Αρχείο ημέρας 28 Αυγούστου 2021

Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο, «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει!»

Σας ενημερώνουμε για την έγκριση του Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο, «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει!» που απευθύνεται σε μαθητές/τριες που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία και στην Δ’, Ε’ και ΣΤ΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της χώρας, στην Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου και στην Α’ τάξη του Λυκείου συμπεριλαμβανομένων των μαθητών των αντίστοιχων ηλικιακών ομάδων των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ) και δομών υποστήριξης και προετοιμασίας, για το σχολικό έτος 2021-22.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

Εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία….» του Μουσικού Σχολείου Καβάλας

Σας ενημερώνουμε για την έγκριση διεξαγωγής της εκπαιδευτικής δράσης του Μουσικού Σχολείου Καβάλας με τίτλο: «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία….», που απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δ.Ε. της χώρας για το σχολικό έτος 2021-2022. 

Η εν λόγω εκπαιδευτική δράση προάγει τη μουσική παιδεία στη δημόσια εκπαίδευση μέσα από την παρακολούθηση συναυλιών από μαθητές/τριες και την εκτέλεση μουσικών έργων από τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες των Μουσικών σχολείων.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.

4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας

Σας ενημερώνουμε για την προκήρυξη τοο Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας «The Diamond Challenge» που απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός διεξάγεται από το 2012 σε 35 χώρες, υπό την αιγίδα του Horn School of Entrepreneurship του University of Delaware (https://diamondchallenge.org/ ). Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές του Λυκείου να εργαστούν σε ομάδες, να αποκτήσουν γνώσεις με βιωματική μέθοδο, να καλλιεργήσουν προσωπικές δεξιότητες, να ζήσουν μια επιχειρηματική εμπειρία, να επιλύσουν προβλήματα, να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για την αξιοποίηση των ιδεών τους και να δημιουργήσουν, ανεξάρτητα από τη μελλοντική τους καριέρα. Η θεματική ενότητα του φετινού διαγωνισμού για την Ελλάδα είναι «Καινοτόμες Λύσεις για Κοινωνικά Ζητήματα (Social Innovation)». Κάθε ιδέα που θα κατατεθεί πρέπει να συμβάλλει στην επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος και να έχει θετική συνεισφορά στον πολίτη, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.

Συγχαρητήρια με αφορμή τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021

Η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων συγχαίρει θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου μας για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τους εύχεται καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.