.

Στόχος μας είναι, με τη δική σας βοήθεια, να συμβάλουμε στις προσπάθειες για μια υπεύθυνη στάση όλων των μελών των σχολικών κοινοτήτων και την εμπέδωση των δημοκρατικών αρχών στα σχολεία μας!

Ευχαριστούμε και πάλι θερμά για τη συνεργασία.

Γιώργος Μόσχος

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού